0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunions pris ”Årets masterspris” 2014 går til Grethe Bentzen

13-05-2014

Med tilnavnet ”Guld-Grethe” siger det noget om prismodtagerens fantastiske meritter.

Af: Nora Thomsen

I forbindelse med Danske Open Masters i Kildeskovshallen lørdag, den 10. maj, blev Dansk Svømmeunions pris ”Årets masterspris” overrakt til en svømmer, der om nogen, har viet sit liv til svømmesporten – først som ung konkurrencesvømmer og senere som mangeårig masterssvømmer.

Modtageren af prisen, Taastrup-svømmeren Grethe Bentzen, har rejst over hele verden som deltager ved masters-mesterskaber i årevis. Og hun har gjort det hvadenten hun har haft følgeskab af andre danske masterssvømmere, eller har måttet repræsentere Danmark som eneste deltager. Det er blevet til talrige oplevelser ved både EM’er og VM’er.

Som meget engageret masterssvømmer er det gennem årene blevet til en imponerende samling af metal, særligt af den ædleste slags, derfor fik Grethe da også på et tidspunkt tilnavnet ”Guld-Grethe”.

I Indstillingen til årsprisen fremgår det blandt andet, at Grethe er en sportskvinde, som mange andre masterssvømmere ser op til og beundrer. Hendes præstationer og den energi, hun altid lægger for dagen, er noget ganske særligt. Derfor er hun et forbillede for mange andre masterssvømmere.

Det var Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem, Jes Gydesen, der stod for overrækkelsen af prisen. Han fortalte her, at Grethe, ifølge pålidelig kilde, skulle have sat i omegnen af 1.000 masters rekorder (danske, nordiske og europæiske) og at Grethe i 2014 er indehaver af ikke mindre end 56 danske mastersrekorder. Sikke en præstation.

Oven på Jes Gydesens tale blev blomster og gaver overrakt - godt hjulpet på vej af svømmehallens applaus.


Guld-Grethe hædres med Dansk Svømmeunions ”Årets masterspris” 2014.
Her side om side med bestyrelsesmedlem, Jes Gydesen. Foto: Helen Haas.

Et stort tillykke til Grethe Bentzen/”Guld-Grethe” med den flotte og velfortjente pris.

Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger