0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

21
September
2021
Officials
Modul 3 - Starter OM321-3710
Erritsø Hallen (Aflyst)
21
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3646
Fjordsgade forenings og fritidshus
21
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3577
UC Syds (Seminariets) svømmehal, Esbjerg - Møderum i Svømmehallen

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

21
September
2021
Officials
Modul 3 - Starter OM321-3710
Erritsø Hallen (Aflyst)
21
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3646
Fjordsgade forenings og fritidshus
21
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3577
UC Syds (Seminariets) svømmehal, Esbjerg - Møderum i Svømmehallen

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


SVØM udfordrer DIF i holdningen til heldagsskolen

07-05-2013

I forbindelse med DIFs årsmøde stillede SVØM kritiske spørgsmål til paraplyorganisationen.

Af: Nora Thomsen

Årsmødet, som blev holdt i Idrættens Hus i Brøndby den 4. maj, indledtes med DIF-formand Niels Nygaards mundtlige årsberetning. Herefter gik Dansk Svømmeunions næstformand, Susanne Glasius Tischer, på talerstolen med et indlæg omkring unionens forbehold over for heldagsskolen. Dansk Svømmeunion mangler at se praktiske forslag til, hvordan de såkaldte aktivitetstimer skal udmønte sig i mere idræt for skoleeleverne.

- Vi er bekymrede for administration og økonomi, for vores eliteudøvere som i forvejen ofte møder manglende forståelse for deres trænings- og stævneaktivitet, og for hvordan, det vil blive sikret, at foreningernes nuværende aktiviteter ikke berøres af reformen, lød det blandt andet fra talerstolen.

Næstformand Susanne Glasius Tischer opremsede flere væsentlige og centrale spørgsmål overfor DIF fra talerstolen. Et par eksempler:

- Skulle aktivitetstimerne nu blive gennemført ”i samarbejde” – vi har jo netop set Kommunernes form for samarbejde – med foreningerne, hvem skal så finde de instruktører, der lige rykker et par timer ud af kalenderen midt på dagen, hvem skal betale deres løn (det er jo faktisk ikke sådan, at alle klubtrænere er ulønnede), hvem skal administrere disse ordninger, og hvem skal kvalitetssikre?


En anden stor bekymring i Dansk Svømmeunion, er, at DIF helhjertet går ind for skolereformen uden at tage specialforbundene med på råd:
- Men mest af alt er vi bekymrede over, at vores paraplyorganisation i den grad har taget reformen til sig på vores vegne, og i den grad har ladet muligheden for at lave noget seriøst arbejde for deres primære interessenter – foreningerne – gå fra sig. At 20 procent af foreningerne mener, at en helhedsskole udelukkende eller overvejende vil skade deres aktiviteter, får ikke DIF til at ryste på hånden – det må løses. Det havde klædt DIF at stille de kritiske spørgsmål på idrætsforeningernes vegne, og ikke iklæde sig den ubetingede ja-hat i iver over at vise samfundsmæssigt ansvar, lød det fra Susanne Glasius, som fortsatte:
- Vi har savnet en dialog mellem DIF og specialforbundene om udfordringerne i denne sag, og det vil vi hermed gerne opfordre DIF til. Samtidig vil vi gerne høre, hvilke løsninger DIF har forestillet sig for de forbund og klubber, der påvirkes negativt af en heldagsskolereform.

Efterfølgende gik Danmarks Rulleskøjte Union på talerstolen med lignende bekymringer særligt omkring faciliteter og Dansk Floorball Union med fokus på de mindre forbund med små klubber og deres risiko for yderligere marginalisering, såfremt de ikke har ressourcer til at deltage i folkeskolens aktiviteter.

Dansk Svømmeunions bestyrelse vil følge udviklingen tæt, og hæfter sig nu ved, at DIFs formand efterfølgende fra talerstolen beskrev, at der arbejdes med fire løsningsmodeller hvor også eliteidrætsudøvere er tænkt ind, og at dialogen med forbundene vil intensiveres frem mod en eventuelt vedtagelse af en skolereform.

Dansk Svømmeunion