0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

”Årets Ildsjæl 2013” uddelt lørdag til Ærø Svømmeklub

13-04-2013

På vegne af klubben modtog konsulent Tobias Marling prisen.

Af: Nora Thomsen

 

Ærø Svømmeklub på Sydfyn kåret til Årets Ildsjæl 2013.

 

For tredje gang uddelte Breddesektionen i Dansk Svømmeunion en pris til ”Årets Ildsjæl”. Det skete lørdag formiddag på sektionens områdemøde i Idrættens Hus i Brøndby.

Prisen blev denne gang overrakt ikke til en enkelt person, men derimod til en hel klub. Det er Peter Bruhn, regionsleder i Region Syddanmark, der har indstillet klubben på baggrund af bestyrelsens ihærdige arbejde for klubbens fortsatte virke.

 

Leder af Breddesektionen, Helle Jakobsen, stod for overrækkelsen af Ildsjæls-prisen, som i år gik til Ærø Svømmeklub, der til dagligt svømmer i Marstal på øen syd for Svendborg. På vegne af klubben modtog udviklingskonsulent Tobias Marling prisen som Årets Ildsjæl 2013, og det skete med følgende begrundelse:

 

- Ærø Svømmeklub svømmede på en efterskole, som desværre måtte lukke sidste sommer. Kommunen valgte i kølvandet på efterskolens lukning at købe svømmehallen, men de havde ikke regnet med den store udgift til hallens drift. De genovervejede længe, men Ærø Svømmeklub reagerede. I stedet for også at lukke klubben gik hele Ærø Svømmeklubs bestyrelse (og flere til) i gang med at finde ud af, hvordan man kunne påvirke beslutningerne om svømmehallens brug og dermed bevare klubben. Svømmeklubbens bestyrelse var meget ihærdig i arbejdet for at påvirke kommunen, så de fortsat kunne tilbyde svømmeundervisning. På trods af en stadig usikkerhed om vandtid og holdtilbud har klubben i dag 300 medlemmer, hvilket betyder rigtig meget på en lille ø som Ærø.


Peter Bruhn tilføjer i sin indstilling: - Susanne Aagaard er formand og repræsenterer som sådan klubben, men det bør være hele klubbens arbejde, der værdsættes, og dermed hele klubben, der hædres.

Bestyrelsen i Ærø Svømmeklub har måttet arbejde hårdt for at etablere og bibeholde svømmeundervisningen i klubben. De gør stadig et meget stort benarbejde for at påvirke de politiske beslutninger, kommunen fortsat skal træffe om svømmehallen og dens brug. Især formand Susanne Aagaard har arbejdet som en ildsjæl for klubben. Hun vil klubben og svømningen utrolig meget, og hun har indgået i samarbejdet og dialogen med kommunen. Det har ikke været et nemt forløb for klubben, og hun har tålmodigt kæmpet videre.

Kommunen har desuden givet klubben tilsagn om at kunne starte op igen næste sæson, men selv i dag ved klubben ikke, hvor meget tid og hvor mange hold, de kan tilbyde deres medlemmer efter sommerferien. Bestyrelsen og Susanne Aagaards arbejde for at bibeholde tilbuddet om svømning på øen er uundværligt for øboerne og deres børns fritidsaktiviteter, lyder det afslutningsvis i indstillingen.

Her overrækkes prisen til Årets Ildsjæl 2013 af sektionsleder Helle Jakobsen.
Udviklingskonsulent Tobias Marling modtager prisen på vegne af Ærø Svømmeklub.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger