0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk vandpololandshold vinder over Tjekkiet

09-11-2013

Første sejr kom i hus efter to svære nederlag ved EM kvalifikationen. Sidste kamp mod Polen bød også på et nederlag.

Af: Jakob Schjødt-Pedersen/Esben Sørensen

Det blev en sikker sejr til det danske vandpololandshold, da de lørdag mødte Tjekkiet.

 

Med periode cifrene 1-2, 2-5, 3-2, 2-4, endte kampen 8 - 13 til Danmark.

 

Danmarks vandpolo herrelandshold

 

Endelig en sejr efter to nederlag. Et forventeligt nederlag til storfavoritterne fra Frankrig, og et ærgerligt nederlag til Uraine, der løb Danmark over ende i sidste periode.

Sidste kamp mod Polen blev desværre også et nederlag til Danmark. 

Dermed står det klart at Danmark ikke har kvalificeret sig til Europamesterskaberne i 2014.

 

Se alle europæiske resultater (opdateres)

 

Seniorlandsholdet til 3. runde EM-kval i Montpellier
Vandpolos seniorlandshold er i dagene 6-10. november i Montpellier i Sydfrankrig, hvor der afvikles tredje og sidste runde af EM-kvalifikationsturneringen om deltagelse i Europamesterskaberne i 2014.

 

 

Op til turen har Slagelses pololeder Esben Sørensen indhentet sponsoraftaler med bl.a. HUMMEL, som har givet alle spillerne en flot rød træningsdragt, ligesom der er lavet en aftale med den lokale herretøjsforretning DIN TØJMAND - OTTO JOHANSEN som har foræret holdet flotte hvide badekåber forsynet med Dannebrog på ryggen og spillernummer på brystet, samt en sportstaske til hver deltager, påtrykt spillernummer. STOR TAK TIL SPONSORERNE!


Rejsedag

Onsdag formiddag, den 6. november er der afgang fra Slagelse Station med retning mod Københavns Lufthavn, hvor Air France i løbet af dagen skal fragte holdet til Montpellier, som ligger et par hundrede kilometer vest for Marseilles ud til Middelhavskysten. Vi ankommer til Montpellier ved ottetiden onsdag aften i 17 graders varme - dejligt, specielt set med kolde danske november-øjne.

Efter et solidt aftenmåltid på Hotel Ibis´ restaurant er det stort set lige på hovedet i seng.

 

Første spilledag i Frankrig

Torsdag ringer uret klokken 07.00, og morgenmaden skal indtages 07.30. da vi skal til træningspas i svømmehallen i tidsrummet 10-11. Efter formiddagstræningen er tiden til fri disposition indtil aftensmaden allerede klokken 17.30, så den kan være sunket til bunds inden aftenens vigtige kamp mod værtslandet Frankrig klokken 20.30.

 

Frankrigs hold består 100% af fuldtids professionelle spillere i stærk kontrast til det danske landshold, hvor alle spillere er amatører. Alene på den baggrund forventes et nederlag af betydelig størrelse. Træner Dines Bagenkops vurdering er faktisk, at det skal betragtes som en sejr, hvis vi taber med mindre end 20 mål.....!

 

Efter behørig præsentation af de to holds spillere samt afspilning af de respektive nationalhymner, fløjtes kampen i gang.

 

I første periode skal holdene lige se hinanden an, men franskmændene netter alligevel 3 gange i den danske ende af banen. Frankrigs nr. 6 tackler vor Emil Morgen Bjørch, som tilkendes et 5-meter kast, hvor han scorer sikkert til stillingen 1-3.

 

 

Anden periode ligner til forveksling første periode, og de rød-hvide drenge giver er faktisk i stand til at yde franskmændene ganske fornuftig modstand, men et hattrick af franske nr 10 Bodegas afgør perioden i fransk favør med 4-1, hvor det igen er Emil Morgen Bjørch, der står for den danske scoring. Stillingen halvvejs er således 7-2 til værterne.

 

I tredje periode starter kampen for alvor, og franskmændene demonstrerer med al tydelighed den niveauforskel, der er på de to hold ved at anbringe bolden i de danske netmasker hele 8 gange. Emil reducerer for tredje gang, og efterfølgende supplerer Kevin R. Sørensen med to sikre scoringer, og reducerer dermed den franske peridoesejr til 3-8.

Stillingen før fjerde og sidste periode er 15-5 til værterne, og den franske dominans fortsætter perioden igennem. Franskmændene føjer yderligere 6 mål til deres føring, og desuden holder de det franske mål helt rent i perioden. De danske drenge bliver ganske enkelt sat på plads, og periodens resultat 0-6 medfører en meget sikker fransk sejr på 21-5.

 

Alligevel går snakken efter kampen på det positive forhold, at vi - ifølge landstrænerens forhåndsvurdering af kampen - faktisk har vundet kampen, da vi jo tabte med mindre end 20 overskydende mål.

Alt i alt en kamp, som vort hold sagtens kan være bekendt. Tillykke med den flotte indsats!

Målscorere for Danmark: Emil Morgen Bjørch (3), Kevin R. Sørensen (2)

 

 

Fredag, den 8. november
Morgenmad klokken 08.00 og herefter af sted til morgen træning klokken 09-10. Så er dagen ligesom skudt i gang! Det meste af dagen går med afslapning, gåture og andre ”løse” ting, men klokken 16.30 samles holdet til briefing omkring dagens kamp mod Ukraine.
Den sædvanlige travetur til svømmehallen og så ellers i gang med opvarmningen, som i dagens anledning er forlænget med ca. 15 minutter.

 

Efter præsentationen og nationalsange fløjtes kampen i gang klokken 18.30 og til dagens kamp er det Danmark i hvide huer. Dommerduoen kommer fra hhv. Portugal og Belarus.

 

Fra start tegner det rigtig godt, og det uret har kun været i gang i 40 sekunder før Aslak efter et solotræk i højre banehalvdel og afslutter med lægge bolden i det ukrainske mål! Halvvejs i perioden forcerer vi igen, denne gang ved et mål af Mikael Bagenkop. Perioden slutter komfortabelt med 2-0 i dansk favør. Det begynder så småt at ligne en overkommelig opgave.

 

Anden periode tegner også godt, da Emil Morgen Bjørch med 2 mål og Aslak Lyster med et enkelt mål bringer Danmark yderligere i front, og det hjælper kun det ukrainske hold en smule, at det i samme periode lykkes for dem at passere Jon Fabech i det danske mål. Stillingen her halvvejs i kampen er således en fornuftig – og fortjent – dansk føring på 5-2.

 

Efter 5 minutters pause bytter holdene banehalvdel og tredje periode er i gang.

Det er som om, at de ukrainske spillere nu er vågnet op, og de yder mere modstand end forventet, hvilket tydeligt overrasker de rød-hvide drenge. Det lykkes dog for Aslak Lyster, Kevin Sørensen og Nichlas Hassel med hver en scoring at holde liv i de danske sejrsdrømme – Også selvom modstanderne også netter 3 gange. Ukrainespiller nr. 5 indkasserer i perioden sin tredje udvisning og må derfor tage plads på bænken uden udsigt til yderligere spilletid i denne kamp. Dette forhold har man som dansker selvsagt intet at indvende imod. Perioden ender lige 3-3 og efterlader således stadig en dansk 3 måls føring på 8-5 inden fjerde og sidste periode.

 

 

I fjerde periode vælter korthuset. Ukrainerne viser tænder og med 4 hurtige scoringer mod kun en enkelt dansk er stillingen nu lige 9-9 knap 2 minutter før slutfløjt. Desværre har det ukrainske hold nu tilsyneladende totalt lammet det danske hold, og bare 30 sekunder før tid lykkes det for Ukraine-spiller nr. 6 at placere bolden på den forkerte side af Jon Fabech i det danske mål. Stort set samtidig må holdkaptajn Emil Morgen Bjørch modtage sin tredje udvisning. Desværre må vi notere et – om end spinkelt – nederlag til Ukraine. Rigtig ærgerligt, da vi jo fører det meste af kampen, men må kapitulere i kampens sidste minut.

 

Hvad gik galt? – Det vides ikke, men rigtig ærgerligt, da vi jo egentlig sidder på det meste af kampen, men må kapitulere i sidste minut.
Målscorere for Danmark: Aslak Lyster (3), Emil Morgen Bjørch (2), Kevin Sørensen (1), Nichlas Hassel (1), Mikael Bagenkop (1).
Nu går opgaven ud på at få rystet denne kedelige oplevelse af, og så koncentrere os om kampen mod Tjekkiet lørdag morgen
 

Lørdag, den 9. november
I dag gælder det modstanderne fra Tjekkiet. Det er en morgenkamp med start klokken 09.15, hvilket vil sige morgenmad klokken 06.30!!!!
Kampen fløjtes i gang rettidigt efter den efterhånden vanlige spillerpræsentation og nationalmelodier!


Første periodes forløb giver vore danske drenge begrundet håb og tro på, at denne gang kan det lade sig gøre at vinde en kamp! Fysisk er tjekkerne helt på niveau med danskerne, men taktisk er vi tjekkerne overlegne! Emil lægger ud med to scoringer, hvor Jon kun lader en enkelt mål gå ind.

 

Anden periode er langt mere overbevisende med hele 5 danske scoringer af hhv. Benjamin, Nichlas og Emil mod tjekkernes 2 mål i perioden, hvilket illustrerer, at vi VIL have rød-hvide farver på sejren. Halvvejs i kampen er stillingen nu 7-3 i vor favør.

 

Stadig mærket af gårsdagens ufortjente nederlag går vi nu i gang med tredje periode, hvor tjekkerne yder noget mere modstand end forventet. Benjamin og Emil forcerer vor føring med hver ét mål, men modstanderne stjæler perioden og scorer desværre tre gange. I den forbindelse indkasserer tjekkiske spiller nr. 3 et gult kort og dermed et tak for denne gang til denne kamp. Stillingen er nu 9-6 før fjerde og sidste periode.

 

Peptalk fra træner Dines Bagenkop og supplerende formanende ord fra holdkaptajn Emil Morgen Bjørch strammer vort spile op i denne sidste periode. Aslak, Mikael, Emil og Mathias leverer hver et mål i perioden, og vor mand i målet i tæt samarbejde med et solidt forsvar gør, at modstanderne kun får lov til at score to gange. Vi vinder perioden 4-2 og dermed kampen med cifrene 13-8, selvom Aslak i kampens allersidste sekunder får tildelt sin tredje udvisning og dermed et exit fra kampen.

 

Dommerparret har sørget for at dele udvisningerne helt lige, nemlig 14 til hvert hold.
En værdifuld og meget fortjent sejr er i hus!

 

Målscorere for Danmark: Emil Morgen Bjørch (5), Benjamin Sigurdsson (3), Nichlas Hassel (2), Mathias Hassel (1), Aslak Lyster (1), Mikael Bagenkop

(1).
 

- desværre blev den sidste kamp mod Polen også et nederlag. Denne gang på 9-12.