0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Den første DM finale i dansk herrevandpolo spilles lørdag

07-06-2013

Det er Slagelse og Odenseklubben OSLF der står overfor hinanden og spiller bedst ud af tre.

Af: Jakob Schjødt-Pedersen

Vi har spurgt de to klubber om deres forventninger til kampen. Det tror begge på Slagelse som favorit – men OSLFs hold kan overraske.

 

Ole Løgsted, Slagelse: "Selv om det kan være farligt, regner vi os som klare favoritter, men heldigvis kan alt ske i en finale".

 

Torben Baltzer, OSLF: "Slagelse vil være stor favorit til at vinde DM efter deres resultater de seneste sæsoner.  Men det at være i en senior finale for første gang i vil nok give vores unge spiller en motiverende faktor som man ikke kan se resultatet af før finalerne er overstået."

 

FREM ikke i finalen

Efter forårets kampe og semifinalerne var det overraskende OSLF og ikke den anden Odenseklub FREM der fik finalepladsen.

Torben Baltzer forklarer: "FREM har i mange år været i toppen af dansk vandpolo, men er nok blevet ramt af egen succes, en periode med manglende ungdomsarbejde, og af at flere rutinerede spillere er stoppet."

 

Ole Løgsted supplerer: "Selv om FREM har fået et par stykker med igen, er vandpolo så hård en sport, at man skal være top trimmet for at kunne komme i en finale. Samtidig er de i gang med at spille unge nye spillere ind på holdet, og det tager tid for dem at vænne sig til det mere fysiske og hurtige spil der er i 1. division."

 

OSLF klar til DM finalerne mod Slagelse SKProfiler og hold
De to holds succes er en kombination af enkelte profiler men også af stærke holdfællesskaber. "Vores spillende 1. holds træner Emil Morgen Bjørch er naturligvis vigtig for holdet. Han har en masse erfaring med hjem fra sin karriere i Fransk vandpolo. Men ellers vil jeg betragte det homogene hold som vores styrke", siger Ole Løgsted.

 

På Odenseholdet er der flere spillere der lige har været i udlandet: "Vores styrker er et godt fællesskab på holdet, plus en blanding af rutinerede og en stamme af unge spillere der i 2009 vandt DM for U18 hold, som vi har formået at fastholde i klubben.


Det altid rart at have spillere i truppen, der har spillet på et højere niveau, det vil både til træning og i kampene tilføre truppen noget positivt, og derved hæve det trænings og spillemæssige niveau.
Vores fire landsholdsspillere (Nikolaj Villadsen, Palle Johnsen, Jonas Nielsen og Esben Morgen Hansen) vil gøre en forskel på et hvert dansk klubhold, derudover har vi to unge målmænd, der er vokset utroligt i løbet af sæsonen" siger Torben Baltzer.

 

Svær start på turneringen

Slagelse blev Danske Mestre for første gang sidste år, men fik en dårlig start på sæsonen. 

Ole Løgsted forklarer: Efter sidste års mesterskab, var der 4-5 spillere der stoppede. Derfor startede vi grundspillet med flere helt nye spillere, og rendte ind i nederlag mod FREM og OSLF i de to første kampe, begge med 12-11. Siden har vi fået et par af de ”gamle” spillere med igen, og har ikke tabt siden.

 

Kamptidspunkter

Den første DM finale spilles lørdag den 8. juni kl. 15:00 i Odense Universitets Svømmehal, Campusvej 55, 5230 Odense. Den 2. finalekamp spilles 22. juni – også i Odense Universitets Svømmehal.

 

Bronzekamp mellem FREM og Lystrup/Aalborg spilles 8. juni kl. 13:30 i Odense Universitets Svømmehal, Campusvej 55, 5230 Odense.

 

Tabellen for 1. division


 


Cookieindstillinger