0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

To personer hædret med Dansk Svømmeunions æresbevis lørdag

27-04-2014

Æresbevisningerne gik til Svømmeklubben KVIKs formand og en medarbejder i SVØM.

Af: Nora Thomsen

I forlængelse af Dansk Svømmeunions årlige generalforsamling lørdag, den 26. april, blev der sædvanen tro holdt festmiddag, hvor der også var plads til overrækkelse af nogle af Dansk Svømmeunions fornemme priser. Blandt disse er æresbeviset, som udgør den højest opnåelige udmærkelse inden for svømmesporten i Dansk Svømmeunion – som påskønnelse til personer, der har ydet en særlig indsats for svømmesporten.

Det var Dansk Svømmeunions formand, Kjeld Egebo Larsen, der i forbindelse med festmiddagen, som fandt sted på Hotel Scandic i Kolding, stod for overrækkelsen af æresbeviset til to personer.

Mangeårig formand i svømmeklubben KVIK Kastrup, Jan Urban Hansen, modtager æresbevis for en imponerende klub-indsats  
Den ene af aftenens to modtagere af Dansk Svømmeunions æresbevis var formanden for svømmeklubben KVIK Kastrup, Jan Urban Hansen.

I de, indtil nu, 17 år, hvor Jan har været formand for Svømmeklubben KVIK, har klubben udviklet sig positivt på flere områder - en udvikling, som i høj grad skyldes Jans energi og målrettede indsats for klubben. Formanden har selv trådt sine barnesko i klubben og var selv den første svømmer i klubben til at bryde den magiske grænse på 1.00,00 i 100 m fri. Senere kastede Jan sin kærlighed over vandpolosporten, og var både med til at udvikle på sporten i klubben som vandpolo-leder gennem mange år, ligesom han selv var en aktiv spiller i bassinet. 

Jan var med til at udvikle klubben også på eliteområdet og underskrev i 2000 aftalen med Dansk Svømme- og Livredningsforbund (i dag, Dansk Svømmeunion, red.), der gjorde klubben til kraftcenter i dansk svømning.

- Gennem årene er Svømmeklubben KVIK vokset markant i medlemstal – fra cirka 1.000 medlemmer til i dag cirka 2.500 medlemmer. Denne udvikling er i høj grad Jans fortjeneste, som stod stærkt bag det arbejde, der skulle til og sørgede for de nødvendige rammer, så målet kunne nås, lød det i Kjeld Egebo Larsens tale.

Jan Urban Hansen er en populær mand i klubben, som alle går til, når der er brug for hjælp og rådgivning. Også dette blev nævnt i talen: - Jan, du er i KVIK ”manden med de mange arme”. Ingen i klubben går forgæves til dig. Det ved alle. Du hjælper konstant til med dette og hint, trods en travl hverdag ved siden af som lærer, lød det blandt andet.

Oven på de smukke ord var det tid for overrækkelse af Dansk Svømmeunions æresbevis.


Jan Urban Hansen (t.v.) modtager SVØMs æresbevis ved unionens festmiddag lørdag aften.
Her sammen med Dansk Svømmeunions formand, Kjeld Egebo Larsen.

Æresbevis til medarbejder i Dansk Svømmeunion
Lørdagens anden modtager af Dansk Svømmeunions æresbevis var Morten Kjær, en højt værdsat kollega i Dansk Svømmeunion, der har arbejdet med og for dansk svømning i flere årtier, først som frivillig og senere som ansat.

Morten blev ansat som klubservicechef i Dansk Svømmeunion tilbage i 2002. Forinden havde Morten lagt mange kræfter i arbejdet som frivillig ildsjæl for dansk svømning både som formand for den lokale svømmeklub i Glostrup og som formand for SvømmeRegion Øst.
Som ansat i Dansk Svømmeunion har Morten gennem årene været involveret i talrige områder af dansk svømning. Blandt disse kan eksempelvis fremhæves Mortens store interesse for udviklingen af åbent vand-svømning. Formand Kjeld Egebo Larsen sagde herom i sin tale: - Du (Morten, red.) var, sammen med andre ildsjæle, med til at starte Christiansborg Rundt op. Du ville bare så gerne, at vi skulle prioritere åbent vand-området, som du så for dig, kunne blive rigtig stort. Og Morten, hvor var det godt, at du holdt fast, for i dag vokser interessen for og efterspørgslen på åbent vand-svømning markant og det over hele landet, fortalte Kjeld Egebo Larsen.   

Karakteristisk for Morten er det, at han altid har arbejdet energisk, målrettet og løsningsorienteret med sine mangeartede opgaver og udfordringer. Et andet eksempel herpå er den nye kontingentstruktur for klubberne, som blev vedtaget i 2011. Morten var fortaler for denne og lod omgivelserne forstå, at det var noget, som burde søsættes. Og sådan blev det. Det var godt set.

Morten har altid haft troen på, at problemer kan løses, og at man aldrig skal give op. Derfor har Mortens motto da også altid været ”hvor svært kan det være”.

Figher-genet og det positive livssyn blev der særligt brug for i 2011, hvor Morten blev ramt af flere blodpropper, som har påvirket både stemmebånd og førlighed. Men Morten har med målrettet genoptræning kæmpet sig flot tilbage til hverdagen og et fleksjob i Dansk Svømmeunion, hvor der således fortsat lægges energi i noget af det, som ligger Mortens hjerte allernærmest – nemlig udviklingen af dansk svømning.

Oven på formandens tale blev æresbeviset overrakt en glad og rørt Morten Kjær.


Morten Kjær (t.v.), modtager af SVØMs æresbevis lørdag aften. Står her side om side med Dansk Svømmeunions formand, Kjeld Egebo Larsen.

Sammen med ovenstående æresbevis fulgte årskrus, diplomer og blomster.