0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Regelnyt: Ikke flere gratis chancer ved udvisninger i vandpolo

02-01-2014

Spillere skal nu afvente igangsættelse fra dommeren.

Af: Martin Kristensen

I forbindelse med oversættelse/fortolkning af de nye vandpoloregler gældende for 2013-2017, er der ved redigeringen blevet udladt et væsentligt punkt.

 

Når der begåes en udvisning indenfor 5 meter linien, må spillerne nu ikke længere selv sætte spillet igang igen, før dommeren har givet signal hertil. Det kan umiddelbart fortolkes som en forringelse af spillernes vilkår for at score et hurtigt mål, særligt i situationer hvor der f.eks sker udvisning foran mål uden at bolden har været til stede. Ofte vil der komme en hurtig aflevering til den frie spiller, som nærmest blot skulle putte den ind i målet.

 

Forklaringen til dette er, at man vil holde fast i princippet om, at et straffekast skal være den største chance der findes. I ovennævnte situation vil den angribende spiller befinde sig relativt tæt på 2 meter linien, og derved opnå et større chance end man ville opnå ved at straffekast som skydes fra 5 meter.

 

Proceduren er som følgende ved en grov fejl begået mod en spiller inden for 5 meter:

- signaler udvisning

- signaler nummer på den udviste spiller til spillere og dommerbord

- sæt spillet igang igen

 

Hvis spillerne ikke afventer dommerens signal, skal bolden føres tilbage igen, dog således at hvis bolden kastes længere væk fra målet, kan spilles sættes igang herfra. Men først efter dommerens signal.