0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

21
September
2021
Officials
Modul 3 - Starter OM321-3710
Erritsø Hallen (Aflyst)
21
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3646
Fjordsgade forenings og fritidshus
21
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3577
UC Syds (Seminariets) svømmehal, Esbjerg - Møderum i Svømmehallen

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

21
September
2021
Officials
Modul 3 - Starter OM321-3710
Erritsø Hallen (Aflyst)
21
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3646
Fjordsgade forenings og fritidshus
21
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3577
UC Syds (Seminariets) svømmehal, Esbjerg - Møderum i Svømmehallen

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Afgørelsens time for Danmarks bedste svømmere i næste uge

22-03-2013

Eneste chance for kvalifikation til sommerens VM og EJM.

Af: Nora Thomsen

Når Danish Open starter på tirsdag, den 26. marts i Bellahøj Svømmestadion, vil der være pres på for størstedelen af de bedste danske svømmere. Her står internationale udtagelser og kvalifikationer nemlig på spil.


Eneste mulighed for kvalifikation til VM og EM for juniorer ved Danish Open
Danish Open er det eneste stævne, hvor de danske svømmere har mulighed for at kvalificere sig til sommerens VM og EM for juniorer. Det betyder dermed også, at hele den danske svømmeelite vil være samlet omkring svømmebassinet i Bellahøj Svømmestadion de fire stævnedage i næste uge.
Danish Open fungerer således som et udtagelsesstævne, hvor de krav, der er opsat af Dansk Svømmeunion for kvalifikation, skal klares. Yderligere er stævnet godkendt af det internationale svømmeforbund, FINA, som et officielt VM-kvalifikationsstævne.

VM-kravtider og stabilitetskrav i fokus i påskedagene
Mens nogle svømmere skal klare de opsatte VM-kravtider under Danish Open, hvis de skal gøre sig håb om at blive udtaget til sommerens Verdensmesterskaber, er der andre svømmere, der kan nøjes med at gå under et lidt lempeligere såkaldt stabilitetskrav, da de allerede klarede VM-kravet ved OL sidste år. Her taler vi om følgende svømmere: Rikke Møller Pedersen (Frem Odense/NTC), Jeanette Ottesen (KVIK Kastrup/NTC), Lotte Friis (Sigma Swim Allerød/Nice), Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) og Mads Glæsner (Sigma Swim Allerød/Los Angeles).
Stabilitetskravet skal dog også tages til Danish Open, så alle disse svømmere er at finde på startlisten til påskens svømmestævne.

I tillæg til ovennævnte svømmere skal landsholdsledelsen også have fat i lommeregneren, for der er også et par danske holdkapper, der står med gode muligheder for at kvalificere sig til VM. Når lommeregneren skal frem, er det fordi, det sker, ved at lægge de individuelle tider sammen. Det er især 4 x 200 fri for herre, 4 x 100 m holdmedley for damer og 4 x 100 m fri for damer, der står med gode muligheder for at komme til Barcelona til sommer.

Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, udtaler om Danish Open: - Der er tale om det første vigtige stævne i 2013, så det bliver spændende at se, hvor vi står. 2013 er et meget vigtigt år for dansk svømning. Det er nu vi lægger kimen til denne Olympiade og får udarbejdet et godt fundament for vores satsning frem mod Rio. Samtidig har vi et vigtigt mesterskab i december på hjemmebane, som jeg allerede nu gerne vil se folk stille sigtekornet mod, udtaler sportschefen og hentyder her til EM på kortbane, der finder sted i Herning til december.
Mikkel von Seelen er ikke i tvivl om, at der stilles store krav til svømmerne i forhold til en VM-udtagelse: - Der er lagt op til en hård fight i påsken. Kravene for at komme til VM er hårde, men vi har en god gruppe svømmere, der har muligheder. Jeg er overbevist om, at vi kommer til VM med et hold, der er yderst konkurrencedygtigt, lyder det fra Dansk Svømmeunions sportschef.

Der er syv nationer repræsenteret til stævnet i Bellahøj og niveauet er i flere discipliner ganske fornuftigt. Dog vurderer Mikkel von Seelen, at de danske top-svømmere stiller til start som favoritter i deres bedste løb. 
VM finder sted i Barcelona i perioden 28. juli – 4. august.

Nervepirrende dage også for juniorsvømmerne
For juniorerne er der, som nævnt tidligere, fokus på kvalifikation til sommerens Europa Mesterskaber for juniorer, som finder sted i perioden 10. – 14. juli i Polen.
Blandt deltagerne finder vi her sidste års EJM-finalist Daniel Steen Andersen (Horsens), for hvem en EJM kvalifikation mest af alt ligner en formsag.
Et andet markant juniornavn er Julie Levisen (Aalborg), der ligesom Amalie Østrup (Horsens) ligner et sikkert kort til en EJM-kvalifikation.
Endelig bliver det spændende at følge den intense kamp blandt den relativt store gruppe af unge talenter, der skal kæmpe om pladserne til sommerens EJM både hvad angår individuelle pladser og holdkapperne. På forhånd ser 4 x 100 m holdmedley og 4 x 100 m fri for drenge ud til at kunne kvalificere sig, mens det for 4 x 200 m fri ser lidt mere åbent ud. Mange har forlods ytret bekymring over de skrappe krav til dette års EJM, men som tidligere år er Dansk svømmeunions talentudvikler sikker på at talentmassen beviser deres værd, og går helhjertet efter kvalifikationen. Optimalt set vil 12-14 svømmere klare de skrappe krav til dette års EJM.

Startliste og kravtider
Startliste til Danish Open:
http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/juniorlandshold/ejmkravtider211012.pdf


Kravtider til VM i Barcelona:
http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/kravtider/kravtidervmibarcelona2013.pdf


Kravtider til Europæiske junior mesterskaber:
http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/juniorlandshold/ejmkravtider211012.pdf


Livestreaming og livetiming
For de, der ikke har mulighed for at følge slagets gang live i Bellahøj Svømmestadion, er der mulighed for at følge alle finaleafsnit via livestreaming. Således har Dansk Svømmeunion indgået samarbejde med DR om livestreaming fra stævnet – se streamingen på DR’s hjemmeside på: www.dr.dk/sporten
Der er mulighed for at følge med på livetiming via: www.livetiming.dk


Generelt om Danish Open
Danish Open afholdes i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1 – 3, 2700 Brønshøj, i perioden tirsdag, den 26. marts – fredag, den 29. marts (Langfredag). Hver dag svømmes der to afsnit.
Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage - pånær fredag – klokken 17.30. Fredag begynder finaleafsnittet derimod klokken 17.00.
Der deltager ialt 286 svømmere ved Danish Open fordelt på henholdsvis 157 damer og 129 herrer. Der er deltagelse af i alt 70 klubber, heraf otte svenske, tre norske, tre polske, to færøske, én islandsk og én tysk klub.
Lokal kontaktperson er Jørn Leth-Espersen, som kan kontaktes på mobil: 5040 7406.

Spørgsmål vedrørende VM – herunder de kommende dages kvalifikationer – kan rettes til sportschef Mikkel von Seelen på mobil: 2920 6160. Tilsvarende spørgsmål vedrørende EJM kan rettes til talentudvikler Michael Hinge på mobil: 2049 5706.

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937