0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmark vinder over Schweiz med 14-6

12-07-2013

Revanchen var sød, efter at Danmark tabte knebent ved de to nationers seneste møde

Af: Esben Sørensen

Schweiz – Danmark  6 – 14  (2-5, 3-2, 1-3, 0-4)

 

Mødet med alpefolket fra Schweiz virkede fra starten af kampen som en overkommelig opgave.

Mikael Bagenkop åbnede ballet med en scoring, da kampen var mindre end ét minut gammel, og holdkaptajn Emil Morgen Hansen fulgte snart trop med nok en scoring. Knap midtvejs i perioden lod Mikael Bagenkop igen bolden passere en chanceløs schweizisk målvogter til stillingen 3-0.

 

Ny begyndte schweizerne at gøre modstand, og det kostede ikke bare to mål i den forkerte ende (Danmarks) men også to rappe udvisninger til Mikael. Nikolaj Villadsen bød sig til og forcerede den danske føring med en flot scoring i det schweiziske mål, og Emil Morgen Hansen satte med sit andet mål et midlertidigt punktum for den danske dominans med dansk føring på 5-3 efter første periode.

 

Det danske vandpololandshold jubler

Nu er der som bekendt ingen træer, der vokser ind i himlen, og bjergfolket fik da overraskende nok også held til at lade bolden passere en ellers fint spillende Jon Fabech i det danske mål hele tre gange uden en eneste dansk scoring. Stillingen var nu pludselig 5-5 her midtvejs i anden periode.

 

Heldigvis fortsatte den danske holdkaptajn, hvor han slap i første periode og med hans nu tredje scoring efterfulgt af Mikael Bagekops ditto lykkedes det at hente et perioderesultat på 2-3 og dermed en halvvejsstilling på 7-5 i dansk favør.

 

Efter en 5 minutters pause, lidt vand og en peptalk fra træner Dines Bagenkop viste det danske hold, at man ikke havde i sinde at forære en sejr bort. Tre danske mål flot leveret af hhv. Aslak Lyster, Kevin R. Sørensen og Benjamin Sigurdsson understregede da også – trods en enkelt scoring til Schweiz – en sikker dansk sejrsvilje. Desværre indkasserede danske Palle Jonsen sin tredje udvisning, og måtte derfor se sig arbejdsløs i resten af kampen.  

Sikker dansk føring på 10-6 inden fjerde og sidste periode.

 

I fjerde og sidste periode demonstrerede de danske spillere deres dominans.

 

Nikolaj Villadsen lagde ud med en flot scoring til 11-6 og kort tid efter leverede de to danske 2-meter spillere Kevin Sørensen og Benjamin Sigurdsson et næsten perfekt parløb med afslutning i et spektakulært mål. Kevin skulle give bolden op efter et dansk frikast, hvor 30-sekunders uret viste 2 sekunder til rest.

Her valgte Kevin til alles overraskelse – og stik imod alle gode råd fra hhv. medspillere, træner og publikum -  IKKE at skyde direkte på mål, men i stedet at sende bolden i hænderne på Benjamin, som sikkert lagde bolden ind bag en måbende schweizisk målvogter. – Temmelig blæret!

 

Dampen var nu fuldstændig gået af det schweiziske hold, og Aslak forcerede rimeligt uhindret til dansk føring på 13-6. Og for at fuldende missionen sluttede holdkaptajn Emil Morgen Hansen af med en sidste scoring til kampens slutresultat og dansk sejr på 14-6.

 

Set med danske øjne en velspillet og underholdende kamp, hvor den danske sejr aldrig var i egentlig fare.

Dagens to sejre var egentlig, hvad træner Dines Bagenkop havde stillet som krav til spillerne, så…. – ”Mission completed, Sir!”

 

De danske målscorere:  Emil Morgen Hansen (4), Mikael Bagenkop (3), Nikolaj Villadsen (2), Aslak Lyster (2), Benjamin Sigurdsson (2), Kevin Sørensen (1)

 

 

Næste kamp spilles kl 16.00 mod Frankrigs hold, der udelukkende består af professionelle spillere.

 

Desuden måtte franskmændende nøjes med uafgjort 8-8 mod Storbritanien. Så man må forvente at vi skal møde et tændt fransk hold.

 

 

For yderligere oplysninger, kontakt Esben Sørensen på 40 10 20 03

 

 

 

Se resultater her 

 

Følg Landsholdet på facebook

 

Følg Vandpolo i Danmark på facebook


 


Cookieindstillinger