0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flot start på Danish Open i Bellahøj Svømmestadion

27-03-2014

Flere svømmere under EM- og EJM-kravtider og en dansk rekord blev det blandt andet til. 

Af: Nora Thomsen

Flere svømmere under EM og EJM-kravtider samt en dansk rekord er det blevet til i langbanebassinet på førstedagen af det fire dage lange stævne Danish Open.

Den danske rekord blev præsteret af Mathias Andersen, Sigma Swim Allerød, i 50 m brystsvømning i tiden 28,59. Mathias sletter her Farum-svømmeren Niklas Hedegaards rekord fra 2012 og forbedrer tiden med 13/100 sekunder.

Følgende svømmere har svømmet under EM-kravtider torsdag aften:
Rikke Møller Pedersen, Herning/NTC
Louise Dalgaard, Aalborg
Jeanette Ottesen, Lyngby/NTC
Pernille Blume, Sigma Swim Birkerød/NTC
Daniel Steen Andersen, Horsens/NTC
Mie Ø. Nielsen, Aalborg
Mads Glæsner, Sigma Swim Allerød/USA
Anton Ø. Ipsen, Sigma Swim Birkerød
Lotte Friis, Sigma Swim Allerød/USA
Julie Levisen, Aalborg

Ifølge Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, har torsdagens stævneafsnit været en fin åbning af Danish Open: De etalerede stjerner har svømmet op til deres niveau og er naturligvis et stykke under kravtiderne til EM. Lige så vigtigt synes jeg dog det er, at der også er en tre – fire svømmere, som tager et skridt videre fra EM i Herning og fortsætter til de internationale mesterskaber til sommer. Jeg er meget tilfreds med, at vi allerede nu har ti svømmere under EM-kravet. Nu skal momentum holdes de næste tre dage, og det tror jeg også sker. Derved får vi et godt og stærkt hold med til EM, lyder det fra sportschef Mikkel von Seelen.

Hvorledes det endelige EM-hold kommer til at tage sig ud, vides først med sikkerhed, når den danske svømmer, Anders Lie, har deltaget i et stævne i USA om en uge. Danskeren, som bor og træner i USA har fået dispensation fra deltagelse ved Danish Open og skal i stedet forsøge at svømme under EM-kravtider ved det amerikanske stævne. Først herefter vil Dansk Svømmeunions sportsafdeling udtage det endelige hold til sommerens EM, som afholdes i Berlin til august.

Også juniorsvømmerne har haft vigtige kravtider at stile efter. Her drejer det sig om kravtiderne til sommerens EJM, som finder sted i Holland i juli måned.
Oven på torsdagens konkurrencer har to svømmere indtil videre præsteret tider under EJM-kravtider. Det drejer sig om:
Christian V. Rasmussen, OSK/STO og Signe Bro, Gentofte.
Se alle resultater på: http://www.livetiming.dk/?cid=1765?&lang=3

Kravtider til EM i Berlin: http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/stvner/emlangbane/kravtideremlangbaneopd170214mak.pdf

Kravtider til EJM i Holland:
http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/stvner/2014ejm/ejm2014kravtidermak270913.pdf

Livestreaming og livetiming
For de, der ikke har mulighed for at følge slagets gang live i Bellahøj Svømmestadion, er der mulighed for at følge alle finaleafsnit via livestreaming. Således har Dansk Svømmeunion indgået samarbejde med DR om livestreaming fra stævnet – se streamingen på DR’s hjemmeside på: http://www.dr.dk/Sporten/Live/2014/02/25/111924.htm

Danish Open fortsætter i morgen, fredag, med indledende afsnit klokken 10.00.

Presseakkreditering påkrævet ved Danish Open
Alt presse (journalister og fotografer) skal akkrediteres ved ankomst til svømmehallen. Dette sker ved henvendelse i presseområdet, hvor Dansk Svømmeunion vil tildele akkrediteringer til pressen.

Kontaktpersoner
Lokal kontaktperson er Jørn Leth-Espersen, som kan kontaktes på mobil: 50 40 74 06.
Spørgsmål vedrørende EM kan rettes til sportschef Mikkel von Seelen på mobil: 29 20 61 60. Tilsvarende spørgsmål vedrørende EJM kan rettes til talentudvikler Michael Hinge på mobil: 20 49 57 06.
Presseakkrediterings-spørgsmål kan rettes til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på mobil: 21 49 09 37.

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub.

 

 


 


Cookieindstillinger