0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Tæt på EJM medaljer

04-07-2013

Første dag med konkurrencer ved EJM i Poznan gav næsten medaljer...

Af: Chris Rye

EJM 2013 Poznan/POL - Dag 1

Drenge gr. B (14-15 år) 1M vippe, indledende er netop overstået. 20 deltagere til start, heriblandt de sædvanligt stærke nationer som Hviderusland, Rusland, Tyskland og Italien. Andreas Larsen og Martin Christensen viste faget på fornemmeste vis og sikrede os to finalepladser. Andreas som nr. 5 og Martin som nr. 10 - de 12 bedste går videre til finalen. Indimellem lå begge drenge helt med oppe i top 6. Der er plads til små forbedringer her og der, hvilket vi gerne ser i finalen. Andreas vælger desuden at satse ved at bytte 1½ baglæns salto ud med den markant sværere 2½ tyskersalto. Noget der i sidste ende forhåbentlig kan give bonus.

 

Den indledende konkurrence var præget af en del kiks fra de stærke lande. Tyskland røg helt ud af finalesammenhængen, Italien ligeså. Russerne kom med på et tyndt mandat. Vi ønsker desuden Finland tillykke med finalepladsen til Juho Juntilla.

 

Danmark var desuden repræsenteret på dommersiden gennem Nomi Mortensen, som dømte i panel A. Nu er der snart mad på bordet, derefter står den hvile inden finalepassets træning, og siden finalen. 

 

EJM 2013 Poznan/POL - Dag 1, finalerne

Verdens hårdeste juniorkonkurrence er naturligvis Junior VM. Der kan vores to gruppe B-drenge (14-15 år) være på vej hen til næste år. Dagens finale på 1M vippen var både en forrygende opvisning af Andreas og Martin, og samtidigt en markering af at Danmark rent faktisk står stærkt i europæisk junior-udspring.

 

Det viste de to danske drenge allerede  i foråret, da de i Dresden, som huser verdens næsthårdeste junior-konkurrence, hentede 6 finalepladser ud af 6 mulige, skaffede to 4. pladser bare en negls bredde fra medaljer, og imponerede mange trænere fra de store og etablerede lande.

 

Humøret var godt, indstillingen i top, og det lå i luften at det ville blive en hård kamp om medaljerne.

Martin gik ind i konkurrencen på en 10. plads fra den indledende konkurrence og vidste at han kunne gøre det bedre. Forbedringerne faldt som perler på en snor, og en forbedring fra 334.55 til 351.50 rakte til 7. plads. Avancement på tre pladser, og i en disciplin som er Martins 'svageste' - man kan ikke andet end smile.

Andreas var tændt, et håb om medalje var meget realistisk. Som Andreas var der plads til små forbedringer i forhold til indledende, og præcis som Andreas blev det til forbedringer. Satsningen på 2½ tyskersalto i stedet for 1½ baglæns salto gav bonus, mere end hvad vi turde håbe på. Andreas holdt en stabil 3. plads hele vejen igennem konkurrencen frem til sidste spring. Her havde han en 2½ molbergsalto. Den var gået godt i træningen, men desværre blev det ikke til et optimalt afsæt. Det i betragtning, så arbejdede Andreas i særklasse på springet og fik den optimalt i vandet, at dømme ud fra det mindre gode afsæt. 4½ over hele linjen og 40.50 point rakte til en samlet score på 379.15, meget, meget tæt på hans egen personlige rekord. Vi vidste, at hvis nogen af de resterende fire springere i sidste runde kiksede deres spring, så ville Andreas få en plads på podiet.

 

Der er høj klasse i Europa, og konkurrencen var tæt hele vejen, og det kom til udtryk i meget sikre præstationer fra de resterende springere. Konkurrencen blev afgjort i sidste spring, schweiziske Jonathan Suckow udførte sit sidste spring med megt høj klasse og blev dermed europæisk junior mester 2013. Jonathan Suckow er første års gruppe B, ligesom Andreas, og vi forudser mange spændende dyster mellem de to i fremtiden.

 

Andreas og Martin var dog ikke færdige for idag med 1M-finalen. Forude ventede også en synkro-konkurrence, som er en direkte finale. 9 par til start. Synkro-konurrencen er opbygget således at man kan kombinere et synkro-par på tværs af grubbe A (16-17-18 år) og gruppe B (14-15 år). Udover Danmark, var det kun Schweiz som deltog med et rent gruppe B-par. Øvrige syv deltagende nationer stilede med de større og ældre gruppe A-drenge. Der var ingen tvivl om at de var chanceløse i forhold til medaljer, men i det længere perspektiv var det fantastisk træning, og deres resultat, 8. plads med 258 point, er noget vi kan bygge videre på i fremtiden. De har stadig 3 år tilbage som synkropar i junior-sammenhæng.

 

En meget flot dag for dansk udspring, faktisk det flotteste EJM-resultat i mere end 25 år, måske DET flotteste, og absolut et af de allerbedste resultater i dansk udspring hvad angår junior-mesterskaberne. Charlotte Carstensen fik sig en meget flot 5. plads på 3M vippen i 1989 ved EJM, og denne gang fik vi en 4. plads og en 7. plads. Bemærk gerne at det bedste resultat sidste år ved EJM netop var en 7. plads.

 

Derudover har vi to konkurrencer tilbage, 3M vippe på fredag og platform på lørdag. Begge konkurrencer starter kl. 09.30, kan følges live på Diverecorders website, samt live video streaming fra det officielle website.

 

Som trænere har vi opstillet en regel om at hver finaleplads udløser en is til træneren, en 12. plads i finalen udløser 1 is, en 11. plads 2 is, en 10. plads, 3 is, og så fremdeles. For Andreas og Martins forældre kan det være nyttigt at vide, at Andreas nu skylder Claus 10 is, og Martin skylder Chris 7 is. Vi ser frem til at få så mange is, at vi begynder at dele dem med vores dommer, Nomi Mortensen.

 

For flere informationer, kontakt Nomi Mortensen: 20 93 97 39


 


Cookieindstillinger