0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Høje forventninger til VM i svømning

24-07-2013

Sportschef Mikkel von Seelen spår om to medaljer til Danmark.

Af: Nora Thomsen

Når Verdensmesterskaberne i svømning starter på søndag, den 28. juli, i Barcelona, stiller Danmark med et lille, men slagkraftigt hold. Det danske hold udgøres af fire kvindelige svømmere, og der er såmænd medaljeforhåbninger til de tre af dem.
Mens det er på de lange fri-løb Lotte Friis (Sigma Swim Allerød) skal gøre sig gældende, er det især på de korte butterfly løb, at Jeanette Ottesen Gray (Lyngby Svømmeklub/NTC) formodes at sætte sit aftryk. I forhold til medaljer skal vi bestemt også holde øje med Rikke Møller Pedersen (Frem Odense/NTC), som kommer ind til stævnet som nummer 1 på verdensranglisten i 200 m brystsvømning og som bestemt også er stærk i 100 m brystsvømning. Sidste kvinde på det danske hold er unge Pernille Blume (Sigma Swim Birkerød/NTC), som nok ikke når medaljerne, men som bestemt kan forventes at ses i eftermiddagenes finaleafsnit.
Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) var desuden udtaget til mesterskaberne, men måtte desværre trække sig grundet en knæskade.  

Trænerdebut i rød/hvide farver
På trænersiden byder mesterskabet i Barcelona på fornyelse, idet det bliver debut i de rød/hvide farver ved et internationalt mesterskab til både landstræner Nick Juba og cheftræner på det Nationale Træningscenter Shannon Rollason. De to trænere er sammen med holdet i Barcelona, hvor de nu i en uges tid har været på træningslejr. Om træningslejren og dermed optakten til VM, fortæller Shannon Rollason:
- Træningen har forløbet rigtig fint op mod næste uges mesterskaber. Jeg synes stemningen er god og pigerne virker som om de nok skal være klar, både fysisk og mentalt, når de står bag startskamlerne i næste uge. Vi er nu ved at være der, hvor vi gerne vil, i forhold til at komme i gang, og det er altid et godt tegn.

Klar målsætning om to medaljer
Mesterskaberne i Barcelona er det første internationale langbane-mesterskab siden OL i London i august 2012, hvor de danske svømmere opnåede ikke mindre end otte finaler, men kom hjem uden medaljer. Sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, udtaler i forhold til dette:
- Antallet af finaler falder muligvis lidt i forhold til OL i 2012. Dette skyldes udelukkende, at vi må undvære Mie Ø. Nielsen, som nok havde taget både individuelle finaler og gjort vores holdkapper skarpe nok til finalerne. Vi har dog en klar målsætning om, at revanchere det faktum, at der ikke kom metal med hjem fra London. Vi har en fem - seks skud i bøssen i forhold til medaljer, og målsætningen er, at pigerne kommer hjem med to medaljer. Jeg vil dog undlade at sætte navn og disciplin på, hvor medaljerne nøjagtig skal komme fra, lyder det fra sportschef Mikkel von Seelen.  

Efter VM rettes fokus mod EM til december med Danmark som vært
VM på langbane er et ud af to internationale mesterskaber i 2013. Det andet er naturligvis Europa Mesterskaberne på kortbane først i december i Herning. Her vil de fire VM svømmere også repræsentere Danmark og det vil de gøre med en del flere holdkammerater, da Dansk Svømmeunion sender et stort hold til Herning.

VM-fakta og pressekontakt
VM i svømning forløber over otte konkurrencedage i perioden 28. juli – 4. august.
Detaljeret program.
Se præsentation af de fire danske svømmere her.
Læs mere på: http://www.svoem.dk/Aktiviteter/VM-langbane-2013-/

Officiel hjemmeside: http://www.bcn2013.com/
Resultater vil fremgå af sitet: www.omegatiming.com

Al pressekontakt til VM-svømmerne bedes gå via Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, som kan kontaktes på mobil: 2920 6160.

Dansk Svømmeunion vil udsende pressemeddelelser løbende. Endvidere kan man på www.svoem.dk følge med i nyheder løbende samt se fotos samt videoklip, når det går løs.


 


Cookieindstillinger