0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Claus Friislund modtager Årets Udspringspris 2013

14-04-2013

Overrækkelsen fandt sted på sektionens områdemøde.

Af: Nora Thomsen

På Udspringssektionens Områdemøde søndag formiddag blev Årets Udspringspris 2013 overrakt Claus Friislund, sektionsmedlem og landstræner i udspring.


Det var bestyrelsesmedlem, Anders Jensen, der stod for overrækkelse af prisen.

Claus Friislund begyndte i dansk udspring i 1979, 11 år gammel, som udspringer i daværende Hermes. Claus havde en aktiv udspringskarriere med mange danske mesterskaber og repræsenterede Danmark ved Nordiske Mesterskaber.

I 1994 udskiftede Claus sin aktive springkarrierer med en rolle på kanten som træner. Claus var kommet til Lyngby Svømmeklub og arbejdede således under Lars Aunbirk, som var klubbens cheftræner.
Udspring i Lyngby har siden etableret sig selvstændigt som Lyngby Udsprings Klub af 2002 og Lars Aunbirk har forladt rollen som cheftræner, hvilket har været grobund for at Claus har kunnet vokse i rollen som træner.

Grundet Claus’ beskedenhed, arbejder man i Lyngby ikke med begrebet cheftræner, men som træner for de bedste udspringere i klubben udvikler Claus klubbens førende profiler og tager dem til internationale stævner på højt niveau.

I de senere år har Claus arbejdet med springere på det danske landshold, såvel til de formelle internationale mesterskaber, som til klubstævner, hvor han gerne tager ansvaret for springere fra egen, såvel som andre danske klubber.

På den internationale udspringsscene står der respekt om Claus og hans trænerarbejde og hans store internationale netværk kommer Danmark til gode i mange sammenhænge.

Claus tildeles Årets Udspringspris i kraft af sine mange års passionerede støtte til sporten og specielt for de opnåede resultater i 2012, hvor Claus førte to udspringere til Europæiske Juniormesterskaber og så dem begge kvalificere sig til Verdens Juniormesterskaberne samme år. Deltagelsen ved Verdens Juniormesterskaberne i Adelaide i oktober 2012 er således det foreløbige højdepunkt i Claus’ trænerkarrierer.


Claus Friislund, der takkede for de smukke ord, modtog sammen med
hædren en smuk Karen Blixen glasvase, diplom og blomster.

Sidste års modtager af Udspringsprisen var Nomi Mortensen, mangeårig aktiv udspringer, træner, klubleder og medlem af Udspringssektionen.   


 


Cookieindstillinger