0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Afvikling af Danmarks mesterskaber for hold (DM-H)

18-06-2014

Læs her om den løsning Stævneudvalget er nået frem til.

Af: Nora Thomsen

På sportsafdelingens områdemøde i Kolding den 27. april 2014 blev DM-H´s placering på terminslisten behandlet. Der var en kritik af sportsafdelingens beslutning om fremover at afvikle det pågældende mesterskab ultimo september. Som det fremgår af referatet fra områdemødet, blev stævneudvalget efterfølgende indkaldt til et ekstraordinært møde for at genoverveje placeringen af DM-H med den fremførte kritik i frisk erindring. Stævneudvalget afholdte dette ekstraordinære møde den 21. maj. Der har efterfølgende været nogle praktiske implikationer, som skulle afklares med dommerudvalg og koordinatorer.


Kritikken fra klubberne af sportsafdelingens beslutning gør naturligvis indtryk. Stævneudvalget har haft en lang og grundig diskussion af, hvorledes vi fremadrettet kan optimere balancen mellem at få mange svømmeklubber med om bord og samtidig sikre, at der er et godt incitament for at flere træningsmiljøer i Danmark kan have en målsætning om international deltagelse. Slutteligt er konklusionen blevet, at dette bedst opnåes med nedenstående to hovedsætninger:

Princip: DM-H ligger altid mellem DM-K og julen.
Ambition: DM-H ligger ønskeligt i weekenden efter DM-K.

Det vil betyde, at DM-H i 2015 vil blive placeret den 5.-6. december. I forhold til de andre mesterskaber i den periode af sæsonen, vil det se ud som følger:

26.-29. november: DM-K 2015
5.-6. december: DM-H 2015
11.-13. december: Øst/Vest årgang og NJM 2015


Hermed bliver stævnet afviklet som et kortbanestævne i kortbanesæsonen for alle divisioner og ligaen, og dette vurderer vi, er det mest hensigtsmæssige. Stævnet kommer også i højere grad til at afvikles i overensstemmelse med den internationale kortbanekalender.

Stævnet vil blive afviklet på et tidspunkt, hvor svømmerne har mulighed for at svømme stærkt. Klubberne vil stort set kunne træne sine DM-H svømmere sammen med DM-K svømmere.


Alle klubber vil vide, hvilke svømmere, de råder over, når de skal tilmelde et hold og vil derfor have mulighed for at forberede sig hensigtsmæssigt til stævnet, så ingen klubber bliver udelukket grundet placeringen på terminslisten. DM-H kan derfor favne stort set alle klubber med denne placering.

Dansk svømning vil i årets første makrocyklus have et incitament for at hæve det generelle niveau med et efterfølgende fokus på at få individuelle svømmere kvalificeret til landshold og præstere internationalt i de to følgende makrocyklusser.

I denne proces har det også stået klart for os, at der ikke findes en perfekt placering. Der er fordele og ulemper, uanset hvor på sæsonen dette mesterskab placeres. Vi har opvejet disse forskellige faktorer og er nået frem til, at ovenstående placering er den bedste i forhold til at få kombineret de nationale målsætninger om at være blandt de bedste svømmenationer i verden med klubinteresserne.


Med sportslig hilsen
Mikkel von Seelen, sportschef 


 


Cookieindstillinger