0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dødsfald: Vest Brøndbys formand, Jørgen Andersen, er død

29-07-2013

Læs her mindeord om den mangeårige formand, skrevet af næstformand Fritz Ganzhorn.

Af: Nora Thomsen

Mindeord


Fritz Ganzhorn, næstformand, skriver følgende mindeord om Jørgen Andersen, på vegne af bestyrelsen for svømmeklubben Vest Brøndby

Jørgen Andersen, Svømmeklubben Vest Brøndbys mangeårige formand, er død efter kort tids sygdom.

Jørgen startede i klubben som frivillig tilbage i 1989 og var i mange år aktiv som dommer på bassinkanten. Jørgen blev i 2003 valgt til formand for Vest Brøndby og har bortset fra en kort periode været formand uafbrudt siden. Han fortsatte hvervet og den store indsats også, efter at hans egne børn var stoppet med svømningen. Gennem hele perioden har han og hustruen Annelise haft et tæt parløb, hvor de begge har lagt en stor indsats for klubben.

Jørgen var en ildsjæl i klubbens arbejde, og hans hjertebarn i klubben var skolesvømningen, hvor hundreder af børn hvert år lærer at svømme. Han har gennem årene med ihærdighed og dygtighed varetaget kontaktet til Brøndby og Rødovre kommuner og til Vestbadet. Han har været vedholdende og stædig.  Han var samtidig  med til at skabe gode rammer for konkurrenceafdelingen.

Jørgen har gennem årene gjort et stort arbejde for at skaffe trænere til klubben, og det gælder både konkurrenceafdelingen og skoleafdelingen. Trænerne har oplevet en klubformand, som var god til at motivere dem og til at få dem til at føle sig værdsatte. Hans engagement rakte helt derud, hvor hver enkelt træner har oplevet, at de er noget særligt og uundværlige, og de er fortsat som trænere år efter år.

Jørgen var oprindelig uddannet metalarbejder og arbejdede bl. a. som værkfører, men efter en arbejdsskade skiftede han branche og blev buschauffør. Hans kontakter og store kørekort kom klubben til gode, når svømmerne skulle på træningslejre osv.

Jørgen var trods sin alvorlige sygdom her i sommer optimistisk til det sidste. Men natten til fredag måtte han give op, kun 63 år gammel.

Jørgens arbejde for Vest Brøndby er et forbillede på det frivillige foreningsarbejde i Danmark. Han efterlader et stort hul i klubben, og vi vil savne hans bemærkninger, som ofte blev leveret kærligt og med et glimt i øjet.

Størst bliver savnet naturligvis for hustuen Annelise og de tre børn.

Æret være Jørgens minde. 


 


Cookieindstillinger