0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nordiske Mesterskaber i Udspring 2013 - Dag 1

30-11-2013

Debutanter leverede flotte resultater i den yngste årgangsgruppe.

Af: Nomi Mortensen og Malene Klinksgaard

De Nordiske Mesterskaber og Nordiske Junior Mesterskaber i udspring begyndte fredag med en yderst tæt dyst. På 1 meter vippen i gruppe C (13 år og yngre) deltog fra Danmark, debutanterne Malthe Thygesen og Oskar Glenstrup. Igennem hele konkurrencen fulgtes Malthe med de to svenske udspringere Felix og Simon og intet var sikkert før efter sidste spring. Med kun 0,65 point vandt svenske Felix foran Malthe og Simon. En flot sølvmedalje til Malthe. Oskar sprang stabilt og sikrede sig fjerdepladsen.

 

På pigesiden i samme aldersgruppe deltog, fra Danmark, ligeledes to debutanter, Laura Valore og Maja Jartved. Pigerne gik meget motiverede ind i konkurrencen efter at drengene havde vist, at medaljer var indenfor rækkevidde. Trods et par halv-dårlige spring undervejs, sikrede Laura en bronze-medalje til Danmark. Sværhedsgraden i Majas serie var lavere end konkurrenternes, men alligevel formåede Maja at opnå en 6. plads, kun 11 point under Lauras pointsum.

 

Laura og Maja deltog desuden i konkurrencen Junior Synkron (18 år og yngre), hvor de synkront udfører de samme spring fra hver deres 3 meter vippe. Dette gjorde de så godt, at de endte med hver deres bronze-medalje om halsen.

 

Lørdag byder atter på konkurrencer for C-springerne. Det bliver spændende at følge både pigerne og drengene, og se hvilke medaljer de hiver med hjem i morgen.

I gruppe B drenge (14-15 år) på 3 meter var forventningerne høje til Martin Christensen og Andreas Larsen og forventningerne blev indfriet. De høje forventninger satte de to drenge selv da de opnåede finalepladser ved Europæiske Juniormesterskaber i sommers, hvor de placerede sig som de bedste nordiske deltagere.

 

Andreas vandt i dag drengenes tætte interne opgør, med blot 1,25 point foran Martin.

 

De to drenge deltog også i Junior Synkron konkurrencen. Her var de oppe mod de lidt ældre nordmænd, Daniel Jensen og Filip Devor. De norske drenge har mere erfaring og var i denne omgang for stor en mundfuld for de danske drenge, som måtte tage til takke med sølvet.

 

I morgen skal Andreas og Martin springe tårn, som normalt er deres favoritdisciplin, både individuelt og synkron.

 

I gruppe A (16-18 år) stod Simon Mølgaard foran en noget nær umulig opgave, da han konkurrerede på 1 meter vippen. Hans fire konkurrenter har alle tidligere deltaget ved Europæiske Juniormesterskaber. Simon gik alligevel uimponeret ind i den umulige kamp og som forventet endte Simon på sidstepladsen, men tilfreds og mange erfaringer rigere.

 

De nyerhvervede erfaringer fik Simon allerede brug for senere på eftermiddagen, hvor han også deltog i Senior Herre konkurrencen. Her var modstanderne ikke blot deltagere ved Europæiske Juniormesterskaber, men de var skiftet ud med tidligere deltagere fra Verdens Mesterskaberne. Simon virkede lidt tynget de første runder af konkurrencen, men han fandt herefter sit eget niveau og leverede en fornuftig præstation.

 

Udover mange flotte og spændende udsprings-konkurrencer, bød fredagen også på lyden af alle fire nationalsange og ikke mindst et farverigt trut-orkester til indmarchen.

 

Mesterskaberne byder på endnu to dage med spændende konkurrencer på alle højder og det bliver en fornøjelse at følge de danske udspringere, der er i god form og kampklar.

 

For flere informationer, kontakt Nomi Mortensen: 20 93 97 39.


 


Cookieindstillinger