0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

28
Januar
2021
Andet
Vendsyssel rundt med Johnni Olesen - Udsat til senere på foråret
Nørresundby Idrætscenter
30
Januar
2021
Andet
Dialogmøde i Dansk Svømmeunion
Online (ZOOM)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

Svømningens Grunduddannelse

Store Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

30
Januar
2021
Officials
Modul 4 - Ledende måldommer og ledende tidtager OM4 21-3580
Esbjerg Bakkeskolen - Festlokalet (Aflyst)
30
Januar
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 1. del (Aflyst)
6
Februar
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grunduddannelse ISG21-3429
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Op imod vores nordiske naboer

17-10-2013

Nordiske mesterskaber for klubber i Stockholm var den første store udenlandske turnering for dansk kvindevandpolo i ti år. Næste: Dublin.

Af: Katrine Cohen / Jakob Schjødt-Pedersen

Nerverne sad uden på tøjet, og sommerfuglene baskede lystigt i maverne, da landstræner Søren Elmstrøm og 13 kvinder drog mod den svenske hovedstad for at tage et trofæ med hjem og vise, at de danske kvinder er på vej frem.

 

Den første weekend i oktober stod i vandpoloens tegn, da holdet Copenhagen tog til Stockholm for at spille mod finske Cetus, svenske SK Neptun og de svenske mestre Järfälla. Turen var blevet til på initiativ af spillerne, og der var højt humør i Københavns lufthavn, da alle mødtes. Ideen bag turen var at få rystet spillerne sammen og få spillet holdet sammen inden den officielle landsholdstur til Dublin i november. Holdet bestod af spillere fra KVIK, ETV Hamburg, HSK, OSLF og USG.

 

Nem start

Turneringen begyndte lørdag med en forholdsvis overskuelig kamp mod det unge finske hold Cetus. Efter en lidt kaotisk start fik Copenhagen skik på nerverne og førte hurtigt kampen komfortabelt. Både den bedre kondi og den større fysiske styrke kom de danske piger til hjælp dér, hvor holdet manglede rutinen og samspillet.

 

Resultatet på 15-6 gav lidt ro i sjælen, men allerede et par timer efter stod et stærkt svensk hold parat, som gerne skulle slås, hvis drømmen om en finaleplads skulle bevares.

Men nu viste holdets uerfarenhed sig hurtigt. De svenske piger fra Neptun lagde hårdt og hurtigt fra, så danskerne kom bagud 4-0. Men efter en peptalk fra træneren lagde pigerne sig i selen, og indsatsen gav pote med en masse mål fra især Taniele Gofers og Emma Morgen Hansen, så svenskerne konstant blev bidt i haserne, og de danske piger kun var 1-2 mål bagud. Det var dog ikke helt nok, og kampen endte 13-15 trods bifald fra Slagelses herrehold.

Danmarks vandpolo kvindelandshold 2013 Klub Copenhagen

Semifinale

Nu var der kun tilbage at slå de svenske mestre Järfälla, hvis Copenhagen skulle gøre sig håb om en finaleplads. Men trætheden og de manglende rutiner slog kraftigt til i 1. periode, hvor danskerne blev kørt over 0-9. Det var dermed atter tid til en alvorlig snak. I 2. periode viste pigerne viljestyrke og koncentration, og svenskerne blev slået 4-1. Det gav et positivt løft i truppen, og der blev kæmpet videre i 3. og 4. periode med en holdning om, at det kunne lykkes, hvis alle gjorde deres yderste. Det var dog for meget at skulle indhente de 9 mål fra 1. periode, så kampen endte 11-14, og dermed skulle det danske hold spille bronzekamp mod finnerne.

 

Bronzekampen

Søndag formiddag var Copenhagen klar til at slå finnerne igen, hvilket de gjorde sikkert med 15-5. Danskerne vist overskud med bl.a. et flot mål af Nina Sørensen, der erobrede bolden, satte to modstandere af og satte den sikkert ind bag den finske målmand.

De små finner havde held med et par kontraangreb, men ellers stod der Danmark på det meste af spillet, og bronzepokalen blev hevet sikkert i land.  

 

Potentiale i kvindeholdet

Turneringen viste masser af gejst, vilje og potentiale på det danske hold med mange forskellige målscorere. Det skal blive spændende at følge udviklingen det næste års tid, hvor der er masser af aktiviteter planlagt.

Først og fremmest tager de fleste af pigerne med landsholdet og Søren Elmstrøm til Dublin 8.-10. november for at spille en træningsturnering, og i 2014 venter der masser af muligheder for at få det stærke hold spillet ordentlig sammen og få skabt en erfaren spillertrup, der ikke lader sig overrumple men vil spille sikkert og målrettet i store udenlandske turneringer.