0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Imponerende danske resultater ved EJM

06-07-2013

2. dag med danske springere i konkurrence gav igen imponerende resultater, hvor Udsprings-Danmark fik skrevet sig på Europa-kortet!

Af: Chris Rye

Dagens konkurrence var drenge gr. B (14-15 år) 3M. Indledende konkurrence kl. 09.30, endnu et hårdt startfelt ventede. Drengene var klar og tændte, træningen havde set godt ud. Andreas sprang stort set optimalt igennem sine fem første, og lette, obligatoriske spring. Martin lå en smule under, men ikke noget kritisk.

 

Andreas sprang nogle meget flotte spring i det fire frie, åbnede ballet med en 3½ forlæns salto hoftebøjet, konkurrencens sværeste spring. Martin fortsatte de gode takter med en 2½ tyskersalto til 8-8½. Han fik en af de højeste pointsummer blandt de 19 deltagere, 64,80. Slutresultatet for den danske lejr blev to finalepladser. Andreas fik en 4. plads med 423,95 point, bare 9 point fra 1. pladsen. Martin placerede sig på 6. pladsen med 406,60 point. Dermed tangerede vi den danske rekord fra sidste år med 4 finalepladser, begge drenge videre i den bedste tredjedel, og med flotte høje pointsummer. Vi slog springere fra alle de store nationer, Tyskland, Rusland, Hviderusland og Italien!

 

Indgangen til finalen, endnu en gang, med realistiske håb om en medalje. Desværre skulle det ikke gå således. Andreas åbnede en smule for svagt med 3½ forlæns salto hoftebøjet, men kom flot igen på sine øvrige spring. Martin åbnede igen med en meget stærk 2½ tyskersalto til langt over 60 point. Desværre halvkiksede han sin 3½ forlæns salto, dog med den bedste start i denne sammenhæng. Han kom meget stærkt igen med rigtigt gode karakterer på både 2½ baglænss salto og 2½ molbergsalto. Slutresultatet blev en 6. plads til Andreas 411.30 og en 9. plads til Martin, 387,05. Britiske Matthew Lee vandt med en verdensklasse-indsats på 458,65. Medaljeforhåbningerne var realistiske, men havde krævet en lydefri præstation. Selvom drengene præsterede en anelse under niveauet i den indledende konkurrence, så er vi meget, meget, meget stolte af de to superspringere. Slutresultatet er at vi, udover at tangere rekorden i antal finalepladser, også fik markant bedre resultater end sidste år på 3M vippen.

 

Samtidigt skal det klart fremføres at vi nærmest svømmer :o) i international ros og fine ord om Andreas og Martin. Præcis som vi sidste år høstede megen positiv opmærksomhed med Gustav og Elias. Det er blevet bemærket, at dansk udspring står med to meget stærke kort, og tidligere verdensmestre og olympiske guldvindere har gratuleret og sagt mange pæne ting. Også performance directors fra de store lande, såsom Storbritannien, Tyskland og Italien har med rund hånd uddelt komplimenter. Selv LENs chef for udspring, Georgia Fyrigou-Consolo, var personligt forbi efter finalen for at ønske tillykke med de gode resultater hidtil.

 

Der er varmt hernede i Poznan, både udendørs og indendørs. Så d'herrer Christensen og Larsen må gerne begynde at betale af på is-regnskabet. Specielt i lyset af de mange ekstra is det blev til i dag. Stillingen er nu Claus 18 is og Chris 12 is.

 

Vi bor på et nyrenoveret hotel med god mad hver dag. Hallen er stort set rundt om hjørnet og det tager 3 minutter at gå. Vi skal dog krydse nogle togskinner. Men inden bekymrede forældre besvimer af forargelse vil vi gerne opfordre til at I checker billedet af toget på Facebook-siden. Vi taler om sporbredde på mindre en halv meter :-D

 

I morgen lørdag er det tid til den sidste gr. B-konkurrence, tårnet. Martin og Andreas står rigtigt stærkt her. De er ikke mindre imponerende på 5M, 7½M og 10M platform. Alt kan selvfølgelig ske, det har vi set i alle konkurrencer hernede i Poznan, men i morgen håber vi meget på at skrive endnu mere dansk udspringshistorie med 6 finalepladser totalt. Og gerne med medaljechancer til begge drenge! Det er ikke helt urealistisk. Bonusinfo: Danmark har den mindste trup med blandt de nordiske lande, men vi fører stillingen hvad angår finalepladser. Norge har 3, Finland 2 og Sverige har 1.

 

Vi skal ikke sælge hønen før den er plukket og skudt, vandet er vådt, bolden er rund, alt kan ske. Og med de tåbelige - og omskrevne - sportmetaforer, vil deres skribent afholde sig fra at taste meget mere...

 

For flere informationer, kontakt eliteansvarlig Nomi Mortensen: 20 93 97 39


 


Cookieindstillinger