0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

HSK og Københavns Damehold forlover sig

01-10-2014

Efter en sommer med intense forhandlinger er det en realitet, at københavnerklubben HSK har et damehold for første gang i klubbens historie.

Af: Katrine Cohen

Forlovelsen blev fejret med kage

Københavns Dameholds ambitioner om at blive danske mestre er nu realistiske.

 

Dansk damevandpolo har i de sidste 1-2 år udviklet sig dramatisk med opbygningen af senior- og juniorlandsholdet, konsolideringen af 1. damedivision og masser af grøde og engagement.

 

Onsdag blev endnu et skridt taget i udviklingen, da Københavns Damehold – nu HSKs damehold – og træner Theis Fabech Jensen havde første træningsgang i HSK-regi.

 

Endnu et damehold er altså nu en realitet i Danmark.

De københavnske kvinder var indtil nu spredt på USG, Mermates, HSK og KVIK.

 

Træner Theis Fabech Jensen udtaler om projekt damevandpolo, ”Muligheden for at træne sammen er prikken over i’et. Det betyder, at vi kan træne helt konkrete ting sammen, men det betyder næsten endnu vigtigere, at vi får en social sammenhængskraft.

Det skaber en forpligtelse spillerne imellem, hvilket er helt afgørende for, at lykkedes med vores projekt. ”

 

Theis Fabech Jensen

Han siger videre om udviklingen og ambitionerne for vandpolo i København,

”Vi har valgt HSK som samarbejdspartnere, fordi de er åbne for at nedbryde de vandtætte skotter, der typisk er mellem svømmedelen og vandpolodelen i klubberne.

De vil gerne arbejde med bold tidligt i svømmeskoleforløbet, og det kan give et godt rekrutteringsgrundlag for HSK vandpolo på både dame- og herresiden.”

 

Siden de første spæde skridt med at samle de københavnske kvinder i et træningsfællesskab blev taget i efteråret 2013 har holdet udviklet sig med stormskridt og det består nu af 14 faste spillere, en håndfuld løst tilknyttede spillere og en fast træner.

 

 

 

Den danske 1. division for damer består nu af Lystrup, HSK og Fyn, hvor spillere fra OSLF, Tommerup, ETV Hamburg og Herning har slået sig sammen. 

 

 

I weekenden tager HSK damerne til Stockholm for at spille Nordiske Mesterskaber for klubhold mod svenske og finske hold. Her deltager Lystrups damer også.

 


 


Cookieindstillinger