0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

28
Januar
2021
Andet
Vendsyssel rundt med Johnni Olesen - Udsat til senere på foråret
Nørresundby Idrætscenter
30
Januar
2021
Andet
Dialogmøde i Dansk Svømmeunion
Online (ZOOM)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

Svømningens Grunduddannelse

Store Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

30
Januar
2021
Officials
Modul 4 - Ledende måldommer og ledende tidtager OM4 21-3580
Esbjerg Bakkeskolen - Festlokalet (Aflyst)
30
Januar
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 1. del (Aflyst)
6
Februar
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grunduddannelse ISG21-3429
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Aldrig for gammel til Udspring!

16-11-2013

Det var med anderledes forsigtighed, de fleste af aftenens deltagere til voksen/masters-stævnet, kom til Lyngby end ved en normal træning.

Af: Nomi Mortensen

Hvad var det dog for noget, sådan et udspringsstævne og så kun for voksne. Eneste kriterier for at deltage ved aftenens stævne var at man havde rundet de 18 år og at man var frisk på at tage mindst tre, spring eller andre udspringsøvelser i løbet af aftenen. Ved aftenens stævne var der deltagere fra SK Poseidon og Malmø KK fra Sverige og Greve Udspring og hjemmebane-deltagerne fra Lyngby Udspring Klub.

 

23 udspringere havde meldte deres ankomst, nogle med væsentligt mere erfaring i bagagen end andre. Så for nogle var en springliste et helt ukendt dokument og hvad er det nu lige 401C er for et spring og og er det nu sammenbøjet eller hoftebøjet er og hvad er det lige som er bedst. Men med fælles hjælp blev alle spring skrevet ind på PCen og vi blev klar til at dyste i de tre forskellige trin - 1, 2 og 3 og en fælles konkurrence hvor alle højder blev taget i brug.

 

Trin 1 var for de mest uerfarne. Alligevel fik vi set tre flotte og forholdsvis svære spring, fra hver af de skes udspringere, i forhold til udspringernes erfaring med denne krævende sport.

 

Trin 2 krævede lidt mere. Her blev kravene større og man skulle her lave fire forskellige spring. Fire udspringere stille op i denne gruppe. Her fik vi set at alder inden hindring har og Finn på 76 klare sine spring i fin stil og vandt endda en medalje med hjem.

 

Trin 3 var for de mest erfarende. Her var det ikke nok at have gået til udspring på hyggeplan et par sæsoner som voksen. Når en tidligere Nordisk Mester og deltagere ved Europæiske Junior Mesterskaber stiller til start og ikke helt har glemt hvordan det er at lave 3½ forlæns salto og 2½ forlæns salto med 1 skrue. Det til trods var der 14 tilmeldt gruppen og dommerkarakterene var mellem topkarakteren 9,5 og det lidt ærgerlige 0, som bliver givet for et fejl-spring. Men til trods for også nogle spring som indkasserede de laveste point, må vi ikke glemme underholdningsværdien i et godt forsøg på et svært spring som alligevel ikke helt lykkedes.

 

Sidste konkurrence blev benævnt “Stigen”. Her var kravet seks forskellige spring, to fra et-meteren, to fra tre-meteren og to fra fem-meteren. 12 deltagere var tilmeldt konkurrence og her måtte de danske deltagere se sig slået af deres svenske konkurenter, som pænt tog sig af placeringerne fra 1. til 4. pladsen.

 

En fornøjelig aften blev rundet af med et “på gensyn”, da der i Malmø springes en ligende konkurrence d. 4. december. Vi ønsker alle voksne/masters springere held og lykke med træningen og deltagelse i flere udspringskonkurrencer i fremtiden!