0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Årspriser indenfor synkronsvømning, udspring og vandpolo overrakt søndag

27-04-2014

Tre af Dansk Svømmeunions årspriser overrakt søndag i Kolding.

Af: Nora Thomsen

I forbindelse med års-områdemøderne i Dansk Svømmeunions Synkrosektion, Udspringssektion og Vandpolosektion søndag på Scandic Kolding, fandt overrækkelsen af de respektive årspriser sted.

Til at overrække årets synkropris stod Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem, Danielle Keller, klar.

Årets synkropris til Sidsel Homann
Sidsel Homann er om nogen identisk med dansk synkronsvømning. Som leder af Synkrosektionen ad flere omgange og træner samt aktiv udøver i bassinet, har Sidsel været en central motivator og drivkraft indenfor den lille sport i Danmark i årtier.

- Sidsel har formået at følge med tiden og udvikle på sporten, hvilket afspejler sig i både hendes tilgang til sporten som træner samt igennem de programmer, som hun udarbejder til sine svømmere, lød det i Danielle Kellers tale, og fortsatte videre: – Sidsel er typen, der overkommer det hele. Eksempelvis da hun til DM i sidste måned både var stævneansvarlig, arrangør, dommer og selv aktiv udøver. Når så hertil nævnes, at Sidsel er gravid og på det tidspunkt befandt sig midt i et flytterod i privaten, så siger det noget om det store engagement, som Sidsel prioriterer at investere i synkrosporten. 

Ved siden af det organisatoriske arbejde i unions-regi, har Sidsel været træner – i perioder både i Lyseng og i Silkeborg. Således ingen tvivl om, at synkro i Danmark ikke ville have været, hvad det er i dag, uden Sidsel Homann.

Oven på de smukke ord overrakte Danielle Keller årets synkropris til Sidsel Homann.


Sidsel Homann (t.v.) sammen med bestyrelsesmedlem Danielle Keller.

Årets udspringspris til Anders Hilbert og Mathias Malmgren fra Hovedstadens Svømmeklub (HSK)
På Udspringssektionens områdemøde blev der ligeledes overrakt en årspris søndag formiddag. Her var det Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem, Anders V. Jensen, der stod for overrækkelsen.
Anders Hilbert og Mathias Malmgren har i samarbejde med svømmeskolen i Hovedstadens Svømmeklub (HSK) været med til at udvikle og starte HSK udspring op. Begge startede de i HSK i sæsonen 2012/2013. Med deres baggrund inden for henholdsvis udspring og gymnastik, var det en plan, at de efterfølgende skulle være med til at starte udspring op i svømmeskolen. Med hver deres kompetencer har de været med til at sætte linjerne for HSK udspring og tiltaget blev taget imod 100 procent med 30 børn tilmeldt på under en uge – og dermed udsolgte hold.

Anders har en baggrund som flerårig juniordanmarksmester og nordisk mester i udspring. Mathias er uddannet instruktør inden for gymnastik, og i kombination har de to drenge en rigtig god ballast for at give det bedste fra hver deres sport videre til de forventningsfulde børn. Og det har de formået på fornemmeste vis.
Som det blev fremhævet i talen: - Begge har I (Anders og Mathias, red.) været stabile trænere og har altid godt fremmøde blandt springerne på jeres hold i Bellahøj. I går til opgaven med entusiasme, personlighed og engagement. I det forgangne år har I gjort en stor indsats inden for udspring – både med det slid, det er, at starte en ny aktivitet op, men også i forhold til fremmødet på holdet, som imponerer hver gang, lød det i bestyrelsesmedlem Anders V. Jensens tale.


To glade modtagere af årets udspringspris 2014 sammen med bestyrelsesmedlem, Anders V. Jensen (t.v.).

Årets vandpolopris 2014 til Kathrine Cohen fra USG
Også på Vandpolosektionens områdemøde blev der søndag formiddag overrakt en årspris.
Her var det leder af sektionen, Søren Dietz Elmstrøm, der stod for overrækkelsen.
Om årsprisen i år fortalte Søren, at det, der gør prisen til noget helt specielt er, at den ikke er indstillet af sektionen, men derimod af de aktive. Det gør den særlig ærefuld at modtage, lød det blandt andet.
I begrundelsen for prisen blev der lagt vægt på prismodtagerens klub-indsats: - Vedkommende har haft en meget stor rolle i at etablere og vedligeholde sin klub. En klub, som er præget af en del udskiftninger og mange holdninger. Samtidig har vedkommende en af de helt afgørende roller i at drive et hold fra næsten ingenting til et hold med mange spillere. Et hold med spillere fra hele landet og i alle aldre.

Om prismodtageren lød det videre, at hun er med til at udvikle vandpolo-sporten. Hun udfordrer traditionelle metoder, hun kommer med nye ideer og hun tager gerne initiativet og hjælper til, hvor hun kan. Herefter afsløredes det, at der naturligvis var tale om Kathrine Cohen – en aktiv pige fra USG, som viser vejen for mange andre aktive.
Med lykønskninger og håb om, at Kathrine vil fortsætte med samme entusiasme og energi i årene, der kommer, blev årets vandpolopris 2014 overrakt.


Kathrine Cohen med beviset på, at hun er modtager af årets vandpolopris 2014 - diplom, blomster og vase. 

Sammen med ovennævnte priser fulgte foruden diplomer også buketter og smukke Karen Blixen glasvaser.


Om Dansk Svømmeunions årspriser
Dansk Svømmeunions årspriser udgør et anerkendende skulderklap og en påskønnelse til personer, klubber, hold eller sektioner, der har gjort en særlig indsats inden for et af unionens sportslige områder – således her indenfor synkronsvømning, udspring og vandpolo. 


 


Cookieindstillinger