0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

18
September
2021
18
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

18
September
2021
Officials
WinGrodan 2 OMG21-3734
Holbæk Svømmeklub (Aflyst)
18
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3743
Børkop Svømmehal (Aflyst)
18
September
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grunduddannelse ISG21-3435
Danhostel Store Heddinge

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


2 ud af 10 kommuner overvejer at indføre svømning på land

14-06-2013

...men tørsvømning dur' ikke, er udmeldingen i Dansk Svømmeunion.

Af: Dansk Svømmeunion

Svømmeundervisning i folkeskolen bliver nedprioriteret, og et stigende antal kommuner planlægger at indføre tørsvømning eller powerpoint-svømning, som det kaldes i svømmekredse, hvor det tætteste, eleverne kommer på vand, er et billede på en powerpoint. Derfor sætter Dansk Svømmeunion nu fokus på vigtigheden af, at landets skoleelever lærer at svømme i vand, og nye og samarbejdsmodeller mellem kommunerne og svømmeklubberne afprøves.

 

Danmark er omgivet af vand, og det stiller krav til, at børn lærer at svømme og opnår grundlæggende færdigheder i livredning, så de kan redde sig selv og andre. Svømning i folkeskolen er af afgørende betydning for elevernes svømmeduelighed. Alle landets kommuner er ifølge folkeskolens trinmål forpligtet til at tilbyde svømmeundervisning som en del af idrætsfaget. Men de gældende krav på området betyder, at der er vide rammer for, hvordan undervisningen kan afvikles. Det vil Dansk Svømmeunion gerne ændre på.

 

- Det er tankevækkende, at flere kommuner planlægger at gennemføre svømmeundervisning uden vand. Det svarer jo til, at man skulle lære at cykle uden en cykel, hvilket de fleste sikkert kan se paradokset i. Hvis vores børn ikke lærer at svømme, kan det få fatale følger, og i yderste konsekvens kan det resultere i flere drukneulykker, siger Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion og fortsætter: - Vi ved fra undersøgelser, at hver fjerde dansker har oplevet nær-drukning, og at det ofte sker i barndommen. Samtidig er omkring halvdelen af dem, der behandles for drukning på de danske hospitaler, børn. Det er derfor helt afgørende, at man fra barns ben lærer at redde sig selv og andre, slutter Pia Holmen.
 


Samarbejde med svømmeklubber er en gevinst for kommunerne

Strammere økonomistyring blandt landets kommuner er en primær årsag til besparelserne, og 2 ud af 10 kommuner har planer om at indføre svømmeundervisning uden vand.

Dette skal ses i lyset af, at der i dag er mere end 1 ud af 10 kommuner, som ikke tilbyder alle deres elever svømmeundervisning i vand. Det viser rapporten ”Skolesvømning i den danske folkeskole”, der er udarbejdet i et samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, DIF og Syddansk Universitet.

 

Det har fået Dansk Svømmeunion til at tænke i nye løsningsmodeller, og derfor er der blevet gennemført et pilotprojekt, hvor tre kommuner er gået sammen med tre lokale svømmeklubber. Projektet er løbende blevet evalueret af Syddansk Universitet, og samarbejdet har vist sig at være en økonomisk fordel for kommunerne.

 

- Vi har udviklet forskellige løsningsmodeller, hvor svømmeklubber og kommuner går sammen om at tilbyde svømmeundervisning. Det primære formål er, at børnene lærer at svømme. Det er så et ekstra plus, at vores pilotprojekter indikerer, at der er en økonomisk gevinst for kommunerne ved at lade svømmeklubberne overtage undervisningen. Der er også andre gode eksempler på givtige samarbejdsformer mellem kommuner og klubber, som ikke foregår i vores regi. Vi håber, at det kan være med til at bane en ny vej for svømmeundervisningen, siger Pia Holmen.

 

Dansk Svømmeunion vil være til stede under Folkemødet på Bornholm, hvor der via forskellige debatskabende aktiviteter sættes fokus på vigtigheden af, at børn lærer at svømme i vand.

Deltagerne i teltet får bl.a. mulighed for at prøve kræfter med tørsvømning, mens de, der gerne vil svømme i vand, kan deltage i morgensvømning alle dage kl. 8-9. I Allinge Havnebassin vil uddannede svømmeinstruktører i løbet af dagen tilbyde svømmeundervisning. Læs mere på www.allesvømmer.dk

 

Faktaark om svømning


Ændringsforslag til folkeskolens trinmål

 

 

For yderligere information

Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion

Tlf.: 29 20 61 61

Mail: ph@svoem.dk

 

Til stede under Folkemødet på Bornholm

Erik Bech, kystlivredningschef (TrygFonden Kystlivredning), Dansk Svømmeunion

Tlf.:  30 33 72 49

Mail: eb@svoem.dk

 

Dansk Svømmeunion er pt. det tredje største specialforbund under DIF med i alt 155.930 medlemmer fordelt på 248 klubber. Foruden svømning på såvel bredde- som eliteniveau har Dansk Svømmeunion også aktiviteter inden for disciplinerne livredning, synkronsvømning, udspring, åbent vand og vandpolo.