0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danske mesterskaber i udspring 2014

26-06-2014

Tre juniorer tog alle titlerne ved weekendens mesterskaber i Lyngby Svømmehal.

Af: Victor Valore

I weekenden den 21.-22. afholdtes Danske Junior Mesterskaber og Danske Vippe Mesterskaber i Lyngby Svømmehal. Totalt 34 udspringere var stillet til start i de 8 discipliner.
 
Laura Valore fra Lyngby Udsprings Klub af 2002, som er regerende nordisk juniormester på 1m, tog alle fire titler på pige/dame siden. Klubkammeraten Andreas Sargent Larsen, regerende nordisk juniormester på 3m tog begge herrer titler, samt drenge 1m titlen. Martin Bang Christensen fra AGF Udspring, nordisk juniormester på tårn, tog den sidste titel i drenge 3m.
 
Til Danske Juniormesterskaber var 10 piger og 18 drenge stillet til start på højderne 1m og 3m, som blev sprunget kønsopdelt. I hver af de fire indledende runder avancerede de fire bedste til finalerne.
 
Frem Odense udspring noterede sig for to finalepladser til Malthe Thygesen og en hver til Oskar Glenstrup og Jonas Madsen. Fra Farum Familie Svøm avancerede Rebecca Koerner på begge højder. Udover de som tog mesterskabstitlerne, gik Ane Naur Jensen fra AGF Udspring i finalen på 1m og Lyngby Udsprings Klub af 2002 fik finalepladser til Maja Houlby Jartved og Wilma Nairn Toftsø.
 
Danske Vippe Mesterskaber i damerækken er forbundsmesterskaber og i damer 3 meter stillede ialt fire udspringere til start. Caroline Pedersen fra Frem Odense stillede til start som eneste senior. For juniorer som ønsker at stille op i damerækken er der skærpede seriekrav og disse var opfyldt af Rebecca Koerner, Victoria Hedegaard og Laura Valore.
 
I damer 1 meter discipinen fik de fire deltagere fra 3m konkurrencen selskab af Sara Falkenberg, Kristine Rintza og Maja Houlby Jartved fra Lyngby Udsprings Klub, samt Cecilie Vorm fra Farum Familie Svøm. Victoria, Caroline, Maja og Laura avancerede til finalen, hvor Caroline opnåede en fjerdeplads. Således blev de tre medaljer et internt opgør imellem de tre udspringere fra Lyngby.
 
I herrer rækken er der tale om et DIF Danmarksmesterskab, som lørdag startede med herrer 1m. Til start var Martin Bang Christensen fra AGF, Andreas Sargent Larsen fra Lyngby samt Simon Mølgaard, Jonas Madsen, Malthe Thygesen og Jonas Christensen fra Frem Odense. Simon Mølgaard var eneste senior, de øvrige var juniorer som havde opfyldt de skærpede seriekrav.
 
I anden runde havde Simon Mølgaard er uheld i sit afsæt og efter tilsyn fra den tilstedværende livredder måtte han udgå fra tredje runde. Således avancerede de fire juniorer til finalen. Det reelle opgør stod imellem Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen. Andreas tog mesterskabet med 335,95 point.
 
Søndag blev det tid til herrernes 3m konkurrence, hvor Malthe Thygesen var udskiftet med William Raun Pedersen og Jonas Christensen i den indledende runde. Jonas Madsen, Simon Mølgaard, Andreas Larsen og Martin Christensen avancerede og igen blev det et opgør imellem de to juniorudspringere Martin og Andreas, med mesterskabet til Martin som sprgang en meget stabil serie, hvor alle brugte karakterer lå imellem 7,0 og 8,5.
 
"Jeg er glad for at konstaterer at alle weekendens finalepladser gik til medlemmer af Bruttotruppen til landsholdet i udspring" kommenterer elite-ansvarlig Nomi Mortensen og fortsætter "det understreger at vores elitearbejde inkluderer de rigtige profiler og sikre en sammenhæng imellem de danske mesterskaber og det landshold som repræsenterer Danmark".
 
Sektionsleder Victor Valore udtaler "at det er en fornøjelse at se flere seniorer deltage ved danske mesterskaber - og ligeledes deltagelsen af en mastersudspringer, Kristine Rintza, understreger at udspringerne i Danmark ikke behøver at stoppe i 16-17 år alderen."
 
De to danmarksmestre Andreas Sargent Larsen og Martin Bang Christensen afrejser til Italien i denne uge for at forsvare de danske farver ved Europæiske Juniormesterskaber i udspring.
 
Titlerne kan sammenfattes således:
 
Danske Junior Mesterskaber
 
Piger 1m - 198,75 point - Laura Valore, Lyngby Udsprings Klub af 2002
Piger 3m - 194,85 point - Laura Valore, Lyngby Udsprings Klub af 2002
 
Drenge 1m - 312,40 point - Andreas Sargent Larsen, Lyngby Udsprings Klub af 2002
Drenge 3m - 375,65 point - Martin Bang Christensen, AGF Udspring
 
Danske Vippe Mesterskaber
 
Damer 1m - 194,05 point - Laura Valore, Lyngby Udsprings Klub af 2002
Damer 3m - 194,10 point - Laura Valore, Lyngby Udsprings Klub af 2002
 
Herrer 1m - 335,95 point - Andreas Sargent Larsen, Lyngby Udsprings Klub af 2002
Herrer 3m - 360,90 point - Andreas Sargent Larsen, Lyngby Udsprings Klub af 2002
 
For yderligere information kontakt:
Dansk Mesterskabs Ansvarlig for udspring, Victor Valore - victor.valore@gmail.com
Elite-ansvarlig, Nomi Mortensen - nomi@odense-udspring.dk

 


Cookieindstillinger