0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Klub-inspiration: Pilotprojekt med fokus på livredning for børn i svømmeskolen

15-05-2013

HSK sætter fokus på livredning for børn i svømmeskolen forud for sommerferien.

Af: Nora Thomsen

”AquaSafe – sikkerhed for alle i vand” er titlen på et nyt tiltag, som længe har spiret i Hovedstadens Svømmeklub (HSK). Nu har klubbens trænere været på kursus og diplomerne er trykt, så nu er klubben klar til start. Læs her om det spændende initiativ som måske også kunne være noget for DIN klub.


Hovedstadens Svømmeklub vil gerne være med til at tage ansvar for børns badesikkerhed. Dette gør de i deres daglige arbejde, hvor de lærer børnene at svømme. Men inden længe går svømmeskolen på sommerferie og børnene bliver sluppet ud til en sommer med forhåbentlig mange vandaktiviteter ved stranden, poolen eller i svømmehaller, som de ikke kender. Med det nye tiltag, AquaSafe, ønsker klubben at afslutte sæsonen med at gøre børnene parate til sommerens vand, og give dem viden og ikke mindst færdigheder indenfor livredning.


Mere konkret, så får alle de næsten 4.000 svømmeskolebørn fra Hovedstadens Svømmerklub over 2-3 uger mulighed for at stifte bekendtskab med, hvordan man skal færdes i og omkring af vand, hvilke farer der kan opstå ved at færdes tæt på vand, og hvordan børnene skal forholde sig i en nødsituation. I forbindelse med undervisningen bliver der udleveret en folder til alle og en malebog til de yngste. Børnene kan så derhjemme sammen med familien arbejde videre med vandsikkerheden. På den måde er det målet, at klubben får udbredt viden om badesikkerhed til mere end 4.000 familier fra hovedstaden.
Tiltaget er aldersrelateret sådan at pensum er meget forskelligt, alt efter om man er to eller 12 år. Det har betydet, at klubben har måttet tænke livredning på en anden måde end den ellers arbejder med livredning på, eksempelvis med bassinlivredderprøver, som alle trænere har taget.  

Til udviklingen af projekt AquaSafe har klubben søgt sparring hos Michael Iwersen, der er uddannelsesleder hos TrygFonden Kystlivredning. Han var også med på bassinkanten, da klubbens trænere var på et introduktionskursus i AquaSafe. TrygFonden Kystlivredning stiller også informationsmateriale til rådighed. Du kan finde folderen elektronisk her: http://www.e-pages.dk/trygfonden/174/


Projektet er støttet af Frederiksberg Idrætsunions udviklingspulje, og løber i 2013 som et pilotprojekt, hvorefter Hovedstadens Svømmeklub håber, at kunne samle støtte til at gøre AquaSafe til et permanent tilbud til de 4.000 børn fra hovedstaden.

Har ovenstående gjort dig nysgerrig eller inspireret dig til et tilsvarende initiativ i din klub, eller er du interesseret i anden form for sparring omkring mulighederne indenfor livredning generelt i klubregi, kan Dansk Svømmeunions udviklingskonsulent, Mads Jørgensen, kontaktes på telefon: 4439 4454 og på e-mail: mj@svoem.dk


 


Cookieindstillinger