0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Årets Svømmepris 2013 til Anne Marie Zinck og Jørn Leth

14-04-2013

Af: Nora Thomsen

I forbindelse med festmiddagen oven på Dansk Svømmeunions generalforsamling lørdag, den 13. april, blev Årets Svømmepris 2013 overrakt til to enestående og meget aktive og engagerede personer fra Hovedstadens Svømmeklub (HSK). Prisen, som blev overrakt af Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem, Jes Gydesen, gik til ægteparret Anne Marie Zinck og Jørn Leth.


Anne Marie og Jørn startede som frivillige i den nyetablerede klub GI40Hermes, da der efter stor udskiftning var brug for nye kræfter. Som så meget frivilligt arbejde var det i første omgang udelukkende af nød grundet de to og senere tre døtres engagement som elitesvømmere i GI40Hermes (senere Hovedstadens Svømmeklub/HSK).

Over de seneste fire - fem år er det blevet til en professionel - men stadig frivillig - tilgang til svømning på eliteplan, hvor de begge brænder for sporten og klubben. Senest som Dansk Svømmeunions samarbejdspartner til afholdelse af diverse stævner på Bellahøj svømmestadion. De har været sparringspartnere på andre stævner og de har udarbejdet en drejebog for hvordan, man afholder større stævner, som bruges aktivt.

Anne Marie og Jørn involverer sig altid 110 procent i de projekter, de indgår i. De har i de seneste år været med til at opbygge en frivillighedsbase i HSK, en base, som rummer over 100 aktive. Indtjeningen til eliteafdelingen er systematiseret med faste events, hvor de altid deltager - her blandt andet som medarrangør af Christiansborg Rundt, diverse Sparta løb og ikke mindst er de med til at koordinere de cirka 80 frivillige, som HSK hvert år stiller til Challenge Copenhagen.

Begge har krævende jobs, plejer familien og deres båd - og alligevel har de overskud til at arbejde mere end fuld tid med svømningen og det ikke bare på klubniveau, men også for sporten som helhed.

Oven på begrundelsen for prisen var det tid for overrækkelse af prisen, som bestod af en Karen Blixen glasvase, blomster og diplom.


Familien Zinck-Leth - modtagere af Årets Svømmepris 2013 - her i selskab
med bestyrelsesmedlem Jes Gydesen (t.h.).


Dansk Svømmeunions årspriser udgør et anerkendende skulderklap og en påskønnelse til personer, klubber, hold eller sektioner, der har gjort en særlig indsats inden for et af unionens sportslige områder – her svømningen.
Sidste år gik Årets Svømmepris til Haderslev Svømmeklubs formand, Bo Secher. 


 


Cookieindstillinger