0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nyt æresmedlem i Dansk Svømmeunion

14-04-2013

Tidligere formand, Kaj Aagaard, blev lørdag hædret med æresmedlemskab.

Af: Nora Thomsen

I forbindelse med Dansk Svømmeunions festmiddag i forlængelse af den årlige generalforsamling i Idrættens Hus lørdag, blev unionens tidligere mangeårige formand, Kaj Aagaard, hædret med tildelingen af unionens æresmedlemskab.

Dermed bliver Kaj Aagaard det 12. medlem af den lille eksklusive gruppe, som kan titulere sig selv som værende æresmedlem i Dansk Svømmeunion.

Det var Dansk Svømmeunions formand, Kjeld Egebo Larsen, der stod for den ærefulde overrækkelse under festmiddagen.

I talen lød det blandt andet: - Det er ikke for meget at sige, at det var i din (red. Kaj Aagaards) formandsperiode hele grundlaget for dansk svømnings nuværende succes blev skabt. Det blev til store reformer med nedlæggelsen af regionerne og skabelsen af den enhedsorganisation, vi har nu. Det blev til professionalisering af elitesatsningen. Fastholdelsen af elitestrategien, også da resultaterne udeblev. Og så frem til nu, hvor dansk elitesvømning har sin guldalder. Hertil kommer hele intensiveringen af breddearbejdet.
Også det DIF-projekt, som nu er kørt succesfuldt i hus allerede 1 år før afslutningen blev opstartet i din tid. Vi vandt ”Kvinder på Toppen” og vi vandt også indflydelse og respekt i DIF og den øvrige idrætsverden, fortalte Kjeld Egebo.

Siden Kaj Aagaard er stoppet som formand for et år siden, har han bevaret sin store interesse for svømningen, og stadig kigger han forbi, når der afholdes Danske Mesterskaber, Danish Open og Christiansborg Rundt, når der er tid til det.

Kjeld Egebo mindede om, at der i slutningen af året – mere præcist den 12. – 15. december, finder et ganske særligt mesterskab sted i Herning. Formanden hentydede her til EM, som afholdes i Jyske Bank BOXEN. Her håbede formanden, at Kaj Aagaard ville kigge forbi og nyde en masse fantastisk svømning i verdensklasse.


Der var stor applaus til den tidligere formand, Kaj Aagaard (t.h.), der modtog
prisen med glæde og stolthed. Her sammen med formand Kjeld Egebo Larsen. 

Et æresmedlemskab udgør den højest opnåelige anerkendelse i Dansk Svømmeunion. Der er tale om en hæder, der kun tildeles personer, der over en årrække har ydet en ganske enestående og betydningsfuld indsats for svømmesporten – heriblandt i øverste unions-regi.
Sidste gang en person blev gjort til æresmedlem i Dansk Svømmeunion var tilbage i april måned 2010, hvor Peter Møller Nielsen, ligeledes tidligere formand i Dansk Svømmeunion, blev hædret under festlige rammer.


 


Cookieindstillinger