0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Daniel Steen Andersen stopper sin svømmekarriere

19-09-2014

Beslutningen sker oven på længere tids svære overvejelser.

Af: Nora Thomsen

Den 19-årige svømmer fra Horsens, Daniel Steen Andersen, har besluttet, at det nu er tiden at stoppe en mangeårig aktiv karriere som svømmer.

- Jeg har i lang tid ikke haft det sjovt med at tage til træning og svømme stævner. Derfor vælger jeg nu at stoppe som svømmer, lyder det fra Daniel Steen Andersen, der bor i København og har sin daglige træning på NTC.

Overfor Dansk Svømmeunion understreger Daniel Steen Andersen, at beslutningen intet har med Shannon Rollasons ophør at gøre. – Min beslutning er truffet helt uafhængigt af nyheden om Shannon Rollason. Jeg har længe været i tvivl om, hvorvidt jeg ønskede at fortsætte med at svømme, og nu kan jeg bare mærke, at tidspunktet er det rette, udtaler han.
 

Daniel Steen Andersen har opnået stribevis af flotte resultater i sin svømmekarriere. Foto: Patrick Kraemer.

Forud for beslutningen har Daniel Steen Andersen haft flere samtaler med landstræner Nick Juba, som beklager, at det er endt med et definitivt stop. Han udtaler:
- Det er et stort tab for dansk svømning, at Daniel nu stopper. Han har været en vigtig svømmer også i forbindelse med Great Danes projektet, hvor vi arbejder på at hæve standarden for herrerne i dansk elitesvømning, lyder det fra landstræneren, der samtidig betoner, at han har respekt for Daniels valg.
- Hvis ikke svømningen længere giver den dybere mening og skaber glæde i hverdagen, må man respektere, at der må forandringer til, udtaler Nick Juba.

Hvilke forandringer, der kommer til at ske, må tiden vise. Selv fortæller Daniel Steen Andersen til Dansk Svømmeunion at han nu først og fremmest vil flytte hjem til Horsens og derefter kan det ikke udelukkes, at han bliver at møde i en svømmehal igen. - Jeg vil meget gerne fortsætte med at have min gang i svømmemiljøet og kan bestemt godt forestille mig, at jeg vil se mig om efter et trænerjob, når der er gået lidt tid, lyder det fra den nu tidligere elitesvømmer.

Således er det farvel til Daniel Steen Andersen som svømmer i klorvandet men måske goddag til samme Daniel Steen Andersen i forklædning som træner på bassinkanten om en rum tid.

Daniel Steen Andersen blev i 2013 junior-Europamester i 100 m butterfly og råder over den danske kortbane-rekord i samme disciplin.

Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger