0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

DIFs ærestegn tildelt Arthur Brander ved Dansk Svømmeunions generalforsamling

26-04-2014

Ærestegnet blev overrakt af DIFs bestyrelsesmedlem, Flemming Knudsen.

Af: Nora Thomsen

I forbindelse med Dansk Svømmeunions generalforsamling lørdag eftermiddag på Scandic Kolding blev en af dansk svømnings helt store ildsjæle hædret med Danmarks Idrætsforbunds (DIF) ærestegn.

Det var DIFs bestyrelsesmedlem, Flemming Knudsen, der stod for overrækkelsen af den fornemme hæder.

 

Flemming Knudsen fortalte i sin tale om Arthurs mangeårige aktive baggrund indenfor dansk svømning, at han startede i Helsingør tilbage i 50’erne, men at ledergerningen først  begyndte på Stevns i starten af 70’erne. Her gik Arthur ind i bestyrelsesarbejdet i Stevns og fungerede samtidig som svømmelærer. Senere rykkede Arthur til Herfølge, hvor han, efter en periode som menigt medlem af bestyrelsen, blev formand for klubben.

Arthur blev tilbage i 1977 overdommer og han er nok en af de mest anvendte overdommere i dansk svømning gennem tiderne.

Arthur har altid lagt vægt på at hjælpe unionens overdommere til at kunne håndtere dommergerningen på bedst tænkelige vis. Herom sagde Flemming Knudsen blandt andet: - Arthur var også i mange år bedømmer af unionens overdommere og startere ved de regionale/nationale stævner. Og han ledede det årlige overdommer-møde i øst i flere år. Her gjorde han en flot indsats for løbende at dygtiggøre overdommerne, så de, om muligt, blev endnu bedre til deres opgave.

Også Arthurs måde at håndtere opgaver på og hans personlige egenskaber, blev fremhævet af Flemming Knudsen fra talerstolen: - Du (Arthur, red.) har altid arbejdet seriøst og ordentligt med de opgaver og udfordringer, du har stået overfor. Du har været flittig og man har i SvømmeDanmark altid kunne stole på, at opgaverne blev udført ordentligt, når de lå i din varetægt. Du har samtidig altid været personen, man kunne henvende sig til og man ville vide, at der blev lyttet. Og når hertil også kommer, at du altid har værdsat at arbejde loyalt for dansk svømning og har været en, man altid kunne stole på, ja, så siger det alt sammen rigtig meget om, hvorfor du i dag i høj grad fortjener at modtage DIFs ærestegn.

Med i præsentationen af Arthur Brander, var også, at han var fortaler for en sammenlægning af Sjællands Svømme Union og Københavns Svømme Union til Svømmeregion Øst. Sammenlægningen blev en realitet i 1993. Herefter fungerede Arthur som formand for regionen i flere perioder, ligesom han sad med i Dansk Svømmeunions bestyrelse i en lang årrække som regionens repræsentant.

I 00’erne var Arthur meget involveret i sammenlægningen af regionerne (sammenlægning af Dansk Svømmeunion med Svømmeregion Øst og Svømmeregion Vest), og da fusionen i 2008 var en kendsgerning, var det også Arthurs fortjeneste.

Oven på de smukke ord var det tid for overrækkelse af DIFs ærestegn, som fandt sted til stor applaus fra generalforsamlingen.


Flemming Knudsen (t.v.), medlem af DIFs bestyrelse, lykønsker Arthur Brander med hædren.


Arthur Brander takkede DIF fra talerstolen for hædren og fortalte, at det havde været en glæde og fornøjelse at have været med som aktiv frivillig i dansk svømning i mere end 40 år.

Om DIFs ærestegn
Danmarks Idrætsforbunds ærestegn kan ved indstilling tildeles personer, der har ydet dansk idræt særlige og betydningsfulde tjenester, eller, som har gjort sig særligt fortjent af Danmarks Idrætsforbund, eksempelvis gennem mange års uegennyttige arbejde

inden for hovedforbund, specialforbund, lokalforbund og foreninger.