0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

15-årig imponerede ved Diving Lund

05-11-2013

Det blev opnået flere flotte resultater ved det internationale udspringsstævne i Lund for de 16 danske springere.

Af: Nomi Mortensen

Rebecca Koerner, Farum Familie SvømTraditionelt deltager mange danske klubber, og derved også mange danske udspringere, ved det internationale stævne Diving Lund i Sverige. I år var stævnet valgt som stedet, hvor bruttotruppen til landsholdet skulle vise deres stabilitet frem mod udtagelsen til Nordiske Mesterskaber og Nordiske Junior Mesterskaber.

 

Danmark var i forskellige aldersgrupper repræsenteret med i alt 16 udspringere fra de fire klubber LUK2002, Frem Odense, AGF og Farum-Famile-Svøm. Martin Christensen, AGF og Andreas Larsen, LUK2002 stod for de mest opsigtsvækkende præstationer i gruppe B (14 og 15 år). Sammen med Junior-europamesteren på et-meter vippen, Jonathan Suckow, gav de to danske drenge en opvisning i udspring på fornemste vis. De tre drenge leverede mange fantastiske spring. På tre-meteren blev Martin slået med kun 1,4 point af den schweiziske junior europamester Jonathan og scorede den imponerende pointsum 443 point.

 

På tårnet (5 meter, 7,5 meter og 10 meter) imponerede de to danske drenge også. Specielt Martins tre-og en-halv-tysker på ti-meteren var helt igennem imponerende. 78,40 point på ét spring. Martin træner til hverdag i en hal, hvor højeste platform er 5 meter og det spektakulære spring er også først lært for 1½ uge siden.

 

I den yngste gruppe, gruppe C havde Danmark også tre udøvere i top 6. Laura Valore sprang sig til en flot 2. plads på et-meter vippen. Laura leverede en stabil præstation blandt de 24 piger i alderen 12 år og yngre. På drengesiden er konkurrence ikke helt så hård, men alligevel flotte præstationer fra Frem Odenses drenge Malthe Thygesen og Oskar Glenstrup med 5. pladser på henholdsvis 1-meter vippen og 3-meter vippen i Gr. C drenge 13 år.  

 

Diving Lund udmærker sig på den måde, at være et invitationsstævne med rigtig stor bredde og alligevel højt niveau, samtidigt med, at arrangørerne lægger stor vægt på det sociale samvær for både udspringerne og trænerne/ledere.

 

Resultaterne fra Diving Lund 2013 kan ses på www.divinglund.com og du kan finde flere billeder på stævnets Facebook-side.

Foto: Cristian von Sparr


 


Cookieindstillinger