0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ny dansk rekord med 6 finalepladser ved EJM

06-07-2013

Det blev til 6 flotte finalepladser for de to danske drenge ved EJM i Udspring!

Af: Chris Rye

6 finalepladser! Det er slutresultatet efter i dag, den sidste dag for os, og den næstsidste dag for os alle.

6 finalepladser! Det rykker markant ved is-regnskabet!

6 finalepladser! En ny dansk rekord, som overgår den gamle rekord, sat i Graz/AUT sidste år. Vi er ovenud tilfredse og meget stolte af drengene, Martin Bang Christensen og Andreas Larsen.

 

Så kort kan historien om Europæiske Junior Mesterskaber 2013 skrives - men naturligvis skal I ikke snydes for en grundigere gennemgang.

 

Morgenen startede med den velkendte rutine, op senest 06.30, morrgenad, træning igang inden 08.00, konkurrencestart 09.30. Martin og Andreas startede nydeligt og fint, de fire første spring var mulige at gøre bedre, men ikke meget. Vi var tilfredse. De fire frie spring, der hvor der for alvor roteres, der gik det rigtigt godt. Andreas sprang flot og sikkert igennem. Martin var forrygende på 3 af 4 spring. Varemærket, en 2½ tyskersalto blev sat i vandet til 8-8½ og langt over 60 point. Af de 17 deltagere i den indledende konkurrence, sluttede Martin på 4. pladsen og Andreas på 5. pladsen. De tre springere foran os leverede udspring med meget høj kvalitet, og alle tre er kendetegnet ved at komme fra lande med en lang historie for topresultater. Derudover er deres svære spring, noget sværere. Rigtigt flot at vi fulgte med helt op i den bedste tredjedel, og slog andre springere fra f.eks. Italien og Hviderusland. Point som følger:

 

  1. Matthew Lee, GBR - 449,25
  2. Noris Efremov, RUS - 447,80
  3. Nikita Shleiker, RUS - 414,75 - regerende junior Europa Mester!
  4. Marin Bang Christensen, DEN - 386,35
  5. Andreas Sargent Larsen, DEN - 380,45

 

Begge vores springere har personlige rekorder som ville have givet en 3. plads, opnået ved verdens nok næsthårdeste juniorstævne!!!

 

Vi var meget spændte på finalen. Den regerende europamester fra sidste år var småskadet og ikke så godt springende. Der var en lille åbnnig, men samtidgt var der andre dygtige springere under os. En åben konkurrence, et åbent felt, og en stor udfordring. Lad os være ærlige, som på 3M vippen, præsterede alle en anelse under deres allerbedste niveau, nogle ting var optimalt, andre ting var en lille smule under optimalt. Og sådan er det for stort set alle. Boris Efremov (RUS) og Matthew Lee (GBR) forbedrede deres point score, mens Nikita Shleiker (RUS) faldt i niveau. Slutresultatet blev en 6. plads til Martin, 372,65, og en 7. plads til Andreas, 365,65. Regner man på det, så var marginalerne bare ikke med os.

 

I regnestykket skal man også have med, at det er to debutanter vi taler om, at begge drenge springer samtlige konukurrencer de kan, alle højder individuelt og synkro. Det er der ikke mange der gør, og samtidigt går i finalen hver gang. Erfaringen, som de har tager med sig hjem, er stor og markant. Vi er ovenud tilfredse, og roserne flyver om ørene på os hver gang Martin og Andreas er på vipperne og på tårnet. Danmark har for andet år i træk markeret sig med endog meget høj klasse blandt de bedste juniorelitespringere i Europa.

 

I morgen er hviledag, og vi skal nyde de sidste konkurrencer og finaler. Der er planlagt en halsbrækkende aktivitet, sommerbobslæde, og vi regner med at dokumentere det med billeder af enten glade børn eller gips :-D

 

Is-regnskabet er nu endegyldigt, og som følger; Claus 25 is - Chris 19 is.

 

Og i det nordiske perspektiv fører Danmark suverænt finaplads-ræset:

Danmark 6

Norge 4

Finland 3

Sverige 1

 

Vi er til og med det mindste hold, og nu er det ovenikøbet en chance for, at vi er det nordiske hold, som tager flest finalepladser.

 

Den enlige svenske finalplads gik igår til Frida Källgren, som til daglig træner i Malmö, og som Andreas og Martin kender ganske godt. Og når vi taler om de nordiske lande, så skal der lyde en uhørt stor tak til alle fra Norge, Sverige og Finland for deres solide opbakning som heppekor. Det har gjort en forskel for os alle at vi kan fungere som et stort fælles nordisk hold.

 

Et sidste kuriosum er, at de danske trænere giver de tyske trænere hård kamp til stregen i disciplinen 'morfar'. Mange stolte øjeblikke på eftermiddagene kan vi garantere. 

 

Og med det vil vi fejre resultatet ved at gå tidligt i seng! Vi er trætte - nu er der sommerferie :-)

 

For flere informationer, kontakt eliteansvarlig Nomi Mortensen: 20 93 97 39


 


Cookieindstillinger