0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

17
Januar
2021
17
Januar
2021
Svømning - Svømmetider
Kidz Meet 3, Rungsted Kyst

Hørsholm Idrætspark, svømmehal (Aflyst)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

13. marts Korsør

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Store Heddinge

Official kurser

 Næste arrangement

18
Januar
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3650
Lyngby Idrætsby (Aflyst)
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3608
Sofiendalskolen
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Tidligere landstræner Paulus Wildeboer er død

04-05-2014

Oven på længere tids sygdom tabte Paulus kampen til kræften lørdag aften.

Af: Nora Thomsen

Hollandske Paulus Wildeboer overtog landstrænerjobbet i Dansk Svømmeunion efter Mark Regan i 2008 og bestred jobbet frem til januar 2013. Her besluttede Paulus, sammen med sin hustru, Winnie, at kvitte jobbet i Danmark for at rejse om på den anden side af kloden, hvor et job som træner ved Swimming Queensland og Australian Swimming lokkede.
Kort tid herefter forlød det fra familien, at Paulus var blevet ramt af kræft. Trods ihærdige forsøg på behandling lykkedes det desværre ikke at få bugt med sygdommen og lørdag aften, dansk tid, var det slut. Paulus Wildeboer tabte kampen til kræften.

Dansk Svømmeunion ramt af sorg
Nyheden om Paulus’ død er modtaget i Dansk Svømmeunion med stor sorg.
- Paulus var foruden en fantastisk dygtig og kompetent landstræner også en kær kollega, som jeg og alle øvrige medarbejdere værdsatte højt. Jeg kunne tage nogle seje verbale kampe på kontoret og Paulus kunne i den grad udfordre med sine tanker og visioner, men vi forstod altid at afslutte diskussionerne på ordentlig og værdig vis og med smil på læben, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion Pia Holmen og fortsætter: - Selvom Paulus har været alvorligt syg i lang tid, kommer det som et chok at få den nedslående besked, at det nu er endeligt slut, og vi føler alle i Dansk Svømmeunion, både kollegaer og bestyrelse, stor sorg over nyheden. Samtidig føler vi nu med Paulus’ efterladte – hustruen Winnie og sønnerne Olaf og Aschwin, lyder det fra Dansk Svømmeunions direktør.

Bag ansættelsesprocessen af Paulus tilbage i 2008 stod, om nogen, daværende elitechef Lars Sørensen. Lars fungerede herefter som chef for Paulus frem til efteråret 2012 og var således måske den, der kom til at kende Paulus allerbedst i regi af Dansk Svømmeunion.
Nedenstående linjer er forfattet af Lars Sørensen.

Tidligere elitechef Lars Sørensen om mennesket og træneren Paulus Wildeboer
Med Paulus er forsvundet en helt ufattelig og sjælden set viden, erfaring og passion for svømmesporten. Hvilket også var grunden til, at det blev Paulus der fik lov til at videreudvikle dansk svømning som landstræner i perioden fra september 2008 til efteråret 2012.
Jeg husker de første samtaler med Paulus der ledte op til hans ansættelse. Den første og skjulte samtale under EM i Eindhoven i 2008, hvor der blev talt om personlige holdninger til svømning, og hvor det var tydeligt, at Paulus mærkede efter om jeg og dansk svømning mente noget med satsningen og hans mulige ansættelse. Den næste var en formel samtale, her slog han praktisk taget benene væk under Team Danmarks konsulent, Charlotte Falkentoft, Pia Holmen og mig. Det gjorde han ved at fremlægge en komplet analyse af tidligere, nuværende og fremtidige svømmere. Og det var kernen i en af hans styrker, at tænke langsigtet og evnen til at analysere og gennemskue komplekse situationer.

Paulus var også en ”hård hund” forstået på den måde, at han forventede fuldstændig samme passion og dedikation af sine omgivelser. Det gjaldt både for trænere, svømmere og kollegaer i Dansk Svømmeunion. Men få fik lov at opleve den anden side af hans personlighed, den bløde, blide og bekymrende side.

Med ham som kerne i den sportslige udvikling udviklede dansk svømning sig til nye højder i hans periode som landstræner. Bag de mange store internationale resultater der tæller verdensrekorder, verdensmesterskaber, europarekorder og europamesterskaber lå et umætteligt drive for det som Paulus kaldte ”high performance” – kun få mennesker i verden fortolkede dette begreb efter så høje standarder som Paulus, og kun få mennesker forstod hvad Paulus mente, når han talte ”high performance”. Paulus byggede videre på en udvikling i dansk svømning, der allerede var begyndt, men Paulus stod i spidsen for en ny og fantastisk guldalder for dansk svømning. 

Alle, der har haft kontakt med Paulus ved, hvor stort og stærkt et indtryk han efterlader. Paulus var ikke en person man kunne være ligeglad med. Hans personlighed tvang alle mennesker til at tage stilling til hvad han sagde og gjorde, og jeg tror, at det var bevidst fra Paulus side. For igennem ikke at være ligeglad, så blev vi alle lidt indirekte tvunget til at tage stilling. Og denne bevidsthed og stillingtagen for eller imod var godt ifølge Paulus.
 
Et stærkt indtryk gjorde hele familien også på dansk svømning. I rykkede alle med til Danmark. Winnie fik job som højt værdsat træner i SIGMA, Aschwin svømmede på NTC i størstedelen af periode, og det samme gjorde Olaf i perioder. Summen af hele familien var med til at rykke ved mange ting i dansk svømning.

Paulus Wildeboer vil blive savnet.

Æret være hans minde.

Dansk Svømmeunion