0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Priser overrakt på unionens generalforsamling

26-04-2014

Årspriser indenfor åbent vand og livredning blev lørdag overrakt til hhv. Svømmeklubben NORD og Kresten Falster.

Af: Nora Thomsen

I forbindelse med Dansk Svømmeunions generalforsamling, som blev afholdt på Scandic Kolding, lørdag, den 26. april, blev unionens årspriser indenfor åbent vand og livredning overrakt.

Til at overrække årets åbent vand-pris, stod bestyrelsesmedlem, Danielle Keller, klar.

Årets åbent vand-pris 2014 til Svømmeklubben NORD for projektet ”Spring i Baljen”
- Gennem de seneste knap 10 år har Dansk Svømmeunion arbejdet meget for at udbrede interessen og muligheden for at svømme i åbent vand. Deltagerantallet ved åbent vand-arrangementer er stigende, ligesom der er flere og flere svømmere og motionister, der svømmer ud i det fri. Nu er klubberne også ved at få øje på svømning i åbent vand og undervisning i crawl for voksne som udviklingsområder. En af de klubber, der er gået foran på dette felt, er Svømmeklubben Nord i Nørresundby, som med projektet Spring i Baljen har sat fokus på svømning i åbent vand i kombination med svømmeundervisning for voksne. Med disse indledende ord præsenterede bestyrelsesmedlem Danielle Keller Svømmeklubben NORD og klubbens spændende projekt ”Spring i Baljen”.  

Projektet løb af stablen første gang i sommeren 2013, og samlede mere end 100 deltagere. Det bestod af såvel crawlteknik indendørs som svømning udendørs i Limfjorden, og sluttede af med deltagelse i Limfjordskrydseren.

I sin tale fremhævede Danielle Keller det særlige fællesskab som opstod omkring projektet. - Det kan være meget grænseoverskridende at hoppe i det åbne vand for første gang, men fællesskabet omkring aktiviteten og de dygtige trænere, som klubben stillede til rådighed, gav deltagerne en sjov og anderledes oplevelse. Og alle deltagerne gennemførte Limfjordskrydseren. Det er dejligt at se, når klubber i dén grad rammer rigtigt med nye initiativer.
Med disse ord og en høflig påmindelse om, at en sådan hæder forpligter i forhold til fremtidige fortsatte fine projekter, blev årets åbent vand-pris 2014 overrakt til Svømmeklubben Nord, som var repræsenteret ved Stine Sørensen.

Bestyrelsesmedlem Danielle Keller (t.h) side om side med prismodtager på vegne af Svømmeklubben NORD, Stine Sørensen.

Kresten Falster modtager Dansk Svømmeunions Livrednings- & Svømme Fonds Pris
Oven på den første prisoverrækkelse med fokus på åbent vand, var det tid for overrækkelse af en anden af Dansk Svømmeunions årspriser – denne gang inden for området livredning. Overrækkelsen af denne pris stod Dansk Svømmeunions formand, Kjeld Egebo Larsen, for.
Kresten har i de seneste fire år været medlem af Dansk Svømmeunions Livredningssektion – heraf de tre som leder. Foruden posten som sektionsleder har Kresten tidligere været engageret som både juniorlandstræner og senest som landstræner i regi af Dansk Svømmeunion.  
Kresten har været den centrale figur for Livredningssektionen i den mest succesrige periode for sporten i mange år. Det er blevet til medaljer til EJM og EM, og der er blevet afholdt et historisk EJM på hjemmebane – det første internationale livrednings mesterskab i Danmark.

Som juniorlandstræner var Kresten helt central i opbygningen af det hold, der deltog til EJM i 2011. Året før, i 2010, deltog Danmark for første gang i et EJM og vandt overraskende to medajler. Store dele af holdet var det samme i 2011, hvor Danmark opnåede tre medaljer. Og i 2013, ved EM i Holland, blev det ligeledes til tre medaljer til Danmark.

Formanden fremhævede udover de fine sportslige resultater også det gode samarbejde mellem union og sektion under Krestens ledelse samt Krestens indsats for at få kendskabet til livredningssporten udbredt. - Med Kresten ved roret i Livredningssektionen har der været et godt samarbejde mellem sektion og Dansk Svømmeunion. Kresten har arbejdet loyalt for at få unionens sportspolitik implementeret i sektionen, ligesom det har været højt prioriteret, at Livredningssektionen altid er tilstede på Svømningens Grunduddannelse, så alle nye trænere får kendskab til sporten, lød det fra talerstolen.

Det var en glad leder af Dansk Svømmeunions Livredningssektion, Kresten Falster, der oven på formandens tale modtog den fornemme hæder.


Prismodtager Kresten Falster (t.v.) i selskab med formand Kjeld Egebo Larsen oven på den flotte hæder lørdag eftermiddag.


Sammen med ovennævnte priser fulgte foruden diplomer også buketter og smukke Karen Blixen glasvaser.

Dansk Svømmeunions årspriser udgør et anerkendende skulderklap og en påskønnelse til personer, klubber, hold eller sektioner, der har gjort en særlig indsats inden for et af unionens sportslige områder – således her indenfor åbent vand og livredning.
Sidste gang åbent vand-prisen blev overrakt var i forbindelse med sidste års generalforsamling. Her gik prisen til Steen Heftholm fra Frederikshavn. Livredningsprisen blev i 2012 tildelt Tor Busch-Nielsen. 


 


Cookieindstillinger