0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

HSK er ”tilbage” i Dansk Udspring

08-09-2013

Hovedstadens Svømmeklub, som det tidligere Hermes er en del af, er tilbage i Dansk Udspring!

Af: Victor Valore

Hovedstadens Svømmeklub har fra sæsonstart 2013/14 startet to hold i udspring, som startede træning lørdag den 7. september på Bellahøj Svømmestadion. Holdene tilbyder totalt 30 pladser til børn og unge, og var fuldtegnede fra starten.

 

"Vi er glade for at vores medlemmer har taget så godt i mod vores nye tilbud i Hovedstadens Svømmeklub - det første hold var udsolgt på ti minutter da vi åbnede for tilmelding i juni og nu har vi otte på venteliste til de to hold" udtaler svømmeskolechef Puk Hvistendal efter den succesfulde opstart.

 

HSK har valgt at uddanne sine egne trænere indenfor udspring og en af de nye trænere har en stærk baggrund indenfor sporten. Anders Hilbert (21 år) har deltaget ved ikke mindre en fire Nordiske Juniormesterskaber, med en dobbelt Mesterskabstitel i 2005 på hhv. 3 meter vippe og platform.

 

Anders fortæller, "Første træning med de to nystartede udspringshold gik rigtig godt. Børnene er super engagerede, modige og glade. Vi har fået hjælp fra regionen her i opstarten og det har givet et overskud som jeg tror kunne ses i træningen i dag. Både min kollega, Mathias, og jeg gik fra svømmehallen med en rigtig god mavefornemmelse og vi glæder os meget til at følge børnenes udvikling i den kommende sæson."

 

I forbindelse med opstarten af holdet har Hovedstadens Svømmeklub søgt assistance i såvel Svømmeregion Nordsjælland som i Udspringssektionen, begge under Dansk Svømmeunion. Anders Skov fra regionen, og assisterende landstræner, har bidraget med råd og vejledning til klubben og har i den sammenhæng kunne trække på erfaringerne fra sidste års succesfulde opstart ved JGI-SWIM i Jyllinge.

 

"Det er super dejligt at vi nu har en klub i København som tilbyder udspring til børn og unge, som supplement til den udspringstræning som USG tilbyder for de studerende, fra Øbro-hallen. Dermed har Københavnske børn et lokalt alternativ til klubberne som ligger i omegnskommunerne" siger Charlotte Damgaard som er ansvarlig for bredde-aktiviteterne i Udspringssektionen.

 

Den "gamle" klub Hermes var i en årrække meget dominerende indenfor Dansk Udspring, bl.a. har landstræner Claus Friislund startet sin egen karriere i denne klub. Der er dermed kommet en stolt forhistorie med igennem fusionerne som har skabt Hovedstadens Svømmeklub, Danmarks største og Dansk Udspring glæder sig til at se dem tilbage i "familien".

 

For yderligere information kontakt:

Puk Hvistendal, svømmeskolechef i Hovedstadens Svømmeklub, puk@hsk.dk

Charlotte Damgaard, breddeansvarlig i udspringssektionen, charlottebgr@gmail.com


 


Cookieindstillinger