0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Damelandsholdet får debut i udenlandsk international turnering

16-09-2014

4 Nations Cup skulle vise sig at være en fysisk og mental udfordring for Danmarks vandpolokvinder

Af: Katrine Cohen

Damelandsholdet har kun været fast etableret et lille års tid. Så det var en spillertrup med begrænset rutine og en masse endnu uforløst potentiale, der skulle forsøge at gøre sig gældende mod de mere erfarne skotter og værterne fra Irland. Det skulle vise sig at være udslagsgivende.

Danskerne måtte vende hjem med to nederlag og kun en enkel sejr over Wales i kufferten, selvom ambitionerne var højere.

Erfaring med Skotland

Holdet spillede i februar mod det meget fysisk stærke og tungt spillende skotske landshold, hvor de danske piger trak to sejre i land. Danskerne var dengang skotterne overlegne på svømningen og formåede at tage føringen på teamwork og hårdt arbejde.

 

Tunge skotter

Fredag viste skotterne sig dog at være en for stor mundfuld. Den danske trup var ikke så stærk som i februar og havde en del sygdom og skader. Det virkede desuden som om holdet ikke var så mentalt fokuserede, som de tidligere har vist, de kan være.

 

For mange svagheder

Danskerne fulgte knebent med indtil 2. periode, hvor den stod 2-3. Men de måtte lade skotterne trække fra i 3. periode, da der kom tre hurtige mål. Skotternes rutine og fysiske overlegenhed viste sig tydeligt, og danskerne fik tæt på 15 udvisninger – de fleste på dumme fejl i tilbagesvømningen. Kampen endte 6-11.

Landstræner Nicolai Urban Hansen udtalte efter kampen, at en del af ansvaret for resultatet lå hos ham, da han ikke formåede at ændre strategien nok, efter at plan A viste sig ikke at fungere.

Rutinerede irere

Lørdag morgen skulle holdet så forsøge at rejse sig mod værterne fra Irland for at blive i guldmedaljekampen. Irerne spiller ligesom skotterne meget britisk med tungt, fysisk spil, stort pres og megen kropskontakt. Irerne var desuden et utroligt rutineret og sammenspillet hold, der især i 2. periode formåede at køre danskerne rundt på banen.  Danskerne rejste sig dog stærkt mentalt i 3. og 4. periode og spillede lige op med irerne med periodecifrene 4-5 og 4-4. Slutresultatet blev 10-16.

 

Wales – en nem og overskuelig opgave

Kampen mod den lille vandpolonation Wales viste sig som ventet at være en overskuelig opgave. I 1. periode kom pigerne flyvende fra start med en føring på 7-1. Danskerne fik gang i deres pasningsspil, deres mand-mere taktik gav pote og deres hurtige fløje var waliserne langt overlegne. Danskerne havde dog stadig problemer med at holde fokus i perioder, og 2. periode endte med et nederlag på 2-3. Bolden blev dog samlet op i 3. og 4. periode, hvor waliserne effektivt blev lukket ude. Slutresultatet lød på 18-6 til danskerne.

Masser af arbejde forude

Det danske damelandshold tog hjem med en bronzemedalje og en masse erfaringer i rygsækken. Weekenden viste, at pigerne og træneren har et stort arbejde foran sig, inden den næste store internationale turnering i Odense i februar.

Fysikken, de tunge tacklinger og den tætte kropskontakt er helt afgjort noget der skal arbejdes på. Men i lige så høj grad er mentalt fokus og holdmentalitet et fokuspunkt for de kommende måneders træning.

Danskerne har en unik spiller i Emma Morgen Hansen, men hun alene kan ikke trække sejrene i land. Det er tydeligt, at de danske kvinder er stærkest, når deres teamwork fungerer optimalt, når de kæmper for hinanden og holder fokus på det overordnede mål – en sejr til holdet. 

 

 

 






Cookieindstillinger