0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Aldrig for gammel til Udspring!

16-11-2013

Det var med anderledes forsigtighed, de fleste af aftenens deltagere til voksen/masters-stævnet, kom til Lyngby end ved en normal træning.

Af: Nomi Mortensen

Hvad var det dog for noget, sådan et udspringsstævne og så kun for voksne. Eneste kriterier for at deltage ved aftenens stævne var at man havde rundet de 18 år og at man var frisk på at tage mindst tre, spring eller andre udspringsøvelser i løbet af aftenen. Ved aftenens stævne var der deltagere fra SK Poseidon og Malmø KK fra Sverige og Greve Udspring og hjemmebane-deltagerne fra Lyngby Udspring Klub.

 

23 udspringere havde meldte deres ankomst, nogle med væsentligt mere erfaring i bagagen end andre. Så for nogle var en springliste et helt ukendt dokument og hvad er det nu lige 401C er for et spring og og er det nu sammenbøjet eller hoftebøjet er og hvad er det lige som er bedst. Men med fælles hjælp blev alle spring skrevet ind på PCen og vi blev klar til at dyste i de tre forskellige trin - 1, 2 og 3 og en fælles konkurrence hvor alle højder blev taget i brug.

 

Trin 1 var for de mest uerfarne. Alligevel fik vi set tre flotte og forholdsvis svære spring, fra hver af de skes udspringere, i forhold til udspringernes erfaring med denne krævende sport.

 

Trin 2 krævede lidt mere. Her blev kravene større og man skulle her lave fire forskellige spring. Fire udspringere stille op i denne gruppe. Her fik vi set at alder inden hindring har og Finn på 76 klare sine spring i fin stil og vandt endda en medalje med hjem.

 

Trin 3 var for de mest erfarende. Her var det ikke nok at have gået til udspring på hyggeplan et par sæsoner som voksen. Når en tidligere Nordisk Mester og deltagere ved Europæiske Junior Mesterskaber stiller til start og ikke helt har glemt hvordan det er at lave 3½ forlæns salto og 2½ forlæns salto med 1 skrue. Det til trods var der 14 tilmeldt gruppen og dommerkarakterene var mellem topkarakteren 9,5 og det lidt ærgerlige 0, som bliver givet for et fejl-spring. Men til trods for også nogle spring som indkasserede de laveste point, må vi ikke glemme underholdningsværdien i et godt forsøg på et svært spring som alligevel ikke helt lykkedes.

 

Sidste konkurrence blev benævnt “Stigen”. Her var kravet seks forskellige spring, to fra et-meteren, to fra tre-meteren og to fra fem-meteren. 12 deltagere var tilmeldt konkurrence og her måtte de danske deltagere se sig slået af deres svenske konkurenter, som pænt tog sig af placeringerne fra 1. til 4. pladsen.

 

En fornøjelig aften blev rundet af med et “på gensyn”, da der i Malmø springes en ligende konkurrence d. 4. december. Vi ønsker alle voksne/masters springere held og lykke med træningen og deltagelse i flere udspringskonkurrencer i fremtiden!


 


Cookieindstillinger