0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Torsdagens resultater fra EJM

11-07-2013

Dansk juniorrekord til Magnus Westermann i 100 m fri.

Af: Nora Thomsen

I torsdagens konkurrencer ved EM for juniorer i Polen svømmede Aalborgs Julie Levisen sig ind på en syvendeplads i finalen i 100 m fri i tiden 56,34.
Hurtigste svømmer i denne finale blev Maria Baklakova, Rusland, i tiden 54,78. Sølvmedaljen gik til Fatima Gallardo Carapeto, Spanien, i tiden 55,76. Bronzemedaljen blev svømmet hjem af Julie-Marie Meynen, Luxembourg, i tiden 55,92.

I den særlige mixholdkap, hvor holdkappen består af henholdsvis to piger og to drenge, blev det til en femteplads for Danmark i 4 x 100 m fri mix-holdkap i tiden 3.35,58.

Holdet bestod af:
Morten Bak Hansen, A6/JGI Svømning: 51,25.
Julie Levisen, Aalborg: 56,31.
Emilie Beckmann, Tune I.F./GTI: 57,97.
Magnus Westermann, Herlev: 50,05.

Vindere i denne holdkap-konkurrence blev Rusland i tiden 3.29,10. Sølv til England i tiden 3.33,25. Bronzemedaljerne gik til Tyskland i tiden 3.34,23.

Om mix-holdkappen som disciplin skal siges, at det er første gang, at disse mix-løb er med på EJM-programmet. Således har vi ikke tidligere resultater at skele til, når vi vurderer danskernes præstation i aften. Der er dog ingen tvivl om, at mix-holdkapper bliver noget, som vi kommer til at lære meget bedre at kende fremadrettet, og de vil blandt andet være at finde på både december måneds EM kortbane-program (EM, som jo holdes i Herning) samt ved næste års EM.
Et særligt aspekt ved mix-holdkapperne, er rækkefølgen af svømmere og dermed kønnenes placering i holdkappen. Der er ingen regler for, hvornår henholdsvis pigerne og drengene svømmer.
I aftenens finale valgte Danmark rækkefølgen dreng-pige-pige-dreng. Denne rækkefølge viste sig torsdag aften at være atypisk i forhold til de øvrige nationer, som i højere grad valgte rækkefølgen dreng-dreng-pige-pige. Dette giver ifølge Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, stof til eftertanke i forhold til fremtidige løb. Her er der ingen tvivl om, at talentudvikleren i højere grad vil vælge samme rækkefølge som de øvrige nationer. – Konkurrenterne lagde hårdt ud med deres hurtige drenge, og her gjorde vi det svært for os selv med vores rækkefølge. Det er helt sikkert noget, som vi har lært noget af i aften, og som vi kommer til at arbejde mere med i fremtiden, fortæller Michael Hinge.

I torsdagens indledende 100 m fri for drenge lykkedes det for Magnus Westermann, Herlev, at slutte som samlet nummer fem i tiden 50,68. For Morten Bak Hansen, A6/JGI, blev det til en placering som samlet nummer 11 i tiden 51,18. Således gik begge drenge med videre til semifinalen, som blev afviklet torsdag aften.
I semifinalen formåede Magnus Westermann at forbedre sin egen danske juniorrekord på distancen med 17/100 sekunder i tiden 50,19. Med den tid sluttede Herlev-svømmeren som samlet nummer to.
For Morten Bak Hansen blev det til en samlet placering som nummer seks i den personlige rekordtid 50,65. Dermed er begge drenge nu klar til finalen på denne distance, som bliver rigtig spændende at følge, fredag aften.  

Endelig skal også nævnes Christian V. Rasmussens præstation i indledende 200 m individuel medley. Svømmeren fra OSK/Swim Team Odense præsterer her en stor personlig rekord i tiden 2.08,61. Tiden rakte her til en samlet placering som nummer 27.

Se alle dagens resultater på: http://ejc2013poznan.eu/_swimm/live/index.html

I morgen, fredag, fortsætter EJM med indledende afsnit klokken 09.00.

For yderligere information henvises til talentudvikler, Michael Hinge, der kan kontaktes på mobil: 2049 5706.


 


Cookieindstillinger