0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk-Tysk liga bestod med stor succes

29-06-2014

Tommerup Svømmeklub var sammen med tyske Viking Kiel initiativtagere til at starte en ny liga i ungdoms vandpolo

Af: Karl-Emil Greve

vandpolo
 
Konceptet til LIGAEN var at 4 hold (2 Danske og 2 Tyske) har indvilliget i at spille mod hinanden. Der afholdes 4 kampdage, 1 dag hos hver klub, hvor alle spiller mod alle.
 
DANGER Ligaen blev åbnet i Fyrtårn Tommerup den 21. september 2013, hvor Assens Kommunes Viceborgmester Søren Steen Andersen, bød velkommen til HTB62 fra Hamborg, Viking Kiel og Slagelse, samt takkede Tommerup Vandpolo for deres store engagement og aktivitets niveau for ungdommen i lokalområdet, hvorefter han erklærede Ligaen for åben.
 
DANGER Ligaen skulle give udfordringer til ungdomsspillerene i alderen 16-19 år for at holde dem i sporten. Samtidig skulle udfordringerne heller ikke være for store, idet de tyske hold havde oplevet at miste spillere fordi de blev overmatchet i senior Ligaen i Tyskland.
 
Marko Hoffman Kiels træner var meget imponeret over Tommerups åbningsarrangement, idet han syntes at alt var planlagt til mindste detalje og det hele fungerede. Efterfølgende har alle hold deltaget i et ligeså godt arrangement i Kiel i 2013 og her i 2014 var det først Hamborg og derefter Slagelse der lagde hjemmebane til DANGER Ligaen.
 
At Tommerup startede med et højt niveau i stævneafviklingen gjorde, at de de næste 3 stævner blev lige så godt afviklet, det var lige som om klubberne / forældrene satte en ære i at ”deres” stævne skulle være super godt.
Det betød at alle spillerene efter de havde spillet kunne stå op af vandet og gå hen og blive forplejet med gratis frugt, mad og drikkelse.
Her skal lyde en STOR tak til alle officials/forældre i Tommerup, Slagelse, Kiel og Hamborg.
 
Sportslig succes 
Rent sportsligt har DANGER Liga været en stor succes, der er spillet mange lige kampe. Efter sidste stævne i Slagelse, talte de 4 trænere sammen og alle var enige om at alle spillerene havde løftet deres niveau og havde fået meget ud af kampene i Danger Liga.
Selvom det ene hold havde tabt alle sine kampe, mente træneren at de havde lært rigtigt meget som de kunne bruge fremadrettet.
 
Resultatet blev også at trænerene ønsker at fortsætte DANGER Liga i næste sæson.
 
Tommerup vandt
Tommerup Vandpolo endte efter de 4 lørdage som vinder af Danger Ligaen med kun 1 tabt kamp.
Viking Kiel sluttede som nr. 2 og Slagelse blev nr. 3 mens HTB62 Hamborg sluttede af på 4 pladsen.
 
Statuetterne / Pokalerne blev overrakt efter under en fællesspisning i Slagelse efter den sidste spilledag. Herefter tog alle spillere på sommerferie fra vandpoloen.
 
 Tommerup Vandpolo
Vi glæder os alle til at starte op i august 2014.
 
God sommer
 
Karl-Emil Greve
Cheftræner Tommerup Vandpolo
Turnerings ansvarlig DANGER Liga

 


Cookieindstillinger