0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nye regler

27-09-2013

Nye FINA Svømme regler og generelle regler

Af: Morten Kjær

Der er nu offentliggjort FINA svømmeregler og FINA Generelleregler, som er gældende fra 1. oktober 2013. Reglerne sendes trykt ud til samtlige klubber og overdommere ultimo uge 40. Regler findes under redskaber, men kan også findes her: http://www.svoem.org/_files/_database/database105/FinaSvoemmeregler2013-2017.pdf og her: http://www.svoem.org/_files/_database/database105/Finagenerelleregler2013-2017.pdf.

 

Regelteknisk udvalg, har følgende tolkning:

Tolkning af SW 10.8:

"Ingen svømmer må anvende eller bære på sig noget som helst middel eller svømmedragt, der kan forøge hans/hendes hurtighed, opdrift eller udholdenhed under løbet (som f.eks. handsker med svømmehud, luffer, svømmefinner, armbånd af enhver slags, klæbrige substanser osv.). Det er tilladt svømmerne at bære svømmebriller. Enhver form for tape på kroppen er ikke tilladt med mindre dette er godkendt af FINA Sport Medicine Committee."

Regeltekniskudvalg og Dommerudvalget under Dansk Svømmeunion har vedtaget følgende tolkninger af SW 10.8

Vedrørende armbånd:

Det er tilladt at bære armbånd/smykker af en hver art, der ikke forøger svømmerens hurtighed, opdrift eller udholdenhed under løbet, ved stævner, der afvikles i Danmark.

Urer er ikke omfattet af denne tolkning, da de kan anvendes til pace, og derfor ikke er tilladte i henhold til SW 10.16.

Vedrørende brug af tape:

Tape/plaster kan ved danske stævner kun accepteres under følgende forhold:

  1. hvis der forud for stævnet foreligger en officiel lægeerklæring.
  2. hvis der opstår en akut skade i forbindelse med opvarmning eller under stævnet, og det godkendes af en tilstedeværende læge.

 

Jf. tolkning fra LEN kan en overdommer selv træffe afgørelse i situation nr. 2, hvis der ikke er en læge tilstede ved stævnet.

Det skal bemærkes at de to afvigelser fra teksten i SW 10.8 alene gælder ved danske svømmestævner, og at danske svømmere ved deltagelse i udenlandske stævner, er underlagt reglerne i SW 10.8 med hensyn til forbud mod armbånd og brug af tape.

Regelteknisk Udvalg

September 2013


 


Cookieindstillinger