0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

GULD til Daniel Steen Andersen søndag ved EJM

14-07-2013

Tillykke med guldmedaljen, som blev svømmet hjem i 100 m butterfly.

Af: Nora Thomsen

På sidstedagen af Europamesterskaberne for juniorer lykkedes det at få en medalje af bedste karat i den danske svømme-turban. Den medalje sikrede Horsens-svømmeren Daniel Steen Andersen sig i 100 m butterfly finalen. Med en tid på 53,61 var der ingen af konkurrenterne der kunne hamle op med danskeren, som således vandt guld foran den østrigske svømmer Sascha Subarsky, som vandt sølv i tiden 53,71 og Mattia Mugnaini, Italien, som vandt bronze i tiden 53,73.
Ifølge Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, var der her tale om en lidt nervøs finale, hvor svømmerne lå meget tæt, men takket være Daniel Steen Andersens  tekniske færdigheder, lykkedes det at svømme guldet hjem til Danmark.
Tillykke til Daniel Steen Andersen med guldmedaljen.

Søndag var også dagen hvor der var 50 m butterfly for piger på programmet. Her lykkedes det for Emilie Beckmann, Tune I.F./GTI, at blive nummer 16 i indledende afsnit i tiden 28,50. Dermed var danskeren sikret en plads i aftenens semifinale på distancen. Også Julie Levisen svømmede indledende 50 m butterfly søndag morgen. Trods en samlet 21. plads og dermed en plads lige præcis uden for semifinalerne i tiden 28,81, lykkedes det for Aalborg-svømmeren at komme med videre til semifinalerne på grund af en afmelding fra én af de kvalificerede svømmere. Og som 1. reserve stod Julie Levisen klar.
I semifinalen sluttede Emilie Beckmann som samlet nummer 14 i tiden 28,06, mens Julie Levisen blev samlet nummer 19 i tiden 28,69.

I drengenes indledende 50 m fri blev Magnus Westermann noteret for tiden 23,29, hvilket resulterede i en samlet placering som nummer otte og dermed en plads i aftenens semifinaler. Her sluttede Herlev-svømmeren på en ærgerlig 11. plads i tiden 23,22 blot 1/100 sekunder fra den 10. plads, der kunne have sikret en plads i finalen.
Ærgerligt for Magnus Westermann, der har haft flere løb ved disse mesterskaber, der har været netop ”lige ved og næsten”.

Endelig var Danmark også med, da der i indledende afsnit blev svømmet 4 x 100 m medleyholdkap for drenge.
Her sluttede Danmark på en ærgerlig 11. plads lige præcis uden for finalen i tiden 3.50,13.

Holdet bestod af:
Morten Bak Hansen, A6/JGI: 58,84.
Daniel Steen Andersen, Horsens: 54,41.
Lasse Pittioni, A6/JGI: 1.05,47.
Magnus Westermann, Herlev: 51,41.

Se alle resultater på: http://ejc2013poznan.eu/_swimm/live/index.html

Under EJM er det blevet til to medaljer for de danske svømmere – begge kæmpet hjem af Horsens-svømmeren Daniel Steen Andersen. Foruden søndagens guldmedalje i 100 m butterfly, blev det således også til en bronzemedalje onsdag i 50 m butterfly.

Ser man på lidt statistik, kan det konstateres, at Danmark, med aftenens medalje, har vundet i alt 34 medaljer gennem tiderne ved EJM. (Det er fyrretyvende gang, at EJM bliver afholdt). Blandt disse 34 medaljer udgør aftenens guldmedalje blot den tredje individuelle guldmedalje vundet af en dreng.
Om dette fortæller Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, at han håber, at aftenens guldmedalje til Daniel Steen Andersen må blive en rettesnor for den generelle udvikling vi vil komme til at opleve blandt drengene de kommende år.
Se en mere bredtdækkende evaluering af mesterskaberne på www.svoem.dk i løbet af mandag.

For yderligere information henvises til talentudvikler, Michael Hinge, der kan kontaktes på mobil: 2049 5706.

EJM-truppen flyver hjem til Danmark mandag formiddag og lander i Kastrup Lufthavn klokken 13.50. 


 


Cookieindstillinger