0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion ansætter britisk landstræner

03-04-2013

Velkommen til Nick Juba.

Af: Nora Thomsen

Nick Juba er navnet på Danmarks nye landstræner i svømning. Nick kommer fra et cheftræner-job i en af Storbritanniens absolut stærkeste svømmeklubber, Hatfield Swim Club.


Med ansættelsen af Nick Juba er trænerkabalen i Dansk Svømmeunion endelig på plads.
Nick kommer til at indgå i et team sammen med NTC-cheftræner Shannon Rollason, talentudvikler Michael Hinge samt sportschef Mikkel von Seelen.


Dansk Svømmeunions kommende landstræner, Nick Juba.

Glæde i Dansk Svømmeunion over ansættelsen af landstræner
Sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, udtaler om ansættelsen af Nick Juba: Med ansættelsen af Nick Juba har dansk svømning fået den helt rigtige profil til landstrænerposten. Nick har klubtrænerperspektivet fra sit mangeårige virke i Hatfield Swim Club. Samtidig har Nick indgående erfaring med den koordinerende træner-rolle, som påhviler den kommende landstræner, idet han har været juniorlandstræner i Storbritannien igennem otte år, udtaler sportschefen, og fortsætter: Med Nick får vi en træner, som både kan udvikle strukturen i dansk elitesvømning og samtidig give konkret trænerfaglig sparring til de danske trænere, lyder det afslutningsvis fra sportschef Mikkel von Seelen.    


Nick Juba: Stort potentiale i dansk svømning

Nick Juba udtaler selv om sit forestående landstrænerjob: Jeg har fulgt dansk elitesvømning i den seneste årrække og er imponeret over de resultater, de danske svømmere hidtil har opnået. Imidlertid er der muligheder for yderligere udvikling af dansk elitesvømning. Her glæder jeg mig til at spille en rolle i den proces. Jeg ser frem til både at stå i spidsen for det danske landshold og at sparre med mine danske trænerkollegaer i bestræbelserne på at løfte dansk elitesvømning, lyder det fra britiske Nick Juba.

 

De seneste ni år har cheftræneren på det Nationale Træningscenter (NTC) ligeledes fungeret som landstræner. Dansk Svømmeunion og Team Danmark har vurderet, at der var behov for en opsplitning af disse to funktioner således landstræneren fremadrettet kan fokusere på landsholdet og udfordre og sparre med eliteklubberne. Den daglige træning på NTC i Bellahøj overlades til NTC-cheftræner Shannon Rollason. Således er det en nyoprettet stilling, som Nick tiltræder inden længe. 

 

Optimisme i Team Danmark

I Team Danmark er der stor tilfredshed med landstræner-ansættelsen i Dansk Svømmeunion. Her udtaler direktør Michael Andersen: Det er meget glædeligt, at Dansk Svømmeunion nu har sammensat et fagligt stærkt trænerteam frem imod OL 2016 i Rio. Jeg er sikker på, at den nye landstræner Nick Juba, i tæt samarbejde med sportschef Mikkel von Seelen og den øvrige trænerstab, vil være et godt bindeled mellem eliteklubberne og det nationale træningscenter (NTC), både på kort og lang sigt. Der er rigtig mange talenter med internationalt resultatpotentiale på vej i mange af landets eliteklubber, og landstræneren har et stort ansvar for at dette potentiale udnyttes bedst muligt. Derudover er jeg sikker på, at Nick Juba også kan bidrage til, at de danske topsvømmere opnår gode internationale resultater både ved VM på langbane i Barcelona og EM på kortbane i Herning sidst på året. Vi ser frem til de kommende års udvikling i dansk elitesvømning med stor optimisme, udtaler Michael Andersen.


Fakta om Dansk Svømmeunions kommende landstræner

Nick Juba har været britisk juniorlandsholdstræner i 90´erne, han sidder med i britisk svømnings OL-evalueringsgruppe og er i bestyrelsen for briternes trænerforening. Nick har leveret klubsvømmere på højt internationalt niveau i mange år. Har blandt andet haft svømmere med ved OL i henholdsvis Beijing og London.
Klubprogrammet i Hatfield Swim Club er blandt de mest succesfulde på både talentudvikling og seniorniveau gennem de seneste mange år.
Nick Juba er 60 år og flytter til Danmark med sin samlever. Han tiltræder stillingen som landstræner i Danmark den 6. maj.


For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, kontaktes på mobil: 2920 6160.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger