0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Haderslev Svømmeklub nomineret til pris

09-04-2014

Haderslev Svømmeklub er nomineret til prisen som Årets Idrætsforening. Fem foreninger er nomineret, og vinderen modtager 100.000 kroner.

Af: Nora Thomsen

Haderslev Svømmeklub er en af ialt fem idrætsforeninger, som DIF har nomineret til prisen som Årets Idrætsforening. Prisen uddeles på DIFs årsmøde den 3. maj, og ud over æren vil vinderforeningen modtage 100.000 kroner, der skal gå til et nyt initiativ, som kommer foreningens frivillige til gode.

 

Kriteriet for at komme i betragtning til prisen er, at foreningen understøtter DIFs politiske mål, som blandt andet har fokus på frivillighed, medlemsfremgang, synlighed, samfundsansvar og mangfoldighed. Det er tredje gang, at prisen uddeles.

 

- Med prisen Årets Idrætsforening vil vi fra DIFs side skabe synlighed om og påskønne det gode og samfundsnyttige arbejde, der hver dag finder sted i vores over 9.200 idrætsforeninger. Det er fem dygtige foreninger, der er nomineret, og jeg ser frem til at overrække prisen og de 100.000 kroner til vinderen på vores årsmøde den 3. maj, siger DIFs formand, Niels Nygaard.

 

Haderslev Svømmeklub

Haderslev Svømmeklubs medlemmer var for to år siden med til at definere klubbens nye visioner og mål. Det resulterede i, at klubben blev reorganiseret med blandt andet en tredobling af frivillige i arbejdende udvalg til følge. Klubbens nye organisering har desuden budt på nye tilbud som fx et fitnesslokale, hvor forældre kan træne, mens deres børn er til svømning.
I samarbejde med Haderslev Kommune har klubben etableret hold for overvægtige børn og unge. Og gennem et samarbejde med en sprogskole har nydanskere fået øjnene op for klubbens familiehold. 46 nydanske kvinder og piger er tilmeldt holdet, mens et andet nyt hold tilbyder svømning til nydanske mænd og deres sønner.

 

Et vigtigt fokus for Haderslev Svømmeklub er anerkendelse og belønning af frivillige. Det sker blandt andet med særlige tiltag og tilbud på www.takforhjælp.dk

 

I nomineringen af Haderslev Svømmeklub som Årets Idrætsforening, har DIFs bestyrelse lagt vægt på følgende:

 

· Klubben har gennemgået en proces, hvor alle medlemmer har været med til at definere klubbens nye visioner og mål

· Klubben har på kort tid tredoblet antallet af frivillige og fordoblet antallet af medlemmer

· Klubben har etableret fleksible idrætstilbud om fitness til forældre, mens børnene er til svømning samt et samarbejde med Ældresagen

· Klubben anerkender og belønner de frivillige via www.takforhjælp.dk

· Klubben samarbejder med kommunen om at tage et samfundsansvar ved at etablere hold for overvægtige børn og tilbyde familietilbud til nydanskere

 

Fakta

Det er DIFs 61 forbund, der indstiller idrætsforeninger til prisen, mens det er DIFs bestyrelse, der udvælger de fem nominerede og den endelige vinder. 

De øvrige fire nominerede til prisen er Greve Trampolin- og Gymnastikklub, IF Mob Din Krop, Vojens Ishockey Klub og Fredericia Triatlon Team.

 

For yderligere information kontakt:

Niels Nygaard, formand DIF, 20 73 71 12

John Skovby, formand Haderslev Svømmeklub, 29 43 39 04

 

Danmarks Idrætsforbund


 


Cookieindstillinger