0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Intens kamp om DM-medaljerne

09-06-2013

Et superspændende DM på Vipper blev i weekenden afholdt i Lyngby Svømmehal.

Af: Christian Koerner

Danmarks 24 bedste udspringere var samlet til Dansk Vippe Mesterskaber i både senior og junior rækkerne. En times strømafbrydelse før start fik alle livreddere til at løbe rundt, men humøret blev absolut ikke ødelagt. Kun med en lille forsinkelse gik starten til et af de mest spændende og tætte Danmarksmesterskaber i nyere tid.

 

Stævnet blev afviklet med en indledende runde, og efterfulgt senere på dagen af en finale med de fire bedste. Kvinderne var om lørdagen på 3 meter vippen, og mændene på 1 meter. Om søndagen var der så byttet rundt.

 

Alle medaljevindere fra de Danske Vippe Mesterskaber 2013

 

Lørdag 8. juni 2013

Første konkurrence i mesterskabet var 3 meter piger, og her blev det til en meget, meget tæt kamp imellem de unge piger fra C-gruppen, Laura Valore og Maja Jartved fra Lyngby Udsprings Klub og Rebecca Koerner fra Farum Familie Svøm. De gik i finalen sammen med Victoria Hedegaard fra Lyngby. I den indledende runde lå C-pigerne indenfor 3 point ud af 170, og i finalen var afgørelsen imellem guld, sølv og bronze indenfor 1,15 point. Rebecca Koerner vandt guld i denne intense dyst foran Maja Jartved på 2. pladsen og Laura Valore på 3. pladsen.

 

Feltet blandt drengene på 1 meter var rimelig bredt, men med Andreas Sargent Larsen fra Lyngby og Martin Bang Christensen fra AGF i Århus som de største favoritter. Det var også de to, der overbevisende gik i finalen sammen med Simon Mølgaard fra Frem Odense, mens kampen om fjerde-pladsen var mere intens. Her gik Torsten Jakobsen også fra Frem videre til finalen. Her kunne Andreas holde Martin og Simon bag sig, og sikrer sig guld til Lyngby, hvor Martin vandt sølv og Simon bronze.

 

Nu skulle senior-rækken i gang, og her var den også en tæt kamp. Rækkefølgen fra den indledende runde var Sara Falkenberg og unge Laura Valore fra Lyngby foran Caroline Pedersen fra Frem Odense og Kimmie Frydenberg fra AGF på den fjerdeplads, der gav adgang til finalen. Her forbedrede Kimmie sit resultat væsentligt, og vandt guld med Sara på andenpladsen og Laura med sin anden bronzemedalje. Flot resultat for hende i sin første optræden i seniorrækken.

 

Hos herrerne var det et opgør mellem Daniel Klein og Andreas S. Larsen fra Lyngby med Simon Mølgaard fra Odense og Martin Bang Christensen fra Århus. I den indledende lå Andreas foran Daniel, men finalen endte med at Daniel Klein forbedrede sit resultat fra den indledende runde væsentlig og vandt guld foran Andreas med sølv og Martin med bronze.

 

Søndag 9. juni 2013

Søndagen startede tideligt men ikke mindre intenst og med højt humør. Pigerne skulle denne dag springe fra 1 meter vippen, og i den indledende runde blev der vist mange flotte spring. Rebecca Koerner fra Farum og Victoria Hedegaard, Maja Jartved og Laura Valore fra Lyngby var igen de fire piger, som gik videre i finalen. Den var noget præget af træthed og nervøsitet, men hvor Victoria særligt overbeviste med sit 1½ tyskerspring, og vandt guld foran Maja Jartved, der fik sin anden sølvmedalje, og Rebecca Koerner, der vandt bronze.

 

Drengene var rykket op på 3 meter, og her var det igen særligt en konkurrence imellem Martin Bang Kristensen og Andreas S. Larsen, og de fik følgeskab af Simon Mølgaard og Oscar Glenstrup Klinksgaard i finalen. Martin sprang generelt meget overbevisende, og fik vundet guld foran først Andreas og så Simon.

Dame-konkurrencen på 1 meter havde i den indledende runde klart Kimmie Frydenberg fra AGF i front, og hun gik videre sammen med springerne fra Lyngby; Sara Falkenberg, Victoria Hedegaard og Simone Marschall. I finalerunden meldte trætheden sig for Kimmie, som med et enkelt dårligt spring var ude af medaljekampen, der endte med en flot guldmedalje til Victoria, sølv til Sara og bronze til Simone.

 

Hos herrerne på 3 meter var det en gentagelse af gårsdagens konkurrence, hvor Andreas, Martin og Simon sammen med Daniel Klein gik til finalen. Her var det Daniel, der vandt sind anden guldmedalje med et pænt forspring til Andreas og Martin, som igen lå pænt foran Simon.

 

Det var første gang i mange år i Danmark, at der holdes en juniorkonkurrence, hvor alle springere under 18 år springer mod hinanden. Her viste det sig at der godt kan være intense og tætte kampe på tværs af aldersgrupper hos både drenge og piger.

 

Der er ingen tvivl om at dansk udspring er i en god udvikling med dygtige springere, som viser stor klasse. Det bliver spændende at se resultaterne for de danske udspringere, som har mulighed for at deltage i det store internationale junior-stævne i Graz i Østrig i næste weekend. 

 

For yderligere oplysning kontakt:

Christian Koerner, Mesterskabsansvarlig - 23 70 03 27 eller christian@koerner.dk

Victor Valore, Sektionsleder - 25 37 69 14 eller victor.valore@gmail.com


 


Cookieindstillinger