0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

26
September
2021
26
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3718
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale
27
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

26
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3718
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale
29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


To personer hædret med Dansk Svømmeunions æresbevis

14-04-2013

Prisen gik til tidligere elitechef, Lars Sørensen, og leder af Svømmesektionen, Lise Møller.

Af: Nora Thomsen

I forlængelse af Dansk Svømmeunions årlige generalforsamling lørdag, den 13. april, blev der sædvanen tro holdt festmiddag, hvor der også var plads til overrækkelse af nogle af Dansk Svømmeunions fornemme priser. Blandt disse er æresbeviset, som udgør den højest opnåelige udmærkelse inden for svømmesporten i Dansk Svømmeunion – som påskønnelse til personer, der har ydet en særlig indsats for svømmesporten.


Det var Dansk Svømmeunions formand, Kjeld Egebo Larsen, der i forbindelse med festmiddagen i Idrættens Hus, stod for overrækkelsen af æresbeviset til to personer.

Tidligere elitechef Lars Sørensen modtager æresbevis for særlig indsats indenfor dansk elitesvømning
Den første modtager har indtil for et halvt år siden haft sin daglige gang i Dansk Svømmeunion som elitechef, nemlig Lars Sørensen, der i dag sidder som direktør i Hovedstandens Svømmeklub/HSK.
I de 12 år, det blev til med Lars Sørensen som elitechef i Dansk Svømmeunion, har dansk elitesvømning udviklet sig markant – en udvikling, som i høj grad skyldes Lars Sørensens vedholdende og meget målrettede indsats på området.

Som Kjeld Egebo beskrev det i sin tale: - For 13 år siden ændrede Dansk Svømmeunion sig fra at være et ret ordinært specialforbund. Vi flyttede kontoret fra Kolding til Farum og vi ændrede organisationen væsentligt. En af ændringerne var, at vi ansatte en direktør, der som en af sine første opgaver fik at ansætte en elitechef, som skulle stå i spidsen for en professionalisering af elitearbejdet. En anderledes elitesatsning startede og elitechefen, ja, det blev Lars Sørensen.

Igennem 12 år - indtil for et halvt år siden - lagde Lars Sørensen grunden til den elitære succesbølge, som dansk svømning rider på i øjeblikket. Lars har været hovedmanden bag de træneransættelser, som sammen med et stærkt talentarbejde i klubberne, har bragt Danmarks bedste svømmere op i verdenseliten.

En sådan indsats fortjener en stor tak og den kunne formanden for Dansk Svømmeunion give lørdag aften i form af overrækkelse af unionens æresbevis.
- Jeg er sikker på, at du synes stillingen som elitechef var spændende. Du var gennem perioder, hvor resultaterne udeblev. Men du holdt fast ved de besluttede strategier – og bestyrelsen bakkede dig op – og det endte som bekendt med, at vi nu høster frugterne og oplever en form for ”guldalder”. Og du har lagt grundstenene, som jeg er sikker på, at vi også i fremtiden kan bygge videre på, lød det blandt andet i formandens begrundelse for prisen til Lars Sørensen.

I perioder har stillingen som elitechef været forbundet med nogen modstand. Det formåede Lars at tackle på sin egen facon og uden at tvivle på, at det, han gjorde, var det rigtige for dansk svømning. Denne beslutsomhed takkede formanden for: - Vi er glade for, at du holdt fast og aldrig tøvede. For nu står vi her i dag som Team Danmark-verdensklasseforbund, det bliver officielt på mandag, og det skyldes i høj grad din indsats, lød det i talen.  


Lars Sørensen modtager SVØMs æresbevis ved unionens festmiddag lørdag aften.
Her sammen med Dansk Svømmeunions formand, Kjeld Egebo (t.h.).

Leder af Svømmesektionen, Lise Møller, modtager æresbevis for mangeårig frivillig indsats i Dansk Svømmeunion
Lørdagens anden modtager af Dansk Svømmeunions æresbevis var Lise Møller, en dybt engageret frivillig ildsjæl, der blandt mange poster har fungeret som leder for Svømmesektionen i en årrække.
Formand Kjeld Egebo indledte sin begrundelse således: - Der har været en tilbøjelighed til, at ærespriser bliver givet til ældre personer, som holder op. Men sådan en er vores prismodtager absolut ikke. Hun er absolut ikke ældre – og hun holder heller ikke op – heldigvis. Således var tonen lagt an til en smuk og humoristisk tale for Lise Møller.
 

Udover posten som Svømmesektionsleder har Lise Møller også, som holdleder, været med svømmelandsholdet ude på talrige rejser gennem årene. Som lægeuddannet har Lise samtidig kunnet fungere som holdlæge, hvilket har udgjort en perfekt kombination.

Som leder af Svømmesektionen har Lise Møller måttet håndtere talrige sager – og nogen gange sager, hvor konklusionerne ikke har været lige populære. Herom sagde formanden: - Som leder af Svømmesektionen har du ydet en uvurderlig indsats. Det er ikke en plads for tøsedrenge. Du har måttet lægge ryg til en del ubehageligheder og har måttet træffe svære og sommetider upopulære beslutninger, og nok også en gang eller to modtaget verbale skideballer fra personer, nok oftest trænere, som ikke i det pågældende øjeblik var enig med dig i dine beslutninger. Men du har altid evnet også at bruge din veludviklede humor i disse situationer. Du har været - og er stadig - hårdhudet, og dine skuldre har skullet være brede. Heldigvis er du kendt for at være liberal i din svømmetænkning, og du finder en pragmatisk indgangsvinkel til problemerne. Altså løsningsorienteret. Jeg er ikke sikker på, at ret mange andre end du havde kunnet klare den post i så mange år. Jeg mener også at kunne huske, at du flere gange har luftet tanken om at stoppe. Men det er heldigvis aldrig blevet til noget, fortalte Kjeld Egebo.

Dette forår fusioneres Svømmesektionen med Dansk Svømmeunions Eliteafdeling i en ny Sportsafdeling. I den forbindelse har Lise Møller indvilget i at fortsætte i den nye organisation som bindeleddet mellem stævnekoordinatorerne og stævnegruppen. Således vil Lise Møller fortsat have en vigtig rolle i forhold til at sikre sammenhængen mellem det sportslige og det arrangementsmæssige.

- Så Lise - du holder absolut ikke op. Det vil vi gerne takke dig for med Dansk Svømmeunions æresbevis samt påskønne den indsats, du indtil nu har ydet for Dansk Svømmeunion, lød det afslutningsvis i formand Kjeld Egebos tale til Lise Møller, der modtog prisen med stor glæde og takkede for anerkendelsen.             


En glad modtager af SVØMs æresbevis lørdag aften - mangeårig leder af
Svømmesektionen, Lise Møller. Her fotograferet sammen med formand Kjeld Egebo.


Sammen med ovenstående æresbevis fulgte årskrus, diplomer og blomster.

Sidste gang æresbeviset blev tildelt en person var i slutningen af januar måned 2013, hvor tidligere landstræner, Paulus Wildeboer, blev tildelt beviset.