0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Kampen om EM-pladserne i Herning afgøres i denne uge

11-11-2013

Hvem skal repræsentere Danmark ved EM? Svaret får du i Gladsaxe i slutningen af ugen.

Af: Nora Thomsen

I perioden 14. – 17. november afholdes Danmarks Mesterskaberne samt Danske Junior Mesterskaber på kortbane i Gladsaxe Svømmehal. I alt 579 svømmere er tilmeldt mesterskaberne. De repræsenterer i alt 81 svømmeklubber/startfællesskaber.

Hele den danske svømmeelite vil være samlet, når det går løs i Gladsaxe Svømmehal, og det er der en enkelt og meget logisk forklaring på. Her bliver holdet nemlig sat, som skal svømme for Danmark, når det går løs med de historiske Europamesterskaber på kortbane, som Danmark er vært for til december.
Og ingen af svømmerne ønsker at gå glip af en så fantastisk og enestående mulighed for at kunne opleve at svømme foran tusinder af danske publikummer på hjemmebane, når EM-holdet stiller til start i Jyske Bank BOXEN, Herning, i dagene 12. – 15. december.

Men først skal kvalifikationen klares, og det sker over fire særdeles travle konkurrencedage i kortbanebassinet i Gladsaxe.

Forventninger om et historisk stort dansk hold til EM på kortbane
Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion har udarbejdet udtagelseskriterier til EM på kortbane, der forventes klaret af en rekordstor gruppe svømmere. Foruden svømmere som Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen Gray, Pernille Blume, Mie Ø. Nielsen og Mads Glæsner, vil der være en stor gruppe af svømmere, som skal med til EM i Herning for at hente international erfaring.
Svømmere, der får medaljer til DM kvalificerer sig generelt til EM. Her er dog en undtagelse på 800 og 1500 m fri, hvor der er særlige udtagelsesregler. I alle discipliner skal svømmerne dog også klare et minimumstidskrav.
Sportschef Mikkel von Seelen forklarer, at det er første gang, at Dansk Svømmeunion har et rendyrket udtagelsesstævne på denne facon, og han forventer, at det giver det mest intense DM i mands minde. - Vi har forsøgt at bruge EM på dansk grund til at give hele svømningen et løft, så kriterierne er sat op, så mange klubber og svømmere har markant mere på spil til dette DM end normalt. Jeg glæder mig til at se, hvilke svømmere, der har formået at løfte niveauet, så de er med bag skamlen i Herning til december og jeg forventer, at omkring 35 svømmere kvalificerer sig, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen.

EM-holdet udtages umiddelbart efter DM på kortbane.

Minimumskravtider
Generelt om EM – herunder billetsalg

NM og NM for juniorer også i fokus under DM kortbane
For de danske juniorsvømmere er der også meget på spil. DM-K fungerer som kvalifikation til de Nordiske juniormesterskaber, som er sæsonenes topmål for juniorerne med internationalt sigte. Parallelt med NJM afholdes også NM for seniorsvømmere, eller rettere sagt for ”ung-seniorerne”, hvilket vil sige første-, anden- og tredjeårs seniorsvømmere, hvor DM på kortbane ligeledes er eneste kvalifikationsmulighed. På den måde er alle de internationale kvalifikationer i spil under dette års DM på kortbane i Gladsaxe.
Det er Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, som hurtigst muligt efter afslutningen af DM på søndag, vil udtage den endelige trup af svømmere, der skal deltage i henholdsvis Nordiske Mesterskaber og Nordiske Junior Mesterskaber.
I år afholdes mesterskaberne på Færøerne, nærmere betegnet Tórshavn, i perioden fredag, den 6. december – søndag, den 8. december.

NM/NJM kravtider

Program for DM/DJM på kortbane 2013
Danmarks Mesterskaberne på kortbane 2013 afholdes i Gladsaxe Svømmehal (Vandtårnsvej 55, 2860 Søborg) torsdag – søndag, den 14. - 17. november.
Hver dag begynder indledende afsnit klokken 9.30 og finaleafsnittet klokken 17.00.

Program til DM kortbane.
Startliste til DM kortbane.

Live streaming og live resultatformidling
Dansk Svømmeunion har også i forbindelse ved dette mesterskab indgået samarbejde med DR om at livestreame fra de fire finaleafsnit. Livestreamingen vil kunne følges på adressen: http://www.dr.dk/Sporten/Oevrig_sport/2013/11/10/174223.htm Det vil ligeledes være muligt at følge resultaterne live via adressen: http://www.livetiming.dk/?cid=1585?&lang=3
Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og benytte lejligheden til at opleve masser af spændende svømning med deltagelse af såvel den kendte elite som nye stjerner på vej. Få samtidig lejlighed til at hilse på EM-maskotten Harald Bluetooth, som kigger forbi og skriver autografer.

Presseakkreditering påkrævet under DM på kortbane
Som noget nyt vil Dansk Svømmeunion ved danske mesterskaber og Danish Open fremover bede fremmødt presse (journalister og fotografer) om at blive akkrediteret. Dette sker ved henvendelse i presseområdet ved fremmøde, hvor Dansk Svømmeunion vil tildele akkrediteringer til pressen.

Kontaktpersoner 
Lokal kontaktperson under mesterskaberne er Torben Jansen, stævneleder, som kan kontaktes på mobil: 4254 9000.
For henvendelse vedrørende elitesvømmernes resultater og eventuelle udtagelser til EM i Herning, kan Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, kontaktes på mobil: 2920 6160.
For henvendelse vedrørende udtagelser til NM og NJM, kan Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, kontaktes på mobil: 2049 5706.
Presseakkrediterings-spørgsmål kan rettes til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på mobil: 2149 0937.

DM på kortbane afholdes i samarbejde mellem Gladsaxe Idrætsforenings Svømmeafdeling og Dansk Svømmeunion.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger