0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flot dansk indsats ved EJM

08-07-2014

Ligeved og næsten

Af: Nomi Mortensen

Det, som kendetegner EJM 2014 er ”ligeved og næsten”.

Forårets forberedelser til dette års EJM for de danske udspringere var begyndelsen på et eventyr, som ikke engang var H.C. Andersen værdigt.

Forberedelsesstævnerne i Amsterdam, Dresden og ved British Gas i Plymouth, var med til at sætte dansk junior udspring på det europæiske landkort. Andreas Sargent Larsen (15 år) i gr. B (14 og 15 år) har i dette forår været profilen. Han er ældst i sin aldersgruppe og skal gerne være med til at præge sine konkurrencer i toppen. Martin Bang Christensen (16 år) er netop trådt ind i aldersgruppen A (16 – 18 år), hvilket gør, at de fleste konkurrenter både er et og to år ældre. Andreas har taget medaljer ved alle forberedelsesstævner, noget som ikke er hverdagsbegivenheder i dansk udspring.

 

Drømmen om medalje
Int. Youth Diving Meet i Dresden er normalt en god pejling for indeværende sæsons europæiske juniorprofiler. Danske Andreas var helt sikkert en af de store profiler i gr. B drenge. Drømmen om medalje ved EJM har helt sikkert ikke været urealistisk, men konkurrencen er tæt og marginalerne skal også være med en. Det var de ikke ved Andreas ved EJM.

På et-meteren, har Andreas i løbet af foråret sat konkurrenterne til vægs, både med sværeste serie og imponerende pointsummer. Andreas lå godt med under EJM, men da medaljerne skulle deles ud, blev det med danskeren som tilskuer. Andreas endte på en ærgerlig 4. plads.

Guld: Nikita Nikolaev, RUS 408 point

Sølv: Jonathan Suckow, SUI 403,9 point

Bronze: Maksim Lebedev, RUS 390,55 point

Andreas Sargent Larsen, DEN 383,35 point

 

Næste chance for Andreas var på platformen. Her springes der fra 5, 7.5 eller 10 meter. Andreas skulle springe stabilt og sikkert for at blande sig i denne konkurrence, og det gjorde han. Desværre indtog Andreas igen 4. pladsen.

Guld: Maksim Lebedev, RUS, 458,75 point

Sølv: Aleksander Gniadek, POL, 387,6 point

Bronze: Matthew Dixon, GBR, 380,95 point

Andreas Sargent Larsen, DEN, 378,80 point

 

En forskel på blot 2,15 point. Det svarer til, at to dommere har givet ½ point mere på et af Andreas’ sværeste spring.

På 3-meteren har Andreas udviklet sig meget det seneste år, han har fået  nye svære spring med, som ingen af hans jævnaldrende konkurrenter udfører. Igen igen, ligeved og næsten, denne gang endte Andreas som nr. 5.

Guld: Maksim Lebedev, RUS, 434,45 point

Sølv: Francesco Porco, ITA, 421,80 point

Bronze: Patrick Kreisel, GER, 420,55 point

4. plads: Jonathan Suckow, SUI, 416,55 point

Andreas Sargent Larsen, DEN, 414,05 point.

 

Denne gang var der blot 6,5 point op til medaljerne.

Andreas har uden tvivl været med til at præge de konkurrencer han deltog i, hvilket er flot og hører til sjældenheder i dansk udspring.   

Flot personlig rekord
Forventningerne til Martin inden EJM, var at han ville kvalificere sig til en finaleplads eller to.
I den indledende konkurrence på 3 meteren, sprang Martin en flot konkurrence, hvor det meste lykkedes og satte personlig rekord. Konkurrencen var hård, så Martins 8. plads var absolut godkendt.  Desværre kunne Martin ikke holde den høje standard under finalen.

Hård konkurrence
Andreas og Martin deltog ligeledes i synkron-konkurrencen, hvor alle aldre springer mod hinanden. De danske drenge sprang flot, men deres sværhedsgrad rakte ikke til at deltage i medaljekampen. De endte dog på en hæderlig 7. plads.

”Ligeved og næsten”, men alligevel det flotteste EJM i dansk udsprings historie.


 


Cookieindstillinger