0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

28
September
2021
29
September
2021
Svømning - Svømmetider
Internt stævne, Hammel

Hammel Idrætscenter, svømmehal

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal
2
Oktober
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse 2. weekend TBØ21-3590
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Svømmerne får bedre vilkår frem mod EM på hjemmebane

15-04-2013

Team Danmark øger støtten til dansk elitesvømning.

Af: Nora Thomsen

JEANETTE OTTESEN, LOTTE FRIIS, RIKKE MØLLER PEDERSEN OG DE ANDRE DANSKE TOP-SVØMMERE FÅR ENDNU BEDRE VILKÅR FREM MOD SÆSONENS STORE MÅL: VM SAMT EM PÅ HJEMMEBANE I HERNING. TEAM DANMARK ØGER STØTTEN TIL TOP-SVØMMERNE, OG SAMTIDIG FÅR DE DANSKE TALENTER OGSÅ BEDRE MULIGHEDER FOR AT UDVIKLE DERES POTENTIALE.

 

Den øgede støtte fra Team Danmark går blandt andet til at styrke ekspertbistanden og til den nye sportslige ledelse, hvor den nye landstræner bliver suppleret med en træner på det nationale træningscenter (NTC).

Samspillet mellem de danske svømmere og Team Danmarks eksperter er allerede tæt inden for blandt andet sportsfysiologi og højdetræning, og dette samspil bliver nu udvidet på en række nye områder – blandt andet i forhold til restitution, fysisk træning og sportsmedicin:
 

”Vores bedste svømmere har meget store træningsmængder, og vi arbejder hele tiden på at hæve kvaliteten i hvert eneste træningspas. Derfor er det også afgørende, at svømmerne får den optimale restitution efter hver træning. Og her spiller både kosten og de fysioterapeutiske behandlinger en afgørende rolle, og det vil vi have endnu mere fokus på i den kommende tid. Derudover glæder vi os meget til at få et endnu tættere samspil med Team Danmarks eksperter om vores fysiske træning på det nationale træningscenter i Bellahøj,” siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel Von Seelen.


Fra denne sæson er det et makkerpar bestående af den nye landstræner, Nick Juba, og den australske NTC-træner Shannon Rollason, der står i spidsen for de danske top-svømmere. Og Team Danmarks direktør, Michael Andersen, har store forventninger til den nye konstellation.


”Både Nick og Shannon er internationale kapaciteter, som både kan inspirere og udfordre vores allerbedste svømmere. Og den nye organisation og den ekstra manpower betyder samtidig, at landstræneren får meget bedre mulighed for løbende at følge de svømmere og talenter, som har deres daglige træning i klubber rundt om i landet. Jeg er sikker på, at dette vil give bedre sammenhæng og tættere sparring med de mange dygtige trænere rundt om i svømmeklubberne, som dagligt arbejder med næste generation af danske topsvømmere,” siger Michael Andersen.


Den nye organisation med både en landstræner og en NTC-træner betyder, at der er tilført ekstra manpower til den sportslige ledelse. Den tidligere træner Paulus Wildeboer skulle løse opgaverne som både landstræner og NTC-træner. 

Yderligere oplysninger:

Mikkel Von Seelen, sportschef i Dansk Svømmeunion, tlf: 29 20 61 60
Michael Andersen, direktør i Team Danmark, tlf: 51 26 60 62


Baggrund:
Dansk Svømmeunion er ét ud af syv Verdensklasseforbund i Team Danmarks støttekoncept 2013 - 2016. Team Danmark støtter i 2013 svømmerne med 7 mio. kr. Det er en stigning på ca. 120.000 kr. i forhold til 2012. Godt 1,4 mio. kr. af Team Danmarks støtte er målrettet talentudvikling og den kommende generation af top-svømmere.

I alt 88 svømmere er støttet af Team Danmark i 2013. 6 atleter er i den øverste kategori – ’Verdensklasseatleter’. Det er Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen Gray, Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume og Mads Glæsner.

De sportslige målsætninger for svømmerne er i år fokuserede på VM i langbane, hvor målet er mindst én medalje i 7 finaler, mens målsætningen ved EM på hjemmebanen i Herning er fire medaljer i 9 finaler.

I 2012 vandt de danske svømmere 22 EM- og VM-medaljer, og dermed var svømning den mest vindende Team Danmark-støttede sportsgren.