0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

28
Januar
2021
Andet
Vendsyssel rundt med Johnni Olesen - Udsat til senere på foråret
Nørresundby Idrætscenter
30
Januar
2021
Andet
Dialogmøde i Dansk Svømmeunion
Online (ZOOM)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

Svømningens Grunduddannelse

Store Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

30
Januar
2021
Officials
Modul 4 - Ledende måldommer og ledende tidtager OM4 21-3580
Esbjerg Bakkeskolen - Festlokalet (Aflyst)
30
Januar
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 1. del (Aflyst)
6
Februar
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grunduddannelse ISG21-3429
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


41 nationer deltager i dansk svømme-EM

11-10-2013

Om præcis to måneder går det løs i Jyske Bank BOXEN.

Af: Nora Thomsen

Om præcis to måneder begynder EM i Svømning. Den største svømmebegivenhed på dansk grund nogensinde involverer blandt andet 2,4 millioner liter vand og omkring 600 af Europas bedste svømmere.

 

Danmarks allerbedste svømmere kan glæde sig til hjemmebane, når de i dagene 12.-15. december kæmper om EM-medaljer.

EM i kortbanesvømning finder sted i Jyske Bank BOXEN i Herning – og det er første gang nogensinde, svømmenationen Danmark er vært for så stort et internationalt stævne for seniorer.

Da forhåndstilmeldingen lukkede, havde 41 nationer meldt deres ankomst med tilsammen 671 svømmere. Først når den endelige tilmelding er på plads den 2. december, bliver der sat navne og endeligt antal på deltagerlisten, når svømmerne har endeligt kvalificeret sig.

Men det ligger allerede fast, at værtsnationen Danmark stiller med det hidtil største hold. Hele 38 svømmere er forhåndstilmeldt, og selv om det endelige antal skulle vise sig at blive en smule lavere efter DM (som er EM-kvalifikationsstævnet) i november, vil holdet stadig være en del større end ved tidligere europamesterskaber.

 

Stærkt svømmende danskere

Samtidig er der rigtig gode chancer for at opleve de stærkt svømmende danske profiler på medaljepodierne. Ved sidste års EM på kortbane i Chartres formåede det danske hold at svømme hele 12 medaljer hjem. De helt store medaljeslugere sidste år var Jeanette Ottesen Gray, Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen, og efter sommerens VM i Barcelona er forventningerne til pigerne bestemt ikke blevet mindre. Her præsterede Rikke Møller Pedersen at sætte verdensrekord på favorit disciplinen 200 m bryst, Jeanette Ottesen Gray blev verdensmester på 50 m butterfly og Lotte Friis blev dobbelt sølvmedaljevinder.

Også den unge Viktor Bromer formående ved sidste års EM på kortbane at svømme en medalje hjem til Danmark. Viktor vandt en sølvmedalje på sin favorit disciplin 200 m butterfly – en titel Viktor vil gøre alt for at forsvare. Til slut har de danske piger to guldmedaljer fra 4x50 m medley holdkap og 4x50 m fri holdkap de skal forsvare ved EM i år.

Ved dette års EM i Herning, kan det danske publikum også se frem til at opleve de mange unge danske talenter i aktion. Her kan blandt andet nævnes Pernille Blume og Daniel Skaaning, der begge deltog ved OL i 2012, Daniel Steen Andersen, der ved sommerens Europæiske Junior Mesterskaber vandt guld i 100 m butterfly og bronze på 50 m butterfly samt den stærke all-round svømmer Katrine Holm Sørensen.

 

Vand i BOXEN

Europamesterskaberne bliver afviklet i Jyske Bank BOXEN i Herning, hvor to 25 meter lange svømmebassiner bliver bygget op på multiarenaens gulv og fyldt med tilsammen 2,4 millioner liter vand. Det ene bassin bliver konkurrencebassinet, hvor der vil være plads til 6300 publikummer. Det andet bassin er til de svømmere, der skal varme op inden konkurrencerne eller køle ned efter deres kraftpræstationer.

Det er første gang, BOXEN på den måde bliver fyldt med vand, men den har tidligere dannet ramme om flere internationale sportsbegivenheder som EM i kvindehåndbold 2010, Bordtennis 2012 og Volleyball 2013, ligesom Herning i august 2013 var vært for det tredobbelte EM i spring, dressur og para-dressur på og omkring byens fodboldstadion og i 2013 lagde asfalt til de indledende etaper af årets Giro d’Italia.

 

Enestående rammer

Hos formanden for Dansk Svømmeunion, Kjeld Egebo Larsen, er der forventningsglæde op til mesterskaberne.

- Danmark elsker svømning. Og vi er rigtig glade for, sammen med vores partnere i Sport Event Denmark og Herning Kommune, at få lov til at holde et mesterskab, der vil blive en uforglemmelig oplevelse for alle svømmeinteresserede europæere. Det er første gang, at Danmark er vært for et internationalt senior mesterskab i svømning, og EM i Herning vil sandsynligvis blive den største sportslige begivenhed i 2013 i Danmark. Vi glæder os rigtig meget til at vise det danske publikum, hvad vores danske og internationale topsvømmere kan præstere. Samtidig kan vi love de, der møder op i Jyske Bank BOXEN, at de vil opleve nogle rammer for mesterskabet, der vil være aldeles enestående, siger Kjeld Egebo Larsen.

 

En helt speciel følelse

Også svømmerne er opsatte på at yde deres allerbedste på hjemmebane.

- Det bliver fantastisk at konkurrere foran et dansk publikum, og forhåbentlig kan de bære os hele vejen til medajler. Jeg ser virkelig frem til det første seniormesterskab nogensinde på dansk grund, siger verdensrekordholderen i 200 meter brystsvømning, Rikke Møller Pedersen, der bliver suppleret af Jeanette Ottesen Gray:

- Arenaen i Herning er fantastisk. Det bliver en helt speciel følelse at gå ind i hallen og mærke de mange danske tilskuere heppe på os. Gennem mange år har vi rejst over hele Europa til de forskellige mesterskaber. Det bliver dejligt at byde vores svømme-venner velkommen til Danmark denne gang, siger Jeanette Ottesen Gray, som ved sommerens VM i Barcelona svømmede sig til VM-titlen i 50 meter butterfly.


Jeanette Ottesen Gray glæder sig til at svømme på hjemmebane i december. 
Foto: Lars Møller.

 

De danske svømmere kan se frem til markant opbakning fra især det danske publikum. Med to måneder til Europamesterskabet har billetsalget rundet 11.000 solgte billetter til de fire svømmedage i Jyske Bank BOXEN. Billetter kan købes på www.billetnet.dk/swimming

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig