0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

De Danske Junior drenge imponerede i Amsterdam

24-04-2013

I weekendens Amsterdam Diving Cup dominerede de danske junior-drenge deres årgangsgrupper.

Af: Nomi Mortensen

Specielt i aldersgruppe B, 14 og 15 år, imponerede danskerne Andreas Sargent Larsen og Martin Bang Christensen.
 
Deltagelsen for de danske udspringere, var blandet andet at forsøge at opnå kvalifikation til Europæiske Junior Mesterskaber EJM. Kvalifikationskravene til EJM er beregnet ud fra de foregående tre mesterskaber, som et gennemsnit af 8., 9. og 10 pladsen.  Det vil sige at, opnåelse af kvalifikationskravene, vil give en 9 plads, hvis den udtagende springer præstere på samme niveau ved et EJM. Kravene blev skærpede for to år siden, for at sikre at de udspringere som blev udtaget til EJM, også havde niveau til at springe efter en finale plads.
 
Ved Amsterdam Diving Cup, ikke blot opnåede Gr. B drengene kvalifikationskravene, men nærmeste sprængte kravene. Der er i hvert fald ingen tvivl om at Andreas Sargent Larsen og Martin Bang Christensen er over kvalifikationskravene. Dette er ikke blot på en højde, men på alle tre højder. 
 
På 1 meteren er kravet 325 point, hvor Andreas scorede 360 point og Martin 339 point. På tre meter, er kravet 368 og med en score for Andreas på 410 point og Martin lige efter med 403 point er deres resultater virkelig imponerende. På tårnet (5, 7, 5 og 10 meter) scorede Martin 360 point og Andreas 347 point, begge på serier hvor der er plads til forbedringer, hvor kravet er 333 point. 
 
Disse to drenge er virkelig med til at sætte Danmark på det europæiske land kort, hvor de sætter spring i til dommer score på 7½ og 8. Dette er karakter som bliver givet for rigtig gode spring.
 
Gustav Friislund Sundgaard som sidste år imponerede ved at springe sig i tre finaler ved EJM, er i år rykket op i aldersgruppe A, 16 – 18 årige. Et skridt som virkelig kan mærkes, i forhold til hvad det kræves at være med internationalt. Pointkravene for at kvalificere sig er således også tilsvarende højere.
 
Det kræver at Gustav springer op til sit allerbedste, for at han kan opnår kvalifikation. Så da han på favorit højden, tårn, har et spring, 2½ molbergsalto til dommerkarakter på 3-3,5 koster det for meget til at han kan kommer op og score over kvalifikationskravet. Der er ingen tvivl om at Gustav har potentialet til at kunne score de point som det kræves, så spørgsmålet er blot om det lykkedes ved et af kvalifikationsstævnerne.
 
Gustav får chancen igen i næste weekend, hvor han sammen med Andreas og Martin skal deltage i det, som bliver betegnet som verdens største junior stævne, næste efter junior VM og junior OL, International Youth Meet i Dresden.
 
For flere informationer, kontakt Nomi Mortensen: 20 93 97 39.

 


Cookieindstillinger