0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ny lovpligtig digital postkasse til foreninger

23-09-2013

Senest 1. november skal alle med et CVR-nummer have en digital postkasse.

Af: Nora Thomsen

 

Nu bliver det lovpligtigt for alle med et CVR-nummer at have en særlig postkasse til digital post fra det offentlige. Det gælder både virksomheder og foreninger. Postkassen er gratis og skal oprettes senest 1. november 2013.

I postkassen vil virksomheder og foreninger fremover modtage meddelelser om sygedagpenge, straffeattester og rykkere for årsregnskaber.


670.000 digitale postkasser

I alt 670.000 virksomheder, foreninger m.fl. har et CVR-nummer, så det er et stort antal, der alle skal oprette en digital postkasse i den kommende tid.
- For at gøre det så nemt som muligt er vi klar med en selvhjælpsguide på nettet, øget telefonisk hotline samt personlig vejledning på 60 biblioteker for de meget it-svage, siger Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen.
 

Sparer 400 millioner skattekroner

Digitale postkasser til virksomheder og foreninger er en del af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, og postkassen kan spare skatteyderne for knap 400 millioner kroner om året.
Den digitale postkasse får juridisk samme status som en fysisk postkasse. Det vil sige, at foreninger og virksomheder er forpligtet til at orientere sig i de meddelelser, det offentlige sender digitalt, på lige fod med trykte breve.

 

Bestil foreningens signatur nu
Det tager et par uger at få en NemID-medarbejdersignatur, som skal bruges til at oprette postkassen. Virksomheder og foreninger opfordres derfor til at bestille signaturen nu, så postkassen kan være klar inden 1. november.

Erhvervsstyrelsen opfordrer både virksomheder og foreninger til at udpege en administrator, der opretter postkassen og uddeler brugerrettigheder. Læs mere på virk.dk/postkasse.


 


Cookieindstillinger