0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flytning af DM-H

26-02-2014

Som det fremgår af netop offentliggjorte mesterskabskalender for 2015, så er DM-H flyttet fra sin sædvanlige placering.

Af: Martin Karup

Som det fremgår af netop offentliggjorte mesterskabskalender for 2015, så er DM-H flyttet fra sin sædvanlige placering i april til sidste weekend i september.

 

Stævneudvalget og en enig trænerstab i unionen har vurderet, at dette er et mere hensigtsmæssigt tidspunkt at henlægge holdmesterskaberne til af nedenstående årsager.

 

  • Vi bør fokusere på langbanestævner i langbanesæsonen.
  • Placeringen i april kunne virke forstyrrende for forberedelserne til sommerens topning og præstationer ved Danish Open for de, som har dette stævne som et vigtigt stævne. 
  • Der indgår en vigtigt komponent af holdfølelse og teambuilding i holdmesterskabet. Dette kan udnyttes endnu mere ved at afholde mesterskabet i indledningen af en sæson.      
  • Et holdmesterskab, som afholdes ultimo september, giver et incitament til at komme tidligt i gang med træningen og få de 3-4 ugers sommerferie, vi anser som ideelt.
  • Holdmesterskabet bør med denne placering blive en logisk del af forberedelserne til efterårets og vinterens individuelle mesterskaber, hvilket vi ser som en styrke.

 

Der er mange parametre, der har betydning for en hensigtsmæssig placering af et mesterskab som dette. Det vil altid være en afvejning af konsekvenserne, og alle tidspunkter på året har både fordele og ulemper. Det skal dog ikke afholde os fra at prøve at optimere på sæsonplanen, selvom status quo naturligvis altid er det nemmeste. 

Vi håber naturligvis alle tager godt imod denne ændring og går konstruktivt ind til 2015-2016 sæsonen med dette nye ”look”.

Den kalendermæssige placering af DM-H står i mesterskabsbestemmelserne, så dette punkt vil blive behandlet på områdemødet i april.