0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Første Ulla Klinger Cup

15-11-2013

Ulla Klinger Cup er et helt nye udsprings stævne-koncept, men Aachen er ikke ny som konkurrence by.

Af: Nomi Mortensen

For år tilbage har flere traditionsrige konkurrence blevet sprunget her.  Stævnet er udelukkende for gr. D (11 år og yngre) og gr. C (12 og 13 år) springere. Med et helt nyt stævnekoncept var de danske springere også spændte på niveauet. I alt 10 lande var repræsenteret.

 

Stævnet er godt organiseret og ikke meget var overladt til tilfældighederne. Tyskerne gjorde hvad de kunne for at forklare for os, hvad der skulle sker, og det skete både på russisk og tysk, kan i lige forestille jer det tekniske møde. Det tog da også ”kun” 1 time og 15 min. Effektiviteten var ikke her i højsæde.    

Vi havde valgt at deltage ved Ulla Klinger Cup som landshold. Hvor springerne havde en væsentlig brugerbetaling, så deltagelsen var samtidig frivillige. 6 udspringere havde valgt at deltage.

 

Gr. C: Oskar Glenstrup, Samuel Boysen og Laura Valore
Gr. D: Mads Videbæk, William Raun Pedersen og Wilma Toftsø

 

Dag 1

I dag havde vi første konkurrencedag ved Ulla Klinger Cup i Aachen.

Wilma var første dansker på vipperne. Hun sprang en fornuftig 1 meter konkurrence og blev nr. 8 ud af 12. 

 

Mads og William var de næste i aktion. Deres konkurrenter, stillede op med noget sværere spring end de to danskere. Så på trods af to flotte serier, med et lille kiks fra Mads' siden havnede de i en sidste halvdel. 


Laura sluttede dagen af med at springe 3 meter. Hendes træning var næsten feljfri. Hun formåede desværre ikke at holde det flotte niveau i konkurrencen og måtte tage til takken med den ærgrelige 4. plads. Kun 5 point fra en sølvmedalje. 

 

Dag 2 

Laura var første dansker. I dag sprang hun 5 meter. Hun havde noget fra igår hun skulle revanchere og sprang meget stabilt og sprang sig til en fornem 2. plads. Wilma sprang i dag 3 meter. Wilma sprang en fin serie og sneg sig lige akkurat med i top 8, som er dem som kommer til præmieoverrækkelse.


Efter frokost fra det Mads og Williams tur til at springere 5 meter. Mads lavede 4 rigtige gode spring, med missede desværre to-og-en-halv-salto, og sluttede på 10. pladsen. William indkasserede en 11. plads, efter en fin serie - hans serie er noget letterede end Mads'. Der var ialt 18 springere med i konkurrencen. 


Oskar og Samuel sluttede af med 3 meteren. Oskars træning lignede at han skulle slås med i medaljekampen. Og hans opspring i baglæns hovedspring var også ganske imponerende, men svært at udnytte når man ikke er vant til det. Oskar kom aldrig rigtig tilbage i konkurrence, men lavede alligevel 245 point og en 7. plads. Samuel sprang 7 flotte spring, men det 8. og sidste spring, og-en-halv baglæns salto kiksede desværre. Samuel blev nr. 9 ud af 11. 

 

Dag 3 

Oskar og Samuel have en lang dag foran sig, hvor de skulle springe to konkurrencer. De lagde ud med 1 meteren. Oskar leverede en fin præstation, hvor han sprang jævnt igennem. Dog satte han sin dobbelt forlæns salto til 7-taller. Samuel sprang flot på fire af retningerne, men baglæns gruppen drillede ham idag. Oskar sluttede som nr. 7 og Samuel nr. 10 af 11 deltagere. 


Wilma var næste pige i konkurrence. Hun sprang i dag 5 meter. Hun præsterede 5 fine spring, men igen kan vi erkende at de danske springere har for lav sværhedsgrad. Den næste på vippen, var Laura, denne gang på et meteren. Laura kæmpede hårdt mod sine tyske modstandere. Det så godt ud indtil sidste runde, her halv-kiksede hun desværre en-og-en-halv baglæns salto. Det gjorde dog ikke udslag på placeringerne og hun holdt sin 2. plads. 

 

Mads og William sluttede deres stævne af på 3 meteren. William lagde flot ud med stabile spring, dog formåede han ikke helt at sætte de sidste spring så flot i, som han havde vist til træningen. 


Mads havde en to-og-en-halv forlæns salto fra 5 meteren at revanchere og der formåede han smukt. Sammen med 5 andre gode spring, sluttede han på 7 pladsen. William blev nr. 13 af de 16 deltagere. 


Oskar og Samuel, sluttede af på tårnet. Samuel sprang nogle virkelig flotte spring og kæmpede flot. Han blev nr. 7. Oskar havde ikke sin dag på tårnet og, virkede træt efter en lang dag. Han sprang sig ind på 6. pladsen.

 
Alt i alt har vi haft en god og lærerig tur. Når vi har fået sovet, vi er klar til næsten træning hvor nye svære spring skal læres, så vi kan kæmpe med om flere medaljer til næste år…


 


Cookieindstillinger